Θεσσαλονίκη

«Παπανικολάου»: Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους – Ζοφερή κατάσταση και… αποκαΐδια

«Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν θα φταίει ο σταθμάρχης - Κανείς από τους ιθύνοντες δεν δικαιούται να λέει πως δεν ήξερε...»

Parallaxi
παπανικολάου-κραυγή-αγωνίας-από-ερ-281078
Parallaxi

Σφοδρή κριτική για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ασκεί το Σωματείο Εργαζομένων που καλεί σε στάση εργασίας και κινητοποίηση την Τρίτη 25 Απριλίου.

«Σε λίγες μέρες έκλεισε ένας χρόνος από τη μέρα που η Πνευμονολογική του ΕΣΥ του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης κάηκε αφήνοντας πίσω της 2 νεκρούς και την υπόσχεση του Υπουργού Υγείας ότι σε μια εβδομάδα θα επαναλειτουργήσει και… ακόμα συναντά κανείς τα αποκαΐδια της.

Βεβαίως στο διάστημα αυτό το ξέφτισμα του Νοσοκομείου ¨προχώρησε¨ σε πολλά επίπεδα .

Έτσι σταμάτησε στην ουσία η λειτουργία της Β’ Χειρουργικής, υπολειτουργεί η ΩΡΛ και τα σοβαρά περιστατικά ¨φεύγουν¨ στο ΑΧΕΠΑ.

Τα χειρουργεία πρακτικά δεν γίνονται πέραν των επειγόντων στις εφημερίες γιατί από τους αναισθησιολόγους το Νοσοκομείο διαθέτει ….8, ενώ οι Οργανικές θέσεις είναι 26.

Στο καμάρι του Νοσοκομείου την Αιματολογική Κλινική, ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με καρκίνο ¨Λάμψη¨ πληρώνει μια τεχνολόγο για να καλύψει την ανάγκη για εξετάσεις .

Στο άλλο καμάρι την Καρδιοχειρουργική , ήρθε εντολή στους χειρουργούς να πηγαίνουν στο Παπαγεωργίου και στο ΑΧΕΠΑ να χειρουργήσουν.

Κραυγή αγωνίας και από τους Τεχνολόγους – ακτινολόγους από την έλλειψη προσωπικού.

Και μέσα σε αυτήν τη ζοφερή κατάσταση οι μισοί υπάλληλοι στο Νοσοκομείο εργάζονται ως ΟΑΕΔ-ΣΟΧ-επικουρικοί υπό το καθεστώς του φόβου της απόλυσης , όμηροι των υποσχέσεων της μονιμοποίησης που δεν έρχεται.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες αυτής της πόλης και όχι μόνο, ότι προσερχόμενοι στην ανάγκη τους στο Νοσοκομείο μας, αν κάτι δεν πάει καλά, δεν θα φταίει ο σταθμάρχης .

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς της Θεσσαλονίκης ,όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα αιτήματά μας ,να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τρίτη 25/4 στις 9:00π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου με στάση εργασίας από τις 9:00-10:00π.μ. για όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Απαιτούμε να γίνουν άμεσα πράξη τα αιτήματά μας:

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών οργανισμού θέσεων.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας.

Ένταξη στα ΒΑΕ.

Κανείς από τους ιθύνοντες δεν δικαιούται να λέει πως δεν ήξερε!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα