Θεσσαλονίκη: Σενάριο για μοσχαρίσιο κρέας στα 20 ευρώ το κιλό
«Κανείς δεν ξέρει πού θα πάει η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος»
Στην επάρκεια αλλά και τις αυξημένες τιμές του κρέατος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ3.
Όπως τόνισε, το ζήτημα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων δεν επηρεάζει αυτή τη στιγμή την αγορά καθώς δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, κάτι, που θα συμβεί τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
«Κανείς δεν ξέρει πού θα πάει η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος. Αυτό, που είναι σίγουρο είναι πως παρατηρείται μία έλλειψη στην αγορά και αυτό συμβαίνει γιατί έχει μειωθεί το ζωικό κεφάλαιο σημαντικά.
Παντού πλέον η τιμή είναι περίπου στα 17 ευρώ. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία έχουμε πάρει μια απόφαση σαν σωματείο να συγκρατήσουμε όσο γίνεται τις τιμές γιατί τον καταναλωτή τον έχουμε κάθε μέρα στο μαγαζί μας κι έτσι προσπαθούμε να απορροφήσουμε τους κραδασμούς και τις μικρές αυξήσεις, που γίνονται στην αγορά.
Αυτή τη στιγμή έχουμε υποστεί μία αύξηση 10%. Αυτό λίγο-πολύ όλοι το έχουμε απορροφήσει έως τώρα. Άμα συνεχίσει αυτή η αύξηση, αναγκαστικά θα πάμε κι εμείς σε μια αύξηση κι εμείς. Ελπίζουμε κάποια στιγμή όλο αυτό να εξομαλυνθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Μπαλαμπανίδης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου, που έχει αναγκάσει σε αύξηση της τιμής του κρέατος παγκοσμίως.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ