Ελλάδα

Τα μέτρα της τροχαίας για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά

Τι ισχύει για τα φορτηγά.

Parallaxi
τα-μέτρα-της-τροχαίας-για-το-πάσχα-και-τ-912416
Parallaxi

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα θα λάβει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου μέχρι και Δευτέρα 02 Μαΐου, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων προς και από την ύπαιθρο τόσο κατά μήκος του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους – εισόδους της πόλης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

«Στόχος και επιθυμία μας αποτελούν η εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και η άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Για το λόγο αυτό, θα συγκροτηθούν ειδικά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων ενώ από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκαν Ειδικά Μέτρα Τροχαίας για την αστυνόμευση του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου.

Εκτός των συνηθισμένων ελέγχων που θα πραγματοποιούνται σε εμφανείς θέσεις για την αποτροπή διάπραξης παραβάσεων, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και με τη χρήση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων, με σκοπό το συνετισμό των οδηγών και τη δημιουργία κλίματος συνειδητής συμμόρφωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για μία ασφαλή έξοδο ενόψει των εορτών είναι και η συμβολή των ίδιων των οδηγών. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί:

  • να μην αναπτύσσουν υπερβολική ταχύτητα,

  • να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά όταν πρόκειται να οδηγήσουν,

  • να μην επιχειρούν επικίνδυνες – αντικανονικές προσπεράσεις,

  • να χρησιμοποιούν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ζώνη ασφαλείας και προστατευτικό κράνος και

  • σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων

καθώς ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος από κάποια απροσεξία.

Υπενθυμίζεται ότι, για την περιοχή του Νομού μας, κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, θα ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων:

-Τη Μεγάλη Πέμπτη (21-04-2022), ώρες 15.00΄-22.00΄ και τη Μεγάλη Παρασκευή (22-04-2022) ώρες 06.00΄- 16.00΄, στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Ν. Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης εώς τον κόμβο Ν. Μουδανιών), στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας, καθώς επίσης και στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, (Ε.Ο.16), από την αερογέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας). 

-Τη Δευτέρα Του Πάσχα (25-04-2022) ώρες 12.00΄-22.00΄ στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Ν. Μουδανιών – Θεσ/νίκης (από τον κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης), στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Καβάλας – Θεσ/νίκης (από τη Χ/Θ 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ/Θ 11+340) αυτής, καθώς και στην Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο. 16), από τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως την αερογέφυρα Θέρμης»

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα