Θεσσαλονίκη

Θεοτοκάτος: Δεν κόπηκαν 4.000 δέντρα, αλλά απομακρύνθηκαν 331 άρρωστα και επικίνδυνα

Η απάντηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος

Parallaxi
θεοτοκάτος-δεν-κόπηκαν-4-000-δέντρα-αλλά-α-1012120
Parallaxi

Απάντηση στις καταγγελίες του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» κ. Βασίλη Διαμαντάκη, δίνει μέσω της parallaxi, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Σας ενημερώνουμε ότι δεν κόπηκαν 4000 δέντρα, αλλά απομακρύνθηκαν συνολικά 331 άρρωστα και επικίνδυνα δέντρα, αφού προηγουμένως λήφθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες που απαιτούνταν.

Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς αφαιρέθηκαν 41 δέντρα και φυτεύτηκαν 178 μεγάλα δέντρα και επιπλέον 49 περιμετρικά του πάρκου.

Στην οδό Τσιμισκή αφαιρέθηκαν 115 δέντρα και φυτεύτηκαν 165 δέντρα και στην οδό Κρήτης αφαιρέθηκαν 175 δέντρα και φυτεύτηκε ισάριθμος αριθμός δέντρων. Επιπρόσθετα, φυτεύτηκαν 70 δέντρα στα δύο παρακείμενα πάρκα της οδού Κρήτης. Στις οδούς Τσιμισκή και Κρήτης πέρα από τη φύτευση και αποκατάσταση των δενδροδόχων τοποθετήθηκε ρητινούχο υλικό.

Συνολικά την τελευταία φυτευτική περίοδο φυτεύτηκαν 3400 νέα δέντρα σε πεζοδρόμια και πάρκα της πόλης μας. Ο μεγαλύτερος αριθμός δέντρων φυτεύτηκε Νοέμβριο με Μάρτιο.

Στην οδό Τσιμισκή οι εργασίες καθυστέρησαν λόγω των διοικητικών προσφυγών στις οποίες τελικά δικαιώθηκε η υπηρεσία μου. Παρ’ όλα αυτά, με την κατάλληλη φροντίδα, από τα 165 δέντρα που φυτεύτηκαν στην οδό Τσιμισκή, και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το ποσοστό επιτυχίας ήταν 100%. Τα νέα δέντρα προσαρμόστηκαν ήδη στις συνθήκες τις περιοχής και αναπτύσσονται κανονικά με καινούργιο φύλλωμα και βλαστούς.

Από τα 3400 δέντρα που φυτεύτηκαν υπήρξαν ελάχιστες απώλειες. Σε κάθε φύτευση πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψιν ένα φυσιολογικό ποσοστό αποτυχίας που προκύπτει από την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν οι φυτεύσεις των δέντρων στον αστικό ιστό (συμπιεσμένα και αφιλόξενα εδάφη, ατμοσφαιρικοί ρύποι, βανδαλισμοί κλπ.) καθώς επίσης και από τους παρατεταμένους καύσωνες που επικράτησαν τη φετινή θερινή περίοδο.

Σας γνωρίζουμε ότι για τα δέντρα που δεν θα εγκατασταθούν επιτυχώς ο εργολάβος έχει συμβατική υποχρέωση να τα αντικαταστήσει με δικό του κόστος έως την λήξη της σύμβασης».

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα