Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

Για δυο μέρες το βιβλίο ήταν Αλλιώς!

Ήταν δυο υπέροχα απογεύματα. Η Τρίτη 6 και η Τετάρτη 7 Μαΐου υποδέχτηκαν το βιβλίο σε αναπάντεχους χώρους της πόλης. Η parallaxi καλωσορίζοντας στη Θεσσαλονίκη την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου οργάνωσε μια σειρά από δράσεις με τίτλο το Βιβλίο Αλλιώς 2014! * Δυο παιδικές βιβλιοθήκες στη Δελφών και την Ξηροκρήνη υποδέχτηκαν παιδιά που μαζί με […]

Γιώργος Τούλας
για-δυο-μέρες-το-βιβλίο-ήταν-αλλιώς-22170
Γιώργος Τούλας
img_5006.jpg

Ήταν δυο υπέροχα απογεύματα. Η Τρίτη 6 και η Τετάρτη 7 Μαΐου υποδέχτηκαν το βιβλίο σε αναπάντεχους χώρους της πόλης. Η parallaxi καλωσορίζοντας στη Θεσσαλονίκη την 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου οργάνωσε μια σειρά από δράσεις με τίτλο το Βιβλίο Αλλιώς 2014!

* Δυο παιδικές βιβλιοθήκες στη Δελφών και την Ξηροκρήνη υποδέχτηκαν παιδιά που μαζί με τις Σοφία Σούπαρη και Ελένη Βαλτή, οι οποίες σχεδίασαν τη δράση, δημιούργησαν δυο πρωτότυπες βιβλιοφιλικές οικογένειες που θα φιλοξενηθούν τις μέρες της Έκθεσης στο περίπτερο του ΕΚΕΒΙ.

* Στις δυο εξαιρετικές ξεναγήσεις που οργάνωσε η Εύη Καρκίτη περπάτησαν μαζί της σε μέρη συνδεδεμένα με τη λογοτεχνία της πόλης.

* Ενώ ένα παλαιό φορτηγάκι αντίκα στάθμευσε στο πάρκο με τις ρόδες στην Ξηροκρήνη και στην πλατεία Αγίας Σοφίας δίνοντας την ευκαιρία στους βιβλιόφιλους να ανταλλάξουν βιβλία.

* Σε τέσσερις αυλές της πόλης, στο ίδρυμα Γκαίτε, στη Σχολή Τυφλών, στην Αγιορείτικη Εστία και το Κρατικό Ωδείο, ο Κυριάκος Γιαλένιος, η Κατερίνα Καριζώνη, ο Ισίδωρος Ζουργός και ο Θωμάς Κοροβίνης, με τη συνδρομή της Νένας Μεντή, διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία τους, ενώ ο Θωμάς αφιέρωσε και δυο τραγούδια στο κοινό.

* Τέλος το μαγικό φινάλε της όλης δράσης δόθηκε στη στοά της Αγίου Μηνά, στην εγκατάσταση για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, όπου οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν από τους Not a number architects στην εγκατάσταση. Το σύνολο εγχόρδων Ροτόντα, με μια μικρή μαγική συναυλία με βιολιά, και το Μουσείο Φωτογραφίας, με μια προβολή έργων του Ντουέιν Μικαλς εμπνευσμένων από τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή, ολοκλήρωσαν την όμορφη νύχτα.

Poster

thess_alliws_book-31.jpg

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα