Θεσσαλονίκη: Πεισματάρηδες και αποφασισμένοι για να βρουν δουλειά οι αποφυλακισμένοι
Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής της ΑΡΣΙΣ.
Οι αποφυλακισμένοι είναι οι πιο πεισματάρηδες και αποτελεσματικοί στην αναζήτηση εργασίας, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής της ΑΡΣΙΣ, το οποίο συμπλήρωσε έναν χρόνο λειτουργίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, στο Γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής και προώθησης στην Απασχόληση, αναζήτησαν υποστήριξη, τον τελευταίο χρόνο, 401 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 170 κατάφεραν και βρήκαν εργασία (το 42%).
«Από τις κατηγορίες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, οι πλέον συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι είναι οι αποφυλακισμένοι, οι οποίοι συχνά πρέπει να επανενταχτούν στην κοινωνία χωρίς την υποστήριξη συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος, χωρίς στέγη, με προβλήματα υγείας, εξαρτήσεις και το κοινωνικό στίγμα που φέρουν όσοι έχουν περάσει από φυλακές. Παρά τις ιδιαιτερότητες και τις επιπλέον δυσκολίες, το ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, που πραγματοποίησε το Γραφείο Υποδοχής και Υποστήριξης Αποφυλακισμένων ατόμων της ΑΡΣΙΣ, στην ομάδα των αποφυλακισμένων είναι 87%», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την εργασιακή σύμβουλο της ΑΡΣΙΣ Πηνελόπη Σιούρδα, οι αποφυλακισμένοι είναι ξεκάθαροι και αποφασισμένοι από την αρχή για να δουλέψουν. «Τους βρίσκουμε δουλειά ως ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό και παρακολουθούμε και υποστηρίζουμε την ένταξή τους και την απρόσκοπτη συνέχεια στην εργασία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιούρδα, προσθέτοντας ότι το ζήτημα «δεν είναι μόνο να βρουν δουλειά αλλά και να τη διατηρήσουν».
Από τους 170 ανθρώπους που βρήκαν δουλειά μέσω του Γραφείου Εργασιακής Συμβουλευτικής της ΑΡΣΙΣ, οι 97 είναι Έλληνες και οι 73 άλλων εθνικοτήτων, οι 117 είναι άντρες και οι 53 γυναίκες.
Το Γραφείο Εργασιακής Συμβουλευτικής στην Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ, στην οδό Μοναστηρίου 12, συστάθηκε στο πλαίσιο του έργου «ΣΥΝ-Άνθρωπος», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Πηγή: ΑΠΕ