New Entries: Οι νέες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη
Νέα στέκια και νέες γεύσεις στην καρδιά της πόλης.
Λιγοστές, λόγω καραντίνας, οι αφίξεις νέων χώρων το καλοκαίρι. Όσα άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά, να απολαύσετε νέες γεύσεις, να προσθέσετε στην λίστα σας νέα στέκια.
Ζαχαροπλαστείο Παπασωτηρίου White Tower
https://www.facebook.com/PapasotiriouPastry/posts/3377814415617533
Το κλασικό ζαχαροπλαστείο ”Παπασωτηρίου” του Εύοσμου εξορμά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να συστηθεί και στην υπόλοιπη πόλη. Άνοιξε νέο κατάστημα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, για γλυκές απολαυστικές επιλογές κάθε στιγμή της ημέρας. Προτάσεις για δώρα, νέες γλυκιές επιλογές και πολλά ακόμη, σε έναν εξαιρετικό χώρο που σε κάνει να θέλεις να μπεις επειγόντως να δοκιμάσεις.
*Ζαχαροπλαστείο, Παπασωτηρίου Π. Μελά 6, Λευκός Πύργος, 2310 660300, Facebook
Συν Τροφή
Ένα σύγχρονο αστικό καφενείο που άνοιξε τις πόρτες του στα Λαδάδικα, από την ομάδα της Μούργας και τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη. Εκεί το μενού αλλάζει συνεχώς, ακόμη και από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, ανάλογα με τις πρώτες ύλες που βρίσκουν φρέσκες στην αγορά. Στη ”Συν Τροφή” χρησιμοποιούνται μόνο βιολογικά φρούτα και λαχανικά, που φέρουν πιστοποίηση, φρέσκα θαλασσινά ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο στην αγορά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και κρέατα, τα οποία φέρουν πιστοποίηση βιολογικής εκτροφής. Με τον ερχομό του φθινοπώρου προστίθεται και το πρωινό.
*Συν Τροφή, Δόξας 9 και Ναυμαχίας Έλλης, Λαδάδικα, 2310 540260, Facebook
Donkey Breakfast
Brunch σε ένα πολύχρωμο, λουλουδάτο και φιλόξενο spot! Μια κρυμμένη αυλή στο καράκεντρο της πόλης, στην σκοτεινή Σκρα. Με ένα ευφάνταστο μενού, δομημένο από τον ταλαντούχο Σάββα Σμάλη, που ξεφεύγει από όσα ξέραμε μέχρι τώρα και έχει πιάτα για πρωινό, αλλά και για τα υπόλοιπα γεύματα της μέρας! Αν δεν επιθυμείτε να γευτείτε φαγητό, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε δροσερά ροφήματα και cocktails στην αυλή. Μια αληθινή αστική έκπληξη.
*Donkey Breakfast, Σκρα 3, 2310 252614, Facebook