Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Του απέσπασαν 25.000€ για τη δήθεν πώληση δύο αυτοκινήτων που δεν έλαβε ποτέ

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων - ιδιοκτητών μάντρας

Parallaxi
θεσσαλονίκη-του-απέσπασαν-25-000e-για-τη-δήθ-864725
Parallaxi

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, έπειτα από καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος τους για περιπτώσεις απάτης.

Πρόκειται για δύο άντρες, ηλικίας 48 και 47 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν μάντρα αυτοκινήτων σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε καταγγελία από έναν 51χρονο, σύμφωνα με την οποία, οι ανωτέρω του απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ για την αγορά και τον εκτελωνισμό δύο αυτοκινήτων από τη Βουλγαρία, τα οποία του υπέδειξαν σε φωτογραφίες και ουδέποτε παρέλαβε.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, πραγματοποιήθηκε ακόμη μία καταγγελία από 40χρονο, σύμφωνα με την οποία, οι ιδιοκτήτες της μάντρας παρουσιάστηκαν ως φερέγγυοι επιχειρηματίες, με πολλές διασυνδέσεις με εμπόρους αυτοκινήτων στη Βουλγαρία και τον έπεισαν να συνεργαστεί μαζί τους, προκειμένου να καλύπτει το τμήμα της αγοράς, του εκτελωνισμού και πιθανές βλάβες που θα παρουσίαζαν τα οχήματα, τα οποία θα εισήγαγαν, ενώ, μετά την πώληση τους, θα υποχρεούνταν οι δράστες να του καταβάλουν χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις, παρακρατώντας ένα μέρος αυτών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους ουδέποτε του κατέβαλαν τα χρηματικά ποσά από την πώληση αυτοκινήτων, καθώς επίσης και από την πώληση οχήματος ιδιοκτησίας του και από την υποτιθέμενη αγορά τεσσάρων οχημάτων για λογαριασμό της εταιρίας του 40χρονου, με αποτέλεσμα να τον εξαπατήσουν και να του αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 40.500 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα