Θεσσαλονίκη

Οι δηλώσεις Ζέρβα στην ΕΡΤ για το θέμα των δέντρων στην Τσιμισκή

Aναλυτικά όσα είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για το ζήτημα αλλά και τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
οι-δηλώσεις-ζέρβα-στην-ερτ-για-το-θέμα-τ-1000479
Parallaxi

Στην αντικατάσταση των δέντρων στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της πόλης, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι τα νέα δέντρα είναι δεκαετίας και ήδη αρκετά ψηλά ώστε να δώσουν από το φετινό κιόλας καλοκαίρι πράσινο φύλλωμα, που «τόσο έχει ανάγκη η πόλη».

«Για πολλά χρόνια στην Τσιμισκή είχαμε μια δενδροστοιχία από τα λεγόμενα καραγάτσια, φτελιές, που είχαν προσβληθεί από ένα σκαθάρι. Δυστυχώς και τα 400 δέντρα προσβλήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, δοκιμάσαμε πολλές θεραπείες, δεν καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα. Δεν ήταν μόνο μια άσχημη εικόνα αλλά ήταν και επικίνδυνο με τους ανέμους και τις καιρικές αλλαγές, που μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο ακόμα και για ανθρώπινες ζωές. Έτσι, προχωρήσαμε στην αντικατάσταση αυτών των δέντρων, αντικαταστήσαμε ήδη 38, πάμε για άλλα 150, κάτι, που σημαίνει ότι σταδιακά θα έχουμε μία καινούργια δενδροφυτεία από κελτίδες, δέντρο ιδανικό για το αστικό περιβάλλον. Δεν βάζουμε ένα δεντράκι χαμηλό, που θα περιμένουμε δεκαετίες για να ψηλώσει, είναι ήδη 10-12 ετών αυτό το δέντρο, 7,5 μέτρα ύψος, που σημαίνει ότι από το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε πράσινο», είπε χαρακτηριστικά.

Επρόκειτο και για ένα αίτημα του εμπορικού συλλόγου καθώς αυτό το σκαθάρι δεν μόλυνε μόνο το δέντρο αλλά δημιουργούσε μέσα στο καλοκαίρι πτώση των δέντρων ενώ έκκρινε και μια κολλώδη ουσία με αποτέλεσμα να κολλάει το πεζοδρόμιο και να μη μπορεί να καθαριστεί, ανέφερε επίσης.

Για τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», είπε πως δεκάδες χιλιάδες δρομείς θα τρέξουν μέσα στην πόλη στο πλαίσιο του μαραθωνίου των 42 χιλιομέτρων από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, στις δύο πόλεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά τα λεγόμενά του η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Για το μετρό Θεσσαλονίκης είπε τα εξής:

«Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε όλοι εδώ και να πούμε ότι λειτουργεί το μετρό της Θεσσαλονίκης, επανέρχονται τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου, ολοκληρώνονται οι εργασίες στην Αγίας Σοφίας, όπου επίσης έχουμε αρχαιολογικό πάρκο στον σταθμό του μετρό, γίνονται οι δοκιμαστικές διαδρομές… Με όλες τις διαβεβαιώσεις, που έχουμε, που έχω εγώ σαν δήμαρχος, σαν πολιτικός μηχανικός, τέλος της χρονιάς, αρχή της επόμενης το μετρό θα αποδοθεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, θα έχουμε ένα σύγχρονο μέσο μεταφοράς».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα