Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για την Αττική

Η λίστα θα ανανεώνεται με τα νέα σημεία που θα προκύπτουν.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-σε-ποια-σημεία-συγκεντρώ-345147
Parallaxi
Εικόνα: Νικος Καλογερικός

Το κύμα αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από την φονική πυρκαγιά στην Αττική έχει αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Και στη Θεσσαλονίκη, η διάθεση των πολιτών να βοηθήσουν με είδη πρώτης ανάγκης είναι έντονη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν αρκετές τοπικές επιχειρήσεις και σύλλογοι που απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών.

UPDATE Τετάρτη 25 Ιουλίου/ 15.00: Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, οι ανάγκες για τους πυρόπληκτους της Αττικής έχουν τροποποιηθεί και πλέον τα είδη που χρειάζονται είναι:

Είδη υγιεινής Κλινοσκεπάσματα Εσώρουχα Απορρυπαντικά Μάσκες μιας χρήσης – γάντια μιας χρήσης Βαζελινούχες γάζες fucidin Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος Φιάλες ορού ringers Φιάλες ορού dextrose Παλμικά οξύμετρα Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm Pulvo spray Γάντια νιτριλίου Αλουμινοκουβέρτες Μάσκες μιας χρήσης v2 Αυτοκόλλητα ράμματα Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ Παυσίπονα Λαβίδες Ποδιές μίας χρήσεως

*Αναλυτικά για την αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη διαβάστε ΕΔΩ

*Οι πρώτες εικόνες από τη συγκινητική προσφορά των κατοίκων της Θεσσαλονίκης

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε και σε ποια σημεία:

-Στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» και στην παλιά δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία αλληλεγγύης, προκειμένου να συνδράμει εμπράκτως στην ανακούφιση των πυροπαθών της Αττικής.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, θα συγκεντρωθούν τις επόμενες τρεις μέρες τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα διοργανωθεί και εθελοντική αιμοδοσία, για τους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής, που δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρεςΣυντονιστής της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής Χάρης Αηδονόπουλος, σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Άννα Μυκωνίου.

Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και από τις 8.30’ το πρωί μέχρι τις 21.00’.

Εκεί θα μπορούν όσοι πολίτες το επιθυμούν να προσφέρουν συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς. Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι: νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, μπισκότα, κονσέρβες, αφυδατωμένα ζυμαρικά, γάζες, Betadine και Fucidin, κολλύρια, μωρομάντηλα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, πάνες βρεφών και ενηλίκων, ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα, καθώς και οποιοδήποτε είδος λευκού θερινού ενδύματος και σανδάλια (σαγιονάρες).

Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (26ης Οκτωβρίου 64, παλιά δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης), διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από τις 10.00’ το πρωί έως τις 13.00’, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι πολίτες το επιθυμούν, με ελεύθερη στάθμευση στο υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφέρειας.

– Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και το Σάββατο 28 Ιουλίου (από τις 20.00 και μετά) το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική. Πάνες, μωρομάντιλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, betadin, fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ. Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος το Σάββατο θα παραμείνει ανοικτός ως αργά. Οι οικογένειες της Αττικής μας χρειάζονται, όλοι μαζί μπορούμε».

«Στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13) συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους Πυρόπληκτους της Αττικής. Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι:

– Εμφιαλωμένο Νερό – Παιδικές Πάνες – Μωρομάντιλα – Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α. – Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin)

Παρακαλούμε μην αποστείλετε είδη ρουχισμού/ ιματισμού καθώς δεν είναι απαραίτητα.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel».

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση είδη πρώτης ανάγκης στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Στο Μικρόπολις (Βενιζέλου με Β.Ηρακλείου γωνία) στον 3ο όροφο. Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 19:00-22:00, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.

Η Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων καλεί σε έκτακτη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.«Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συνδράμουν στη συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική, παρακαλούνται να παραδώσουν τα είδη που προτίθενται να στείλουν στο γραφείο της Αντιπροέδρου της ΕΑΝΔιΘ Έλλης Μέλλιου (Δικηγορική Εταιρία Μέλλιος & Συνεργάτες, Λέοντος Σοφού 1, 2ος όροφος) αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρες 09:30 – 16:30, καθώς και σήμερα Τρίτη μέχρι τις 16:30 για όποιον δύναται. Τα κρίσιμα είδη είναι: Betadin, Fucidin (αλοιφές για εγκαύματα), γάζες, γάλατα μακράς διάρκειας και πάνες διαφόρων μεγεθών για βρέφη. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στη Γενική Ταχυδρομική, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – θα τα στείλει χωρίς χρέωση στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να διανεμηθούν από εκεί».

Στα Λαδάδικα, Οι συντελεστές του Libero 107.4 και του ΜΗΝΥΜΑ 107.7, την Πέμπτη 26 Ιουλίου το απόγευμα, από τις 5 ως τις 9, μαζεύουν στο πλακόστρωτο της Κατούνη, στα Λαδάδικα είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι:

– Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντιλα), πλαστικές σακούλες κ.λπ. – Ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα

– Ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι σε διάφορα μεγέθη, αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά (Betadine), καθαρό οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, ασπιρίνες ή παυσίπονα (παρακεταμόλη) κ.λπ.

– Αντικείμενα ρουχισμού οπως λευκά ρούχα και σανδάλια και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.

νερά και χυμοί, γάλα (συντήρησης εκτός ψυγείου), μπάρες δημητριακών, κράκερ, φρυγανίες, μπισκότα, κονσέρβες, βρόμη, αφυδατωμένα ζυμαρικά.

Το υλικό θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου συγκεντρώνει είδη ο Δήμος Θεσσαλονίκης αλλά και στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος», στην εθνικής Αμύνης όπου συγκεντρώνει είδη η περιφέρεια και από εκεί θα μεταφερθούν στην Αττική».

Στη Μοναστηρίου 100, στο TYRE REPAIR PRODUCTS, συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Επίσης, η Αυτόνομη Θύρα 10 του Ηρακλή συγκεντρώνει αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, 25 και 26 Ιουλίου, συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα στα γραφεία του συνδέσμου στην πλατεία Αριστοτέλους μετά τις 20:30.

Στην Πλατεία Φαναριωτών 2, από Τετάρτη 25.07.2018 μέχρι και Παρασκευή 27.07.2018 και ώρες 09:00 – 18:00, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στον Ροταριανό Όμιλο και κατά προτεραιότητα:

•Φάρμακα (παυσίπονα, γάζες, αντισηπτικά, betadine, βαμβάκι, οξυζενέ, αλοιφές, πάνες, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, γάντια latex) • Ρούχα (παιδικά και ενηλίκων) • Τρόφιμα μακράς διάρκειας και βρεφικές τροφές • Παιχνίδια, καθώς επίσης και ό,τι άλλο αγαθό δύναται και επιθυμεί κάθε πολίτης να προσφέρει.

«Εναλλακτικά, για τους πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στους πληγέντες της πυρκαγιάς, αυτοί μπορούν να πραγματοποιήσουν κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με ΙΒΑΝ GR8601722220005222070309581. Το συγκεντρωθέν ποσό θα σταλεί άμεσα ως οικονομική βοήθεια».

– Στην Πέτρου Συνδίκα

«ΣΗΚΩ και ΔΡΑΣΕ, άσε τις “φωνές” από τα social media!!! Θεσσαλονίκη,συγκεντρώνουμε τρόφιμα,φάρμακα,είδη άμεσης ανάγκης για αποστολή στην Αθήνα. Μέχρι αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα στις 6μ.μ. όποιος μπορεί φέρνει: γάζες, παιδικές πάνες,μωρομάντηλα,Fucidin,Betadine, τρόφιμα μακράς διάρκειας-ξηρής συντήρησης(φρυγανιές,μπισκότα,κονσέρβες). Πέτρου Συνδίκα 61,ισόγειο γραφείο, Oikies Real Estate».

-Στην οδό Χαλκιδικής

Στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Άλλος Τρόπος» (Χαλκιδικής 77) συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης.

– Στη Νεάπολη

«Μέχρι Πέμπτη Βράδυ! Όσοι από Θεσσαλονίκη θέλετε και μπορείτε να βοηθήσετε, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες:

• Πάνες • Γάζες • Μωρομάντηλα • Εσώρουχα • Πετσέτες • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (Φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κονσέρβες, εβαπορέ, χυμούς) • Betadine • Fucidin • Ζωοτροφές για σκυλάκια, γατάκια, κλπ. • Οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας!

Διεύθυνση Συγκέντρωσης: Φλογητών 2, Νεάπολη (Καφέ-bar Merenda)».

-Στην Τούμπα

«Στον βρεφοπαιδότοπο PlayTogether (Βοσπόρου 102), πρωινά 10:00-14:00 και απογεύματα 17:30-22:00, θα συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες συνανθρώπους μας:

Εμφιαλωμένα νερά Χυμούς Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.) Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου γάζες betadine Fucidin παιδικές πάνες μωρομαντηλα

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης».

-Στο Ντεπό

Στο Ωραίον Ντεπώ (Βαφοπούλου 18) στο Ντεπώ, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το βράδυ. από 24/7 έως 27/7.

«Σε μια προσπάθεια ανακούφισης των πρώτων βασικών αναγκών στην Αττική συγκεντρώνουμε – Ξηρά τροφή και τρόφιμα μακράς διάρκειας – Μωρομάντηλα, πάνες και βρεφικό γάλα – Γάζες, βαμβάκι, Fucidin, Betadine».

-Στον Εύοσμο

Ο Αθλητικός Σύλλογος Tae Kwon Do «Καλλιπάτειρα» (Ευφροσύνης 33, Εύοσμος) συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όλη την τρέχουσα εβδομάδα, από τις 18.00 έως τις 21.00.

-Στο Κορδελιό

Στο SPORTS CENTER Μιχαηλίδη (Φ.Φλώρου 51) συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί, Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουλίου (ώρες 7.00- 15.00) στους εξής χώρους:

Δημαρχείο Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24) Πρώην Δημαρχείο Ελευθερίου Κορδελιού (οδός Εθν. Αντιστάσεως 56, 4ος όροφος) Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Δήμου Κορδελιού Ευόσμου (οδός Μαβίλη & Πυθαγόρα, Εύοσμος), ώρες παραλαβής (7.00 – 16.00)

Μετά από επικοινωνία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, οι ανάγκες που υπάρχουν αφορούν συγκεκριμένα είδη, τα οποία είναι τα εξής: – Ξηρά τροφή (κονσέρβες, φρυγανιές, γάλατα εβαπορέ, μπισκότα, κλπ) – Ρούχα -Παντόφλες – παπούτσια (ενηλίκων και παιδικές) – Είδη Ιματισμού (σεντόνια, πετσέτες) -Είδη προσωπικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα, οδοντόβουρτσες,οδοντόκρεμες , σερβιέτες, πάνες) – Μπιμπερό – πιπίλες -κρέμες για συγκάματα – Καθαριστικά σπιτιού

-Στα Διαβατά

Ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών και το Χορευτικό συγκρότημα Ιωνίας Π.Ο.Δ.Ε από κοινού πήραν την απόφαση την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Ιουλίου 6μμ-9μμ, να παρευρίσκονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Διαβατών για την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από την πυρκαγιά συνανθρώπους μας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν την Δευτέρα στα κέντρα βοήθειας.

-Στον Λαγκαδά

Για τα σημεία συγκέντρωσης στον Λαγκαδά δείτε το παρακάτω link:

-Στην Πολυλά και Παράσχου, Θεσσαλονίκη

«SoS. ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ!! Από αύριο το απόγευμα Τετάρτης 25/07 από 18:00 με 21:00 και έως το απόγευμα της Πέμπτης 26/07 ίδιες ώρες μαζεύουμε στο σύλλογο μας (Α.Σ. ΩΡΙΩΝ) για τους πληγέντες της πυρκαγιάς:

Γάζες κ κρέμες fucidine Betadine Γαζες απλές για πληγές Βαμβάκι Φυσικούς ορους Μωρομάντηλα Πάνες βρεφικές και ενηλίκων Παυσίπονα Τρόφιμα μακράς διάρκειας Σκυλοτροφές

Μη μένετε αμέτοχοι!! Μετά το “αγαπώ” το “βοηθώ” είναι το ομορφότερο ρήμα στον κόσμο. Με εκτίμηση, Τα μέλη του Α.Σ. ΩΡΙΩΝ»

-Στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή

«Στο κατάστημα του Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Κων. Καραμανλή 42), μπορείτε να φέρετε ή να αγοράσετε επιτόπου είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές (τρόφιμα μακράς διάρκειας, πάνες, μωρομάντηλα, εμφιαλωμένα νερά κα)». Από σήμερα Τρίτη μέχρι την 1η Αυγούστου, ώρες 08.00 – 21.00.

-Στην Χαριλάου

Ο SUPER 3 και το CLUB 1914, συγκεντρώνει στα γραφεία του Κεντρικού, αρχής γενομένης από τον αγώνα της αυριανής μέρας, Τετάρτης, τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

-Στη Βούλγαρη

Η Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος συγκεντρώνει ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα. Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να φέρει στην έδρα του συλλόγου το δικό του υλικό. Η διεύθυνση είναι Βούλγαρη 16α, Θεσσαλονίκη. Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018, από 17:00-20:00, Παρασκευή, 27 Ιουλίου από 13:00-20:00, Σάββατο, 28 Ιουλίου από 09:30-14:00.

«Ακολουθεί ενδεικτική λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά

Χυμούς

Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)

Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)

- Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού».

-Στην Καλαμαριά, στην πλατεία Φοίνικα

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κατοίκων Φοίνικα, σε συνεργασία με μια αυθόρμητη πρωτοβουλία νέων του συνοικισμού μας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική. «Από την Τετάρτη 25/7 έως και την Παρασκευή 27/7 στο κτήριο του συλλόγου, σας καλούμε να προσφέρετε ότι μπορείτε. Πιο συγκεκριμένα συλλέγουμε: παιδικές πάνες, μωρομάντιλα και φάρμακα (Γάζες, αλοιφές για εγκαύματα, betadine, fucidin, οινόπνευμα, aerolin, παυσίπονα), χυμούς σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, ξηρά τροφή, (κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες). Θα μας βρείτε την Τετάρτη 225/7 από τις 18:00 – 21:00, Πέμπτη και Παρασκευή 26-27/7 τα πρωινά 10:00-13:00 & το απόγευμα 18:00 – 21:00».

-Στη Θέρμη

«Μέχρι την Παρασκευή 27/7 μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης στην πλατεία Παραμάνα (καφέ μπαρ Rumors). Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.. • Πάνες • Γάζες • Μωρομάντηλα • Εσώρουχα • Πετσέτες • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (Φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κονσέρβες, εβαπορέ, χυμούς) • Betadine • Fucidin • Ζωοτροφές για σκυλάκια, γατάκια, κλπ. • Οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας!».

Επίσης, στο ATMOLOGY (Γρηγορίου Ταβάκη 2) μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 16.00.

-Στο Πανόραμα

«Αύριο, Τετάρτη 18:00-20:00, στο κλειστό γυμναστήριο Πανοράματος καλούμε τους γονείς της Ακαδημίας ΑΣ CHAMPIONS ΠΑΝΟΡΆΜΑΤΟΣ, τους απλούς φίλους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια μας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και Ιατρικής περίθαλψης για τους κατοίκους της Αττικής που έχουν πληγεί από την φωτιά. Χυμοί, γάλα μακράς διάρκειας, φρυγανιές, μπισκότα, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, γάζες, betadine, fucidin και οτιδήποτε με το οποίο μπορεί να βοηθήσει ο καθένας».

το 5o χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων

Ο ARENA 89,4 FM στέκεται στο πλευρό των πυροπαθών της Αττικής. Συγκεντρώνονται, από την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του σταθμού, στο 5o χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το απόγευμα, είδη πρώτης ανάγκης: Ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Για πληροφορίες, τηλ. 2310 940000

-Στο Ωραιόκαστρο

Ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής απευθύνουν έκκληση στους δημότες να συνδράμουν με ό,τι μπορεί ο καθένας, προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Μετά από επικοινωνία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρου Αταμιάν με δημότες της Ραφήνας τα είδη που ζητούνται προκειμένου να βοηθήσουμε είναι: κουβέρτες, σεντόνια, υποσέντονα, μαξιλαροθήκες, φάρμακα, ορούς, betadine, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, γάζες.

Τα είδη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου αύριο Τεταρτη 25 Ιουλίου και Πεμπτη 26 Ιουλίου από τις 08.30 έως τις 15.00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313304030

-Στον Δήμο Δέλτα

«Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα μπορούν να φέρνουν στα Δημοτικά Καταστήματα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και στη Σίνδο στο ΚΕΠ, από αύριο το πρωί (25/7) τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης:

Εμφιαλωμένα νερά Χυμούς Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.) Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ».

-Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας και υγειονομικό υλικό. Σημεία συγκέντρωσης: Δημαρχείο Αμπελοκήπων Κοινωνικό παντοπωλείο -φαρμακείο (εντός του Στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος) Δημαρχείο Μενεμένης κάθε εργάσιμη μέρα από τις 9:00 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310725326.

ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΤΡΟΦΙΜΑ – ΦΑΡΜΑΚΑ Α) Ξηρά τροφή για άμεση κατανάλωση Κονσέρβες, Φρυγανιές, Μπισκότα, Κρακεράκια, Ξηροί Καρποί κλπ Β) Είδη ατομικής Υγιεινής : Μωρομάντηλα, Πάνες Γ) Είδη περιποίησης πληγών και Εγκαυμάτων: – Βαζελινούχες γάζες fucidin – Αποστειρωμένες γάζες μεσαίο μέγεθος – Αποστειρωμένες γάζες μεγάλο μέγεθος – Φιάλες ορού ringers – Φιάλες ορού dextrose – Παλμικά οξύμετρα – Ηλεκτρονικά πιεσόμετρα – Τζελ εγκάυματος τύπου flagyl/ flogocalm – Pulvo spray – Γάντια νιτριλίου (μιας χρήσεως) – Αλουμινοκουβέρτες – Μάσκες μιας χρήσης v2 – Αυτοκόλλητα ράμματα – Ήπιο αντισηπτικό τύπου hibitane – Μπαταρίες ΑΑ και ΑΑΑ

-Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σαν ελάχιστη μορφή συμπαράστασης των συμπολιτών-πυροπαθών της Αττικής θα συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στον 4 όροφο.

Η συγκέντρωση θα γίνεται από αύριο 25/7/2018 έως την Παρασκευή 27/7/2018 ώρες 10 π.μ. έως 2:00 μ.μ.

Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει στα παρακάτω είδη: γάζες, μωρομάντηλα, παιδικές πάνες, τρόφιμα μακράς διαρκείας, betadine και από την φαρμακευτική κρέμα fucidin.

Υπεύθυνοι συγκέντρωσης προϊόντων: Ντούγκας Αναστάσιος ταμίας Δ.Σ.Θ και Σιαπερας Βασίλειος μέλος Δ.Σ.Θ.

-Στην Καλαμαριά

-Στον Δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά, το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ συμμετέχουν ενεργά στη στήριξη των πληγέντων πυροπαθών της Αττικής, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης που σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει:

 • Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς
 • τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
 • γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
 • γάζες,betadine,fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα

τα οποία θα σταλούν στους πληγέντες Δήμους για να διανεμηθούν καταλλήλως.

Επίσης όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

Σημεία συγκέντρωσης ορίζονται τα παρακάτω:

 • Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη
 • παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ηςΟκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου
 • ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12
 • ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15
 • Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη
 • Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Πληροφορίες: 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών)

-Στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών

-Στον Δήμο Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, άμεσα ανταποκρινόμενος στην έκκληση για παροχή βοήθειας, μέσω της ομάδας εθελοντών του και του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ) έχει ήδη αποστείλει ανάλογο υλικό προς τους πληγέντες. Ο Δήμος προβαίνει και στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για να αποστείλει άμεσα στους πυροπαθείς, καθορίζοντας τρεις χώρους παραλαβής.

 • Στο χώρο που στεγάζονται οι Κοινωνικές Δομές «Κοινωνικό Παντοπωλείου-Παροχή Συσσιτίου & Κοινωνικό Φαρμακείο» (21ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας, τηλ.επικοινωνίας 23920 27168)
 • Στη χώρο της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» στο κτίριο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (τηλ. επικοινωνίας 23923 30368)
 • Στο χώρο του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Επανομής (τηλ. επικοινωνίας 23920 44000)».

-Στους Ταγαράδες

Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουλίου, από τις 07.00 μέχρι τις 16.30 συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης στον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο «Στρουμφοχωριό» (1ο χλμ. Ρυσίου – Ταγαράδων). Την Παρασκευή το απόγευμα, όσα είδη συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στο κατάστημα της ACS στη Θέρμη με το σχολικό και από εκεί εθελοντικά από την εταιρεία θα μεταφερθούν στην Αττική. Τηλ.: 23920 71808, 6948264162.

-Στην περιοχή του Λιμανιού

Το Doctor Care Ιδιωτικό Πολυιατρείο, Παγγαίου 1 με Κουντουριώτη 7, έναντι λιμάνι Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνει στο χώρο του απο Τετάρτη 24/7/2018 έως και την Παρασκευή 27/7/20018 απο τις 9.00πμ εως τις 21.00μμ τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

-Στην Βούλγαρη

-Στη Νέα Παραλία

Το Spookville στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που αγωνιούν στις πυρόπληκτες περιοχές και κάνει έκκληση σ´ όλους τους φίλους μας και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για έμπρακτη αλληλεγγύη.

Παραλαμβάνει τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: Γάζες Fucidin Betadine Πάνες Μωρομάντηλα Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα, εβαπορέ, κρουασάν, κονσέρβες αυτόνομα ανοιγόμενες)

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο χώρο του Spookville, Αθ. Σουλιώτη 15, Νέα Παραλία-Θεσσαλονίκη την ΤΕΤΑΡΤΗ 19.00 – 24.00 & την ΠΕΜΠΤΗ 09.00 – 24.00 Εφόσον παραστεί ανάγκη η σύγκεντρωση πρώτων ειδών θα παραταθεί.

Ό,τι συγκεντρωθεί θα αποσταλεί στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι).

-Στην περιοχή Λευκού Πύργου (Παύλου Μελά 1)

-Στη Λεωφόρο Στρατού (Λεώφ.Στρατού 27) στο ATMOLOGY μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στις 16.00.

-Στο Ρύσιο και στην Μπότσαρη

Τα Σχολεία ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM συγκεντρώνουν: – Γάζες – Betadine – Fucidin – Παιδικές πάνες – Μωρομάντηλα – Τρόφιμα μακράς διάρκειας(φρυγανιές,κονσέρβες,μπισκότα) – Εμφιαλωμένο νερό

Έως τη Δευτέρα το πρωί 30/7 καλούμαστε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα είδη μπορούμε στη ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ ΚΑΡΔΙΑΣ (1ο χλμ μετά τη γέφυρα Ν.Ρυσίου) κ στη ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΑ Μάρκου Μπότσαρη 104. Τα σχολικά λεωφορεία θα τα μεταφέρουν τη Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Εμμανουήλ Παππά 5 Βούλγαρη) και χορηγικά η Acs Courier θα τα παραδώσει άμεσα στους πληγέντες.

Τηλ επικοινωνίας 23920 71556

-Στα Πεύκα

-Στη Νέα Μεσημβρία

-Στο Χαμόγελο του Παιδιού

Όλα τα σημεία συγκέντρωσης με τις διευθύνσεις θα τα βρείτε ΕΔΩ. Τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγει το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και τις περιοχές συγκέντρωσης, θα τις βρείτε στην παρακάτω φωτογραφία. Σήμερα τα κέντρα στήριξης θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 19.00.

-Στα ‘Mediterranean Palace’ και ‘Grand Hotel Palace’

Από σήμερα και ως την Πέμπτη 26/07 τα Luxury Hotels συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης όπως φάρμακα (Fucidin και Betadine), γάζες, παυσίπονα, βρεφικά γάλατα, μωρομάντηλα, πάνες καθώς επίσης και ζωοτροφές στις reception των ξενοδοχείων ‘Mediterranean Palace’ και ‘Grand Hotel Palace’ προκειμένου να μοιραστούν στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής. Τα δέματα θα αποσταλούν Παρασκευή πρωί.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε με χρήματα:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.

Πληροφορίες Λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388 IBAN: GR6402602400000310201181388

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραμένει στις πληγείσες περιοχές επιχειρώντας με το ανθρώπινο δυναμικό του και το διασωστικό εξοπλισμό στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των τοπικών αρχών.

Ακόμη:

«Σας πληροφορούμε ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ανακοινώνει τη δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418 ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418»

Επιπλέον:

Συμμετέχοντας στις δράσεις στήριξης των πυρόπληκτων της Αττικής, η δημόσια ραδιοτηλεόραση άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο κατέθεσε ήδη 100.000 ευρώ για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων.

Πέρα από το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, ο λογαριασμός θα είναι ανοικτός για κάθε πολίτη που επιθυμεί να συνεισφέρει σε αυτόν τον σκοπό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τη συνεισφορά τους στον ειδικό λογαριασμό της ALPHA BANK με ΙΒΑΝ: GR90 0140 2090 2090 0232 0003 793.

Για σημεία αιμοδοσίας δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

*Η ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ*

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα