Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για ομοφοβικό επεισόδιο που καταγγέλθηκε σε σχολείο

Δύο μαθήτριες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επιθέσεις από συμμαθητές τους, όταν εμφάνισαν σημαιάκια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Parallaxi
θεσσαλονίκη-εισαγγελέας-για-ομοφοβι-860047
Parallaxi

  

Στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται επεισόδιο που καταγγέλθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά ομοφοβικής βίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο μαθήτριες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απειλές και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, όταν ανταλλάσσοντας δώρα ενόψει των γιορτών, εμφάνισαν σημαιάκια με σήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Με βάση τα δημοσιεύματα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Ασφάλεια με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της φθοράς, της παράνομης βίας και όποιο άλλο αδίκημα προκύψει. Στο πλαίσιο αυτής θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Στο Πανόραμα το περιστατικό

Το ομοφοβικό περιστατικό που έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και καθηγητές σύμφωνα με πληροφορίες συνέβη τη Παρασκευή 17/12 σε γυμνάσιο του Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, δύο μαθήτριες δέχτηκαν απειλές και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εντός του σχολείου, εμφάνισαν σημαιάκια των ΛΟΑΤΚΙ. Το επεισόδιο ξεκίνησε εντός της αιθούσης παρουσία παρουσία καθηγητή όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια του gay pride. Κάποιοι συμμαθητές της αντέδρασαν και συνεχίστηκαν και στο διάλειμμα όταν κάποιοι μαθητές φέρεται να έσκισαν τις σημαίες και επιτέθηκε λεκτικά εναντίον των μαθητριών.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα