Life

Πρόσωπα… αλλιώς: Ελεονώρα Αϊβαζίδου Σωρείτης

Απαντά στο ερωτηματολόγιο Στανισλάβσκι.

Νόπη Ράντη
πρόσωπα-αλλιώς-ελεονώρα-αϊβαζίδου-σ-482220
Νόπη Ράντη

Εικόνες – συνέντευξη – σύλληψη ιδέας: Νόπη Ράντη

Κονσταντίν Στανισλάβσκι (1863-1938) | Σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεωρητικός του θεάτρου.

(Σύμφωνα με τη μέθοδο Στανισλάβσκι, τα βασικότερα ερωτήματα που πρέπει ο κάθε χαρακτήρας να μπορεί να απαντήσει ώστε να θεωρείται ολοκληρωμένος και αληθινός, είναι: Ποιος είμαι, πού είμαι, τι κάνω, τι θέλω και το μαγικό Εάν που ορίζει μια φανταστική συνθήκη).

-Ποιος είσαι;

Είμαι η Ελεονώρα Αϊβαζίδου Σωρείτης

(Το τελευταίο, ψευδώνυμο που οικειοποιήθηκα κάπου στο τέλος της εφηβείας όταν έπρεπε να τυπώσω τα πρώτα μου ποιήματα…) ηθοποιός, μουσικός, σκηνοθέτης. Αποφοίτησα από τη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε., υπήρξα βασικό μέλος του πυρήνα του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου για 9 χρόνια (2000-2009), ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater (2012), ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του εργαστηρίου OMNIA (2018-). Το θέατρο και η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μου. Μπορείς να με φωνάζεις και «Ανήσυχο Πνεύμα».

-Που είσαι;

Βρίσκομαι στο εργαστήρι θεάτρου OMNIA (ρωμαϊκή αγορά), όπου διδάσκω και κάνω πρόβες.

-Τι κάνεις; 

Ασχολούμαι με την μουσική και την ποίηση από νωρίς… το θέατρο ήρθε λίγο αργότερα.  Αυτόν τον καιρό οργανώνω τα τμήματα του εργαστηρίου θεάτρου OMNIA, που λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά και κάνω πρόβες με το μουσικό μου σχήμα Eleonora a. Soreitis poetic quartet. Ετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει στο OMNIA, στις 21 Σεπτεμβρίου όπου και θα παίξουμε! Είστε καλεσμένοι!

-Τι θέλεις;

Θέλω να κάνω ανασκαφές! Εσωτερικές. Να μαθαίνω, να προχωράω, να εξελίσσομαι…

-Εάν…….θα…..

Αν μπορούσα, δεν θα άφηνα κανένα παιδί χωρίς αγκαλιά.

Όπως λέει κι ο Dylan Thomas σε ένα ποίημά του που έχω μελοποιήσει: “Children in wonder watching the stars, is the aim and the end”. (Being but men)

Selfie:

Η Ελεονώρα Αϊβαζίδου Σωρείτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.  Με σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1999. Διετέλεσε μέλος του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου (2000-2009).

Συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με τους σκηνοθέτες Γ.Ρήγα, Θ. Μουμουλίδη, Ν. Σακαλίδη, Ε. Δημοπούλου κ.α. Ενδεικτικές  παραστάσεις: «η Μεταμόρφωση» του Φ. Κάφκα, «Υμπύ Τύραννος» των Α. Ζαρρύ και Π. Μάρκαρη ,«Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών» του Δ. Δημητριάδη , «Η τριλογία της Μήδειας» του Χ. Μύλλερ , «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζ. Π. Σάρτρ. Έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γρανάδα» και το θεατρικό έργο της Reza de Wet «Το Μαύρο Νερό», του οποίου έχει κάνει και τη μετάφραση.  Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, μουσικής και φωνητικής με τους: Σ. Σακκά, Ν. Ζούκα, Λ. Αγγουριδάκη, Φ. Μ. Λάζαρη, Σ. Μαυραγάνη, Π. Μιχαηλίδη, Sai Kijima, Θ. Τερζόπουλο κ.α.  Διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία και φωνητική από το 2000 σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές.

Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια για παραστάσεις  και έχει μελοποιήσει ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, E. A. Poe, Dylan Thomas. Μέρος του μουσικού της έργου παρουσιάστηκε με τη μορφή μουσικής παράστασης με τίτλο «Ερωτόνειρο» και με την παράσταση “A dream within a dream”. Το 2019 δημιούργησε το μουσικό σχήμα Eleonora a. Soreitis poetic quartet, ερμηνεύοντας  δικά της τραγούδια και συνθέσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater (2012) και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου θεάτρου OMNIA. Ελεονώρα Αϊβαζίδου,Τ. 6997165761, OMNIA εργαστήρι θεάτρου, Αμύντα 7, (πλησίον Ρωμαϊκής αγοράς) Θεσσαλονίκη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα