Θεσσαλονίκη

Τι ακριβώς συμβαίνει στο μουσείο Ολοκαυτώματος;

Εξ΄όσων είναι γνωστό καμία άδεια οικοδομικών εργασιών δεν έχει εκδοθεί για εκεί, καμία μελέτη δεν έχει εκπονηθεί και εγκριθεί

Parallaxi
τι-ακριβώς-συμβαίνει-στο-μουσείο-ολοκ-985599
Parallaxi

Εικόνα: Σοφοκλής Πενλίδης

Καθώς το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια σε ένα ακόμα στοιχειωμένο μεγάλο έργο της Θεσσαλονίκης που δεν λέει να ξεκινήσει απορίες προκαλούν οι εικόνες των τελευταίων ημερών με κάποιες ”εργασίες” που πραγματοποιούνται στο σημείο που θα ανεγερθεί το μουσείο.

Εξ΄όσων είναι γνωστό καμία άδεια οικοδομικών εργασιών δεν έχει εκδοθεί για εκεί, καμία μελέτη δεν έχει εκπονηθεί και εγκριθεί συνεπώς οι συγκεκριμένες εργασίες προκαλούν απορίες.

Εκτός και αν γίνονται για τα μάτια του κόσμου, για να αισθανθούν όσοι περπατήσουν μεθαύριο εκεί στη μνήμη των χαμένων συμπολιτών μας ότι κάτι έχει πάρει μπρος.

Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες  (2/3) πριν είχαμε δηλώσεις σχετικά με μια κατεδάφιση τοιχίου επί της οδού Κωλέττη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη, η κατεδάφιση αυτή ήταν απαραίτητη, ώστε να ανοίξει πλέον ο δρόμος για την προέγκριση της οικοδομικής άδειας, η οποία και αναμένεται μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Σήμερα το πρωί προχωρήσαμε στην κατεδάφιση μαντρότοιχου που βρισκόταν εκτός ρυμοτομικής γραμμής, σε χώρο δηλαδή όπου θα προχωρήσει η διάνοιξη της οδού Κωλέττη. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατεδάφισης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουμε την προέγκριση της οικοδομικής άδειας και θα προχωρήσουμε σε όλες τις επόμενες ενέργειες για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης.

Ερωτάται ο αντιδήμαρχος έχει εκδοθεί η άδεια;

Αν πρόκειται για την απομάκρυνση υφιστάμενου αγωγού από την ΕΥΑΘ που βρίσκεται στο σημείο και το έργο κάνει η ΕΥΑΘ έχει καλώς και είναι λογικό, αν πρόκειται όμως για κάτι διαφορετικό όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος τότε ας μας εξηγήσει κάποιος…

Απορίες εξάλλου προκαλεί και η αργοπορία ανακοίνωσης της φετινής πορείας μνήμης που πραγματοποιείται από το 2013, δηλαδή επί δέκα χρόνια.

Η φετινή πορεία συμπίπτει με την επέτειο των 80 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού με τους Θεσσαλονικείς Εβραίους και θα παρακολουθήσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της πορείας γινόταν πάντα βδομάδες πριν ενώ φέτος μόλις 3 μέρες πριν την πραγματοποίηση της. Υπήρξαν μάλιστα σκέψεις η πορεία να γίνει από το Μέγαρο στην Πλατεία Ελευθερίας και όχι στην παραδοσιακή της διαδρομή που τελικά μετά από έντονες αντιδράσεις δεν ευοδώθηκαν.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα