Οι πρωτότυπες λαγάνες της Θεσσαλονίκης
Λαγάνες δύο μέτρων, με ντολμαδάκια και στιφάδο - Θα τις βρεις στους φούρνους της πόλης.
Στην αναζήτηση της καλύτερης λαγάνας βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Με πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι αρτοποιοί της πόλης να φτιάξουν φέτος τις λαγάνες, εντυπωσιάζοντας τους καταναλωτές.
Δείτε μερικές ιδιαίτερες επιλογές για τους φανατικούς του Σαρακοστιανού Μενού:
Λαγάνα Γίγας
Η λαγάνα δύο μέτρων σε ύψος και με 1,20 πλάτος δεν χωρούσε να μπει ούτε στον φούρνο, όπως αποκάλυψε ο κ. Ρωμαίος Ελευθεριάδης, που την έφτιαξε.
«Χρειάστηκαν 120 με 130 κιλά ζυμάρι. Την παρασκευάζουμε εδώ και 30 χρόνια. Δεν χρειάστηκε μέρες, είναι πάνω στην παραγωγή μας», δήλωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.
Λαγάνα με Ντολμαδάκια, Κρεμμύδι και Στιφάδο
Η περίφημη λαγάνα με ντολμαδάκια έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες, όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τα “πνευματικά δικαιώματα” για το συγκεκριμένο προϊόν.
Η δημιουργός της, κ. Ελένη Καλλίδου, από την Θεσσαλονίκη ανέφερε μάλιστα, πως πέρα από τη συγκεκριμένη λαγάνα, ετοιμάζει και άλλες με γεύση καραμελωμένο κρεμμύδι, ταραμά και λεμόνι, αλλά και με στιφάδο.