Θεσσαλονίκη

Πυλαία: 80 παιδιά ΑμεΑ- To 2023 θα πηγαίνουν σχολείο σε εργοστάσιο!

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό στην Πυλαία.

Parallaxi
πυλαία-80-παιδιά-αμεα-to-2023-θα-πηγαίνουν-σχο-955034
Parallaxi

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Πυλαίας για εμπαιγμό. Μάλιστα διαμαρτύρεται για τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν 80 μαθητές με αναπηρία, που κάνουν μάθημα σε βιομηχανικό κτήριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ κ. Δήμαρχε;

Λύνουν οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης τρία υπερσύγχρονα κτίρια ;

Όταν ακόμα και τώρα έχετε σχεδόν 80 παιδιά ΑμεΑ μέσα σε ένα εργοστάσιο που το βαφτίσατε “σχολείο“;

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Αυτισμό και το 2ο ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΊΑΣ βρίσκονται εδώ και 15 χρόνια μέσα σε ένα βιομηχανικό κτίριο, κάτω από μια εν ενεργεία βιοτεχνία και πάνω από ένα εργοτάξιο!!

Αυτά τα παιδιά είναι ενός κατώτερου Θεού κ. Καϊτεζίδη; Αυτα τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα να φοιτούν σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον;

Ουκ ολίγες φορές δηλώσατε ότι το σχολείο του αυτισμού είναι υπερτοπικό και έχει παιδιά που δεν ανήκουν στον Δήμο σας!. Με άλλα λόγια οι γονείς τους δεν είναι ψηφοφόροι σας!! Ω τι πολιτική ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες! Τι να κάνουμε κ Καϊτεζίδη, όλα τα ειδικά σχολεία είναι υπερτοπικά καί κάποιοι τα ” φορτώνονται“! Έχουν όμως την ελάχιστη ευαισθησία να τους εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές περιβάλλον!

Εσείς τι κάνετε τόσα χρόνια για τα παιδιά μας; Επί νομαρχίας Ψωμιάδη τα ριξανε μέσα σε αυτό το τρισάθλιο σύμφωνα με τα λεγόμενά σας κτίριο , με άκρως ακατάλληλες συνθήκες και απίστευτες παρανομίες κι εσείς κ. Δήμαρχε τι κάνατε; Βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας το 2013 για να συνεχιστεί η παρανομία σε ένα κτίριο το οποίο ποτέ δεν άλλαξε την χρήση του ως όφειλε και παρέμεινε βιομηχανικό, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας, χωρίς πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ένα άθλιο χώρο που θυμίζει κλουβί και όχι σχολείο!

Γιατί δεν παίρνετε τα παιδιά μας από εκεί κ. Καϊτεζίδη; Γιατί δεν καταγγέλλετε την σύμβαση μίσθωσης και συνεχίζετε και πληρώνετε τον ιδιοκτήτη αυτού του ακατάλληλου και επικίνδυνου χώρου;

Διεξήχθη πριν ένα μήνα διαγωνισμός για να νοικιαστεί νέο κτίριο και ω του θαύματος μόνο ένας ήταν ο υποψήφιος: ο υπάρχων ιδιοκτήτης με το υπάρχον ακατάλληλο κτίριο!

Φανταζόμαστε ότι θα απορρίψετε την προκλητική αυτή υποψηφιότητα κηρύσσοντας άγονο τον διαγωνισμό!

Από την άλλη μεριά,εμάς τους γονείς δεν μας ενδιαφέρουν οι διαγωνισμοί σας και οι επιτροπές σας! Κάποιος διαγωνισμός και κάποια επιτροπή πρίν 15 χρόνια έκρινε αυτό το έκτρωμα κατάλληλο και έκανε”πλάτες” στον ιδιοκτήτη να συνεχίζει να λειτουργεί την βιοτεχνία και τις αποθήκες του πάνω κάτω και γύρω από τα παιδιά μας! Αν δεν βρεθεί ποτέ ιδιοκτήτης να μας νοικιάσει κτίριο, αυτό θα πει ότι τα παιδιά μας θα μείνουν καταδικασμένα μέσα σε αυτή την αθλιότητα;;

Ουδέποτε!

Λύστε το θέμα τώρα! Όπως θα το λύσετε για τα τρία σχολεία που αναφέρονται στο δημοσίευμα!

ΕΣΕΙΣ ΕΊΣΤΕ Ο ΚΑΘ ‘ΎΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ!

ΕΣΕΙΣ ΕΊΣΤΕ Ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ!

Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε μέχρι την Ευρώπη αν χρειαστεί για να σταματήσουμε αυτήν την κατάφωρη αδικία εις βάρος των παιδιών μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ”.

Πηγή: nevronas.gr/ αρχική πηγή: Θωμαή Στεφανοπούλου

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα