Top

Ο πρωθυπουργός και η μισή κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη – Ποιους είδαν, τι υποσχέθηκαν

Συναντήσεις, συζητήσεις, υποσχέσεις και γεύματα συμπλήρωσαν το μωσαϊκό της πλούσιας ατζέντας της επίσκεψης τους.

Parallaxi
ο-πρωθυπουργός-και-η-μισή-κυβέρνηση-στ-761846
Parallaxi

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα (19/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Συναντήσεις, συζητήσεις, υποσχέσεις και γεύματα συμπλήρωσαν το μωσαϊκό της πλούσιας ατζέντας της επίσκεψης τους.

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς βρέθηκε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη και συζήτησαν θέματα όπως το Στρατόπεδο Κόδρα και η αξιοποίηση του, αλλά και η μαρίνα της Καλαμαριάς.

Ένταση στην Καλαμαριά κατά την αποχώρηση Μητσοτάκη

Αμέσως μετά σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε τον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο, χωρίς ωστόσο να έχει ζητηθεί ξενάγηση.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνει κανονικά η 85η διοργάνωση της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο. Φεύγοντας, ώρες αργότερα, έπεσε το ηλεκτρονικό σύστημα των ραντεβού του εμβολιαστικού κέντρου.

Βλάβη στο σύστημα του εμβολιαστικού κέντρου της ΔΕΘ

Τελευταίος σταθμός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτέλεσε η τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που έγινε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Ο Πρωθυπουργός αφού δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη έχει πια το αεροδρόμιο που της αξίζει, μίλησε με αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού και είπε ότι πολύ σύντομα η χώρα θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Thess Intec στην Περαία όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τεχνολογικό πάρκο έρευνας και καινοτομίας. Μάλιστα μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Η δημιουργία του ξεπερνά κατά πολύ τη σημασία της Θεσσαλονίκης αλλά για τη πόλη θα αποτελεί κομβικό γεγονός κορυφαίας σημασίας καθώς την βάζει στον παγκόσμιο χάρτη»

Το εργοστασιακό συγκρότημα της ΕΛΒΟ επισκέφθηκε επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου δήλωσε πως «ένα εργοστάσιο, που κάποτε ήταν σπουδαίο, αλλά πέρασε σταδιακά σε μεγάλη παρακμή, με την προσπάθεια αυτή, αναγεννάτε” , έπειτα από τη συνάντησή του με εκπροσώπους της εταιρείας.

Ακόμα, στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας Pfizer βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ως υπουργός Ανάπτυξης νιώθω περήφανος που επί των ημερών μου δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη κάτι, που θα μείνει στις επόμενες γενιές. Η παρουσία μιας εταιρείας αυτού του κύρους και του μεγέθους στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, καθιστά την πόλη διεθνές κέντρο στην τεχνολογία», σημείωσε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην προοπτική που δημιουργείται για το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, όχι μόνο λόγω των προσλήψεων, αλλά και χάρη στην αναβάθμιση δεξιοτήτων, που προσφέρει η περαιτέρω εκπαίδευσή τους από την ίδια τη Pfizer.

Η Pfizer επενδύει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Στο Ωραιόκαστρο ο Άδωνις Γεωργιάδης – Προωθείται το μεγάλο αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή «Αλώνια»

Το μεγαλόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής «Αλώνια» μέσω ΣΔΙΤ, που θα αναβαθμίσει, θα βελτιώσει και θα εκσυγχρονίσει το Δήμο Ωραιοκάστρου αρχίζει να τίθεται σε τροχιά υλοποίησης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε σήμερα το Ωραιόκαστρο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη.

«Η υπόσχεση που σας είχα δώσει τότε κύριε δήμαρχε υλοποιείται. Βάλαμε πρώτα στη λίστα για την προώθηση έργων ανάπτυξης το Δήμο Ωραιοκάστρου. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα για να κάνουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε με στόχο την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει όλη την περιοχή και θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών του Ωραιοκάστρου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Για φαγητό στα Λαδάδικα ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Για γεύμα στα Λαδάδικα βρέθηκε λίγο πριν τις 17:00 σήμερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μαζί του βρέθηκαν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με συνεργάτες του.

Τους άξονες της οικονομίας για το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, παρουσία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως αυτή τη στιγμή «χτίζεται η μεταπανδημική εποχή» αναλύοντας τέσσερις βασικούς άξονες, οι οποίοι είναι: οι στοχευμένες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων των πολλών πόρων που θα έρθουν μέσα από διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και η ορθολογική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μάλιστα, άκρως επιτυχημένη και παραγωγική κρίνει η Ο.Ε.Ε.Θ την συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Ιακώβου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα γραφεία του Γ.Σ Ηρακλής βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε το γήπεδο, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του και μίλησε με την πρόεδρο του σταδίου, Καλυψώ Γούλα ενώ εγκαινίασε και το ταρτάν.

«Καταφέραμε να ολοκληρωθεί ένα έργο με πολλές καθυστερήσεις και από αύριο, έπειτα και από τους τεχνικούς ελέγχους, αναμένεται να δοθεί για χρήση. Γίνονται ανά την Ελλάδα περισσότερες από 50 εγκαταστάσεις στίβου, γιατί πιστεύουμε στον αθλητισμό. Να ευχηθώ να είναι καλότυχοι οι αθλητές που θα βρεθούν εδώ. Θα βάλουμε μπροστά ώστε να γίνουν εδώ μεγάλες διοργανώσεις. Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η συζήτηση για το νομοσχέδιο στη Βουλή για τη φιλοξενία του ΠΑΟΚ, μέχρι να γίνει το πρότζεκτ που έχει στηρίξει η κυβέρνηση μας και δεν είναι άλλο από τη νέα Τούμπα». δήλωσε.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα