Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Νέα πορεία σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών

Εικόνες και βίντεο από το κέντρο της πόλης.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-νέα-πορεία-σπουδαστών-τω-976973
Parallaxi

Νέα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν μέλη του Συντονιστικού Καλλιτεχνικών Σχολών Θεσσαλονίκης και αναρχικές συλλογικότητες με αίτημα την απόσυρση του ΠΔ 85/2022, που υποβαθμίζει τις σπουδές τους. 

Η πορεία κινείται επί της Εγνατίας, θα κατευθυνθεί προς την Εθνικής Αμύνης και θα καταλήξει στο Βασιλικό Θέατρο.

«Η επίθεση στην τέχνη είναι επίθεση στην ελευθερία» αναφέρεται σε πανό που κρατάνε, ενώ οι συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων στα συνθήματα που φωνάζουν είναι το «Μέσα από το Τσίλλερ, Ρεξ, Βασιλικό, να πέσει το διάταγμα το προεδρικό»

Νωρίτερα πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Σε εξέλιξη συγκέντρωση καλλιτεχνών και στα Προπύλαια

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι καλλιτέχνες από την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα.

“Η ΚΥΑ που κατέθεσε η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει ως ανειδίκευτους και να εντάσσει τα πτυχία μας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση“, αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος.

“Σε αυτό το δυσμενές κλίμα διεκδικούμε το δίκιο μας απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία με ημίμετρα και προεκλογικά τεχνάσματα θεωρεί πως λύνει προβλήματα ετών που αφορούν χιλιάδες εργαζομένους στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού” προσθέτει η ΠΟΘΑ.

“Παρά τους δύο και πλέον μήνες που αγωνιζόμαστε για τα εύλογα αιτήματά μας, αιτήματα που ασπάζονται ο κλάδος, το σπουδαστικό σώμα αλλά και η κοινωνία, δηλώνουμε πως συνεχίζουμε σθεναρά!” καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα