Επικαιρότητα

Μπουτάρης για THESi: “Όποιος τρώει πέφτουν και ψίχουλα. Ο επόμενος δήμαρχος ας τα διορθώσει”

Όσα δήλωσε ο δήμαρχος, Γ.Μπουτάρης για την επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Parallaxi
μπουτάρης-για-thesi-όποιος-τρώει-πέφτουν-288380
Parallaxi

Θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στην επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε’ δημοτική κοινότητα.

«Το παλαιότερο σύστημα με την κάρτα είχε απαξιωθεί. Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης έχει απελευθερώσει θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν τις δικές τους που αστυνομεύονται» είπε ο κ.Μπουτάρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μαζί με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Αννα Αγγελίδου.

Όπως είπε, η πόλη διαθέτει πολλά Ι.Χ. αυτοκίνητα και δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλα, ενώ υποστήριξε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσεις ένα καινούργιο σύστημα και να μην κάνεις λάθη. Όποιος τρώει πέφτουν και ψίχουλα. Ο επόμενος δήμαρχος που θα εκλεγεί ας τα διορθώσει».

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, από την πλευρά της, πρόσθεσε πως το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που ξεκίνησε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και προχώρησε στη Γ’ δημοτική κοινότητα «πέρασε από σαράντα κύματα. Στη συντριπτική πλειοψηφία τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Οι επισκέπτες βρίσκουν να παρκάρουν, οι δρόμοι έχουν ελαφρύνει από το κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ μειώθηκαν τα διπλοπαρκαρισμένα και τα παράνομα σταθμευμένα».

Σύμφωνα με την κ.Αγγελίδου, τα έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση άγγιξαν τα 3,8 εκατ. ευρώ, ενώ κατά μέσο όρο ο δήμος εισπράττει περίπου 300.000 ευρώ. Οι κάρτες των μόνιμων κατοίκων ανέρχονται σε 10.000, οι χρήστες του συστήματος φτάνουν τις 40.000 και οι σταθμεύσεις με πληρωμή το 1 εκατ. ετησίως και έχουν γίνει 755.000 έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία. «Είναι ένα καινοτόμο σύστημα, που έχει ωφελήσει την πόλη. Εξετάζουμε τις εύλογες αντιρρήσεις των κατοίκων και όπου μπορούμε παρεμβαίνουμε. Ωστόσο, υπάρχουν και παράλογες, που ακούμε από υποψηφίους δημάρχους που όφειλαν να γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα