Θεσσαλονίκη: Πώς τα καταστήματα εστίασης προκαλούν εμφράξεις στις αποχετεύσεις

Καμπάνια ενημέρωσης έχει ξεκινήσει η ΕΥΑΘ

Parallaxi
θεσσαλονίκη-πώς-τα-καταστήματα-εστία-1256971
Parallaxi

Μαγειρικά λάδια και έλαια, που συγκεντρώνονται σε μεγάλες ποσότητες στο αποχετευτικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, προκαλούν εμφράξεις και υπερχειλίσεις.

Το πρόβλημα είναι έντονο σε σημεία όπου υπάρχουν πολλά καταστήματα εστίασης, με την ΕΥΑΘ να έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με την προστασία του αποχετευτικού δικτύου από τα βρώσιμα λίπη.

Το νομοθετικό πλαίσιο απαιτεί οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να διαθέτουν άδεια αποχέτευσης υγρών αποβλήτων, να τοποθετούν λιποσυλλέκτες και να αποθηκεύουν σωστά αυτά που συλλέγονται.

Πηγή: ΕΡΤ (Χριστίνα Τοπούζη)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα