Η πολύπαθη εστίαση «αναπνέει» ξανά – Τι έδειξαν οι πρώτες μέρες

Εστιατόρια, καφέ και μπαρ υποδέχτηκαν και πάλι τους αγαπημένους τους θαμώνες και οι ιδιοκτήτες τους κάνοντας έναν μίνι απολογισμό στην Parallaxi

Βιβή Κοτσαπουϊκίδου
η-πολύπαθη-εστίαση-αναπνέει-ξανά-τ-750861
Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Γεμίσαν και πάλι χαμόγελα μεν, «βουβά» δε οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Εδώ και 17 μέρες η εστίαση άνοιξε μετά από 6 μήνες αβεβαιότητας και παύσης λειτουργιάς. 

Εστιατόρια, καφέ και μπαρ υποδέχτηκαν και πάλι τους αγαπημένους τους θαμώνες και οι ιδιοκτήτες τους κάνοντας έναν μίνι απολογισμό μέχρι στιγμής στην Parallaxi, σημειώνουν πως τα πράγματα κινούνται ικανοποιητικά, παρόλο που οι «πληγές» του lockdown δεν έχουν κλείσει ακόμη.

Για το εστιατόριο THRIA (Μαρίας Κάλας 1) οι πρώτες μέρες δέκα μέρες στην ανακαινισμένη και ευρύχωρη αυλή του κύλησαν πολύ καλά, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και chef, Δημήτρη Τασιούλα. Ο κόσμος που επισκέφτηκε το μαγαζί ήταν πολύ «ανεκτικός», όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά. Παρά τα προβλήματα που άφησε η καραντίνα πίσω της, ο κ. Τασιούλας φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για τις ημέρες που έρχονται.

Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στο Cin Cin (Ικτίνου 22) αλλά και στο Jiulietta Spritzeria (Ικτίνου 22), όπου παρά το άγχος του ανοίγματος ανάμεσα σε αργίες, ο κόσμος τα «αγκάλιασε». Όπως είπε η ιδιοκτήτρια τους, Ντίνα Κούτσου «το ζόρι ήταν στην προετοιμασία του ανοίγματος γιατί περιμέναμε να ανοίξουμε, από τις πληροφορίες που είχαμε, γύρω στις 15-20 Μαΐου και ανακοινώθηκε πολύ απότομα το άνοιγμα στις 3/5.  Οπότε είχαμε πολύ δυσκολία στο πενθήμερο ανάμεσα στις αργίες γιατί δεν είναι απλά βάζω το κλειδί, το γυρίζω και λειτουργεί το κατάστημα». Παρόλα αυτά ο κόσμος τους υποδέχτηκε πολύ καλά, με χαρά και ευγένεια.

Σύμφωνα με την ίδια δεν υπήρξε κάποιος φόβος ή δισταγμός από την πλευρά των πελατών και σε αυτό βοήθησαν τα μέτρα με τα οποία άνοιξαν τα καταστήματα. Όπως τόνισε σημαντικό ήταν ότι δεν υπήρχε ο περιορισμός στην πληρότητα όπως όταν έκλεισαν τον Νοέμβριο, ενώ τα αντισηπτικά και τα self tests δίνουν το αίσθημα της ασφάλειας. «Όταν κλείσαμε είχαμε 50% πληρότητα, άρα το κατάστημα στην ουσία, όταν λειτουργούσε «έμπαινε» μέσα οπότε αν άνοιγε πάλι με αυτούς τους κανόνες θεωρώ ότι δε θα άνοιγαν πολλά καταστήματα. Ούτως ή άλλως νομίζω ότι ο κόσμος είχε κουραστεί τόσο πολύ, κυκλοφορούσε τόσο πολύ στους δρόμους οπότε θεωρώ το να κάθεται σε τραπεζοκαθίσματα με αποστάσεις, ήταν ακόμα πιο ασφαλείς», καταλήγει η κα Κούτσου.

«Δε μπορώ να πω ότι μπήκε πολύ δυνατά η εστίαση μετά το άνοιγμα, αλλά ούτε και νεκρά. Υπάρχει μια κίνηση η οποία και συνεχώς ανεβαίνει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μελιάδης, υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing της αλυσίδας Σαββίκος.

«Βλέπουμε μέχρι και σήμερα ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για το αν μια επιχείρηση τηρεί τα μέτρα, σε ποιο βαθμό και με τι τρόπο. Ο κόσμος είναι φοβισμένος εν μέρη να κυκλοφορήσει και να κάτσει σε ένα κατάστημα εστίασης για να φάει συγκεκριμένα, γιατί για να πιει καφέ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τις πρώτες μέρες δεν είχε την κίνηση που θα θέλαμε, μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο που ο κόσμος βγήκε πιο άνετα και γέμισε τα μαγαζιά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Μελιάδης, αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι είναι σημαντικός το καλοκαίρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Έχουμε ακούσει πολλές εκτιμήσεις για τον τουρισμό που θα έρθει στην πόλη, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τους αριθμούς αυτούς».

Διαβάστε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα