Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Εξαφάνισαν» δενδροδόχους στην Παπαναστασίου με Μαρτίου

Οι μεγάλες λεύκες που βρίσκονταν στο σημείο είχαν κοπεί τον Φεβρουάριο

Parallaxi
θεσσαλονίκη-εξαφάνισαν-δενδροδόχ-995636
Parallaxi

«Εξαφανίστηκαν» οι δενδροδόχοι που υπήρχαν επί των οδών Παπαναστασίου με Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Στη διασταύρωση υπήρχαν χαρακτηριστικές μεγάλες λεύκες, οι οποίες κόπηκαν τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί και έλαβαν την απάντηση ότι θα φυτευτούν νέα δένδρα.

Τελικά, φαίνεται ότι η παραπάνω υπόσχεση πήγε… περίπατο, καθώς στο ίδιο σημείο, σήμερα Μ. Πέμπτη (13/4) βλέπουμε να έχουν κλείσει και να έχουν καταργηθεί οι δενδροδόχοι.

Τι απαντά ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Το δένδρο στην Αλ. Παπαναστασίου με Μαρτίου φύονταν σε ιδιωτικό χώρο, στο προκήπιο της οικοδομής (γεωτεμάχιο με ΚΑΕΚ 190447418007) συνεπώς σε χώρο μη αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης και στον οποίο δεν έγινε καμία απολύτως παρέμβαση από την υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου & Περιβάλλοντος δεν καταργεί δενδροδόχους, αλλά όταν διαπιστωθεί αυθαίρετη παρέμβαση ιδιωτών προχωρά σε εκ νέου άνοιγμα αυτών.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις αρχικές εγγραφές του Εθνικού Κτηματολογίου στα κτηματογραφημένα γεωτεμάχια που έχουν πρόσωπο στο τμήμα της οδού Αλ. Παπαναστασίου με αρ. 125 ως 155, εμπίπτουν και τα εν λόγω προκήπια των εν λόγω ιδιοκτησιών, ενώ η πλήρης κυριότητά τους αποδόθηκε στους φαινόμενους ιδιοκτήτες τους, με εξαίρεση τα προκήπια των ιδιοκτησιών επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου 149, του Ι.Ν. Οσίας Ξένης καθώς και του χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Α. Τούσα και Δ. Στεφάνου, που αποδόθηκαν στην κυριότητα του Δ. Θεσσαλονίκης (ΚΑΕΚ 19044ΕΚ73002 και 190447313001 αντίστοιχα).

*Πηγές εικόνας: Παρατηρητήριο Θεσσαλονίκης Facebook Page

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα