Υπάρχει σωτηρία για το Καυτανζόγλειο; Εικόνες ντροπής, αλλά και 11 εκατ. ευρώ που «έρχονται»
Το Στάδιο είναι παραμελημένο - Τι λένε στην Parallaxi άνθρωποι που έχουν άμεση επαφή με το γήπεδο, μεταξύ τους και ο πρόεδρος Ανδρέας Μουλαράς
Το Καυτανζόγλειο εδώ και καιρό εκπέμπει σήμα SOS!
Το Στάδιο της Θεσσαλονίκης εξωτερικά μπορεί να δείχνει ένα γήπεδο-στολίδι, ωστόσο εδώ και καιρό παραμελείται από το κράτος, οι εργασίες συντήρησής του δεν είναι αρκετές ώστε να έχει την εικόνα που του αρμόζει και αξίζει βέβαια και στους αθλητές που γυμνάζονται επαγγελματικά, αλλά και ερασιτεχνικά σε αυτό.
Το γήπεδο που ιστορικά χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ηρακλής, είναι ένα εμβληματικό στάδιο που εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1960 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή και από πλευράς χωρητικότητας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στην Θεσσαλονίκη. (μερικές θέσεις λιγότερες από την Τούμπα).
Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό προκαλούν θλίψη και πολλά ερωτηματικά.
Γιατί η Ελλάδα να παραμελεί με τέτοιο τρόπο ένα τόσο σημαντικό της Στάδιο, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου γυμνάζονται καθημερινά πολλοί αθλητές αλλά και παιδιά ακαδημιών που κάνουν όνειρα;
Και φυσικά τα τραγελαφικά γεγονότα με τα μεγάλα στάδια της Ελλάδας γίνονται και στην Αθήνα, καθώς υπενθυμίζουμε πως ακόμη και το ΟΑΚΑ έκλεισε το 2023 εξαιτίας προβλημάτων στατικότητας του στεγάστρο Καλατράβα, που είχε άδεια για… πέργκολα! Σε αυτό προσθέτουμε και το πρόσφατο κλείσιμο στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, που δεν είχε άδεια λειτουργίας!
Η ιστορία του Καυτανζογλείου είναι συνυφασμένη με τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, με σημαντικά γεγονότα στίβου (χρησιμοποιήθηκε ως έδρα αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά και προπονητήριο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, ενώ έχουν γίνει πολλά διεθνή μίτινγκ), ενώ το 1973 είχε φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης 1972–1973.
Έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες – με αυτή του ΛΕΞ να αφήνει ιστορία καθώς είχε συγκεντρώσει 30 χιλιάδες άτομα – ενώ διεξήχθησαν αγώνες για το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Μεσογειακών Αγώνων 1991.
Ανά τακτά διαστήματα ακούμε πως το στάδιο δεν έχει την προσοχή που αξίζει για να λειτουργήσει σωστά. Από τον φωτεινό πίνακα που στριφογυρνούσε λόγω του αέρα – που από τύχη δεν είχαμε κάποιο ατύχημα – μέχρι την τραγική είδηση πως το στάδιο λειτουργούσε δίχως άδεια.
Με μια βόλτα στο Καυτανζόγλειο και την περιοχή, αντιλαμβάνεσαι ότι το μπλε και το άσπρο καλύπτουν τους δρόμους και είναι τα μοναδικά χρώματα που βλέπεις μπροστά σου, με το graffiti του θρύλου της ομάδας, Βασίλη Χατζηπαναγή, να «τραβάει» τα μάτια σου προς εκείνον και να σου μιλάει για το έργο του στην ομάδα, εκεί, που μπροστά από την δυτική είσοδο του γηπέδου υπάρχει το άγαλμα του Λυσίμαχου Καυτανζόγλου, του βασικού χρηματοδότη και της ανέγερσης του γηπέδου.
Ρεπορτάζ της Parallaxi το 2023 αναφερόταν για την κατάσταση του γηπέδου τότε.
Δύο χρόνια μετά, πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα; Πού βρισκόμαστε σήμερα ως προς την λειτουργία του γηπέδου; Ποια είναι η εικόνα του σταδίου σήμερα;
Μια βόλτα στον εσωτερικό διάδρομο του γηπέδου ήταν αρκετή για να απαθανατίσω την κακή – έως απαράδεκτη εικόνα – που επικρατεί ακόμα και σήμερα.
Υγρασία στους τοίχους, διαλυμένες οροφές και εικόνες εγκατάλειψης, διαδέχονταν η μια την άλλη σε κάθε μου βήμα. Εκεί οπού υπήρχαν γραφεία, τουαλέτες, δωμάτια σύσκεψης, αποδυτήρια και άλλοι χώροι, πλέον είναι παραμελημένοι.
Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να καταλάβω πως τίποτα δεν έχει αλλάξει – ή μάλλον έχει πάει προς το χειρότερο.
Φωτογραφίες από το εσωτερικό: Μούχλα, υγρασία, φθορές.
O Ανδρέας Μουλαράς, νέος πρόεδρος του Καυτανζογλείου αντί του πρόσφατα παραιτηθέντος Κωστή Τσάκου, μίλησε στην Parallaxi για την άσχημη κατάσταση, εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία ότι το μέλλον του γηπέδου θα είναι σύντομα πολύ καλύτερο.
«Τόσα χρόνια, το κράτος και η πολιτεία αδιαφορούσαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πόροι. Πλέον όμως έχουμε την τύχη να υπάρχει ο κ. Βρούτσης, ο οποίος κάνει αρκετές φορές αυξήσεις στα χρήματα που εισπράττει το Καυτανζόγλειο και αναφέρει πολλές φορές πως το στάδιο θα γίνει το δεύτερο ΟΑΚΑ».
Για τα έργα εξηγεί:
«Όλα τα έργα θέλουν μελέτες. Εμείς ως διεύθυνση έχουμε την λογική του “όταν ζητάς κάτι πρέπει να δείξεις”. Αυτήν την στιγμή φτιάχνουμε το ζήτημα της πυρασφάλειας στο γήπεδο, έχουν πραγματοποιηθεί οι μελέτες και υλοποιούμε το έργο. Τόσα χρόνια δεν υπήρχε στο γήπεδο πυρασφάλεια… Μια φωτιά να ξεσπούσε σε οποιονδήποτε χώρο του σταδίου θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Αυτό το θέμα με απασχολεί πολύ και προσπαθούσαμε εδώ και χρόνια με τις προηγούμενες διοικήσεις να το φτιάξουμε αλλά ποτέ δεν γινόταν κάτι. Είχαμε στείλει άπειρα έγγραφα στο υπουργείο».
Σχετικά με τις επόμενες παρεμβάσεις
«Αυτήν την στιγμή διορθώνουμε το θέμα της στατικής επάρκειας του γηπέδου. Έχουμε τις κατάλληλες προμήθειες και σιγά-σιγά το ξεκινάμε με την χρηματοδότηση των 11 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσπαθούμε να κάνουμε μια ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου. Το ποσό είναι ικανοποιητικό, θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει η διαδικασία».
Μία διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, από την εποχή της προεδρίας του κ. Τσάκου και συνεχίζεται τώρα.
Για την κατάσταση στο εσωτερικό του γηπέδου ο κ. Μουλαράς παραδέχεται, φυσικά, το πρόβλημα και σημειώνει:
«Θα μπορούσαμε απλώς να το βάψουμε, να κάναμε κάτι πρόχειρο αλλά δεν το κάνουμε. Δεν είναι όμως τόσο απλό, θέλει πολύ τρέξιμο. Πρέπει να γίνει μια υδρομόνωση και αυτό χρειάζεται χρόνο. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, όταν βρέχει το νερό διαπερνάει τις κερκίδες και καταλήγει κάτω. Αντιμετωπίζαμε το ίδιο πρόβλημα με τους ξενώνες αθλητών αλλά το λύσαμε. Εμείς θέλαμε να κλείσουμε τον χώρο αλλά οι ακαδημίες μας ζήτησαν να τον αφήσουμε ανοιχτό για να μην μένουν έξω τα παιδιά στο κρύο αλλά να μπορούν να είναι εκεί μέσα».
«Πολλές διαδικασίες που θέλουμε να κάνουμε θα τις ξεκινήσουμε με το που ο Ηρακλής ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο γήπεδο, με το που γίνει αυτό εμείς θα αναλάβουμε δράση στα άκρα. Μέχρι τώρα όμως έχουμε λύσει ήδη αρκετά προβλήματα, ο φωτισμός στα μικρά γήπεδα για παράδειγμα που ήταν σε κακή κατάσταση και το βράδυ δεν φαινόταν τίποτα πλέον έχει φτιάξει ενώ έχουμε παραγγείλει καινούργια στρώματα για τους αθλητές για το επί κοντώ. Παράλληλα θέλουμε να φτιάξουμε το σιντριβάνι έξω από το γήπεδο».
Για το μέλλον
Ο νέος πρόεδρος του Καυτανζογλείου, ανυπομονεί για το μέλλον που έρχεται σχετικά με το γήπεδο και δηλώνει αισιόδοξος πως τα πράγματα θα πάνε καλά, πιο συγκεκριμένα αναφέρει: «Μήνα με τον μήνα θα βλέπετε ένα νέο γήπεδο που θα επιδιορθώνονται πράγματα, απ’ του χρόνου κιόλας θα δείτε ένα καινούργιο στάδιο. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον που έρχεται. Το Εθνικό Στάδιο Καυτανζογλείου θα γίνει το νέο ΟΑΚΑ. Είμαι χαρούμενος που συμμετάσχω σε αυτό και που υπάρχει μια τέτοια διοίκηση. Πάμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».
Τι λένε αθλητές και γονείς
Η Έλλη Βακαλοπούλου, προπονείται 14 χρόνια στο Καυτανζόγλειο και μας περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο
Για το αν υπάρχουν αλλαγές στο γήπεδο
«Τόσα χρόνια που προπονούμαι στο στάδιο οι μόνες αλλαγές που έχω δει είναι κάποιες επιφανειακές επιδιορθώσεις που γίνονται προκειμένου να συνεχιστούν οι προπονήσεις να γίνονται με ασφάλεια, και αυτές μονάχα στα πλαίσια συντήρησης και όχι αλλαγής προς το καλύτερο»
Για τις βασικές δυσκολίες του γηπέδου:
«Οι βασικές δυσκολίες του γηπέδου είναι πως δεν υπάρχουν νέα όργανα, και πως οι χώροι είναι περιορισμένοι και αυτοί είναι σε άθλια κατάσταση. Συγκεκριμένα, στο σημείο κάτω από τις κερκίδες του κεντρικού σταδίου οι τοίχοι είναι μουχλιασμένοι, οι σοβάδες πέφτουν, την ίδια στιγμή που όποτε βρέχει ο χώρος πλημμυρίζει. Στο βοηθητικό γήπεδο αλλά και στο κεντρικό, υπάρχουν σημεία στον τάπητα που είναι φουσκωμένα ή ανοιχτά. Τέλος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την στατικότητα του σταδίου με αποτέλεσμα να υπάρχει περιορισμός στην χρήση των χώρων ή αποκλεισμού της χρήσης τους με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός στους εναπομείναντες».
Για τις αλλαγές που θα ήθελε να κάνει στο στάδιο:
«Θα ανακαίνιζα τις αίθουσες κλειστού χώρου, το κλειστό κ3 όπως και τον διάδρομο κάτω απ΄τις κερκίδες του κεντρικού σταδίου. Θα ανανέωνα τον τάπητα στο βοηθητικό και στο κεντρικό στάδιο. Θα παρείχα νέο εξοπλισμό στα βάρη ( μηχανήματα , μπάρες , στυλοβάτες , πολύζυγα , στατικά ποδήλατα κλπ) και τέλος θα αξιοποιούσα τους χώρους που για χρόνια παραμένουν αποθήκες χωρίς καμία χρήση ώστε να δώσω την ευκαιρία να αθληθούν όλοι με ασφάλεια».
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, είναι αθλήτρια στίβου και μέλος της Εθνικής Ομάδας, μιλά στην Parallaxi για την κατάσταση του Καυτανζογλείου που προπονείται τα τελευταία 4 χρόνια.
«Ακούμε συχνά για επιδιορθώσεις και πως θα φτιάξουν τα πράγματα αλλά δεν βλέπουμε πράξεις. Εγώ μένω κιόλας στους ξενώνες του σταδίου, εδώ τα πράγματα είναι καλά. Αλλά στο γήπεδο, το ταρτάν είναι σε άθλια κατάσταση. Το βοηθητικό, όταν ήρθα εγώ ήταν σε καλή κατάσταση αλλά με τον καιρό καταστράφηκε και υπάρχουν παντού λακούβες, ακόμα και στο εσωτερικό επάνω τα πράγματα είναι χάλια. Στο κλειστό, επάνω, δεν μπορούμε να προπονηθούμε, πολλές φορές το απόγευμα μαζεύονται παιδάκια και δεν μπορούμε να αθληθούμε σωστά – ενώ είμαστε αθλήτριες της Εθνικής ομάδας και το επίπεδο είναι υψηλό…».
«Τα γήπεδα είναι γενικά σε κακή κατάσταση. Για παράδειγμα στο Παλέ, το ταρτάν είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως όποτε φτιάχνουν κάτι χαλάει πολύ γρήγορα, είναι κακής ποιότητας τα υλικά. Στο γήπεδο υπάρχουν σημεία του ταρτάν είτε πιο σκληρά, είτε με λακούβες, αυτό όλο μας δυσκολεύει αρκετά».
Η επιθυμία της:
«Αυτό που θα ήθελα είναι να έχουμε ένα καλό γήπεδο στίβου στην Ελλάδα, πλήρως ανακαινισμένο και κατάλληλο για χρήση σε όλα τα αθλήματα, στίβο, ρίψη, επί κοντώ. Ας ελπίσουμε πως οι αλλαγές αυτές θα γίνουν σύντομα και θα μιλάμε για κάτι καλύτερο».
«Κατεβάζουμε αθλητές με αναπηρία από το καρότσι»
Ο Κώστας Τζούνης, είναι αθλητής της δισκοβολίας και παραολυμπιονίκης, προπονείται από το 2019 στο Καυτανζόγλειο και μας περιγράφει την κατάσταση στο γήπεδο σχετικά με την προσβασιμότητα στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αλλά και τον χώρο των ρίψεων.
«Η προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία δεν είναι η καλύτερη, γενικά δεν είναι ένα κατάλληλο γήπεδο για άτομα με αναπηρία . Ειδικά στο κομμάτι των ρίψεων υπάρχουν μονάχα σκαλιά και δεν υπάρχει διάδρομος να σε βγάλει στο γήπεδο και αυτό συμβαίνει χρόνια, η εναλλακτική είναι να κουβαλήσουνε τον αθλητή και να τον βγάλουν στο γήπεδο και αυτό είναι πολύ άσχημο, εν έτει 2025 να κατεβάζουμε άτομα με αναπηρία από το καρότσι με τέτοιο τρόπο απ’ το να γίνει ένας απλός διάδρομος – κάτι που πιστεύω πως δεν είναι τόσο δύσκολο – δεν ξέρω που κολλάει το θέμα, σίγουρα δεν είναι οικονομικό, δεν γίνεται να μην υπάρχει ένας ιδιώτης να βγει και να πει “να φτιαχτεί ένας διάδρομος θα τα πληρώσω εγώ”».
Για τις συνθήκες προπόνησης
«Τα κουρέματα των χόρτων δεν γίνονται σε σωστό timing με αποτέλεσμα να ψάχνουμε τους δίσκους και τα ακόντια λες και είμαστε στην ζούγκλα με τα χόρτα, θα έπρεπε να υπάρχει μια σωστή ροή, να ποτίζονται σωστά, τα καλοκαίρια συνήθως ξεραίνονται και αυτό είναι πρόβλημα για τα όργανα γιατί μπορεί για παράδειγμα ένα ακόντιο να σπάσει. Επίσης δεν υπάρχουν σκίαστρα, εκεί στο κομμάτι των ρίψεων για άτομα με αναπηρία το καλοκαίρι δεινοπαθούμε και τον χειμώνα βρεχόμαστε, δεν μπορώ να πω πως είναι ένα σωστό γήπεδο, έχουμε μια αίθουσα στην πλευρά του Κ3 που είναι καθαρά για άτομα με αναπηρία αλλά δεν έχει πολλά όργανα, δηλαδή και εκείνο το μέρος που υποτίθεται είναι για εμάς δεν είναι κατάλληλο για μια προετοιμασία για πρωταθλητισμό και μιλάω σαν παραολυμπιονίκης. Από αυτά που έχουμε δει στο εξωτερικό σε άλλα γήπεδα απέχουμε πολύ»
Ο απολογισμός του
«Το Καυτανζόγλειο έχει παραμεληθεί πολύ από το 2004 και μετά. Υπάρχουν πολλά σημεία που είναι κλειστά στο γήπεδο και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τους αθλητές και μιλάμε για εκατοντάδες αθλητές. Μπορεί να χαλάει ένας ανελκυστήρας και να αργεί να φτιαχτεί, πως θα ανέβουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Θεωρώ πως δεν υπάρχει μια σωστή ροή για τον έλεγχο των πραγμάτων και τουλάχιστον από τα βασικά. Όποτε έρχονται οι Παραολυμπιακοί βλέπουν τα προβλήματα και τότε πέφτουν συζητήσεις αλλά δεν λύνονται. Γίνονται κάποια πράγματα αλλά είναι μικρά τα βήματα».
«Δεν είναι λίγο άσχημο να έχεις Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες και οι αθλητές να προπονούνται σε χάλια γήπεδα όπως ο Τεντόγλου και ο Πετρούνιας; Όλες οι υποσχέσεις γίνονται μόνο όταν κάποιος παίρνει ένα μετάλλιο και όταν έρχονται οι αγώνες (Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί )».
Ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής
Ο Γιάννης Τσερβίνης, ρεπόρτερ του Ηρακλή εδώ και δώδεκα χρόνια στο Metrosport.gr και το Metropolis 95,5, έχει άμεση επαφή με το γήπεδο και μας εξηγεί πως είναι τα πράγματα στο γήπεδο για τους δημοσιογράφους αλλά και την κατάσταση του σταδίου.
Λέει για την δουλειά των δημοσιογράφων:
«Ένα από τα βασικά ζητήματα του γηπέδου είναι οι κερκίδες του, είναι πολύ βρώμικες, φθαρμένες και κατεστραμμένες και στην μεριά των δημοσιογράφων αλλά και των οπαδών, η κατάσταση είναι τραγική. Όποιος κάθεται ίσως χρειαστεί να πετάξει και τα ρούχα του με την τόση σκόνη που υπάρχει εκεί. Εμείς οι δημοσιογράφοι ορισμένες φορές κάνουμε την δουλειά στο πόδι γιατί δεν υπάρχουν καρεκλάκια μιας και τα έχουν σπάσει.
Ενώ λίγο παλιότερα δεν είχαμε Wi-Fi για να κάνουμε την δουλειά μας, ψάχναμε κωδικούς και συνέχεια ακούγαμε δικαιολογίες… Επίσης, πολλές φορές βλέπω μέχρι και αυτοκόλλητα που αναφέρονται στο 2004 και τους αγώνες που είχαν διεξαχθεί τότε στο γήπεδο, 21 χρόνια αργότερα και από τότε είναι ακόμα εδώ, αυτό δείχνει κάτι».
Για τα θέματα ασφάλειας, τόνισε:
«Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα με την ασφάλεια, δηλαδή, ο κάθε ένας μπαίνει όπου θέλει. Αυτό έχει να κάνει και με την εκάστοτε ΠΑΕ μιας και είναι υπεύθυνη όσο αφορά τον έλεγχο του που πηγαίνει ο οποιοσδήποτε μεταξύ των θυρών. Πρέπει να σταματήσει αυτό. Ακόμα ένα σοβαρό ζήτημα είναι αυτό της στατικότητας, πόσους να αντέξει αυτό το γήπεδο; Αυτή η ιστορία τραβάει δύο χρόνια και αυτό έχει αντίκτυπο και στην ΠΑΕ γιατί η χωρητικότητα είναι μικρότερη και έτσι εκδίδονται λιγότερα εισιτήρια με αποτέλεσμα και τα έσοδα να είναι λιγότερα».
Για την θέση του σταδίου επισημαίνει:
« Η τοποθεσία είναι εξαιρετική γιατί δεν επηρεάζει τον αστικό ιστό της πόλης μιας και είναι εύκολη η πρόσβαση εκεί λόγω του περιφερειακού αλλά για εθνικό στάδιο θα έπρεπε να έχει πολύ καλύτερη εικόνα. Είναι αδιανόητο τόσα χρόνια να μην υπάρχουν χώροι – εξαιτίας της γραφειοκρατίας μιας και είναι κρατικό το γήπεδο και ο Ηρακλής για την κάθε κίνησή του πρέπει να πάρει άδεια – που μπορεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα για να δώσει ζωή στην περιοχή.
Δηλαδή θα μπορούσε εκεί να υπάρχει μια μπουτίκ, ένα κυλικείο ή ακόμα και ένα μουσείο και σε γενικό βαθμό κάτι, που θα μπορούσε να προσφέρει έσοδα στην ομάδα. Το γήπεδο είναι παρατημένο, παρά τις υποσχέσεις για νέο ΟΑΚΑ που ακούγεται. Εξαιτίας της στατικότητας, όλη την χρονιά βλέπαμε κερκίδες με κορδέλες για να μην πάνε οι φίλαθλοι στο άνω διάζωμα, στα παιχνίδια όμως με πολύ κόσμο δεν χωράει ο κόσμος στο γήπεδο με αποτέλεσμα αρκετοί οπαδοί να πηγαίνουν σε εκείνη την περιοχή ενώ από τα μεγάφωνα φωνάζανε για πρόστιμα στον Ηρακλή».
«Για εμένα, το Καυτανζόγλειο είναι το νεκροταφείο του Ηρακλή. Αυτό το γήπεδο είναι αντιποδοσφαιρικό, δεν έχει κάποια προοπτική ο Ηρακλής εκεί. Δώδεκα χρόνια τώρα δεν έχω δει ούτε μια αλλαγή, λίγες φορές πήγαμε να δούμε κάποιες αλλαγές αλλά και πάλι τίποτα. Για την πυρασφάλεια ακούμε εδώ και έναν χρόνο πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και μιλάμε για τα απλά…».
«Δε νιώθω άνετα να αθλούνται τα παιδιά μου»
Ο Γιάννης Ανδρόνικος είναι γονέας παιδιών που συμμετείχαν σε αγώνες στο Καυτανζόγλειο ενώ ο ίδιος ήταν αθλητής ρίψεων παλιότερα και προπονούνταν στο γήπεδο.
«Ως παλιός αθλητής και ως γονέας δεν ένιωσα άνετα τα παιδιά μου να συμμετέχουν σε αγώνες στο Καυτανζόγλειο. Είναι κρίμα γιατί είναι ένα μεγάλο και ιστορικό στάδιο. Περάσαμε ευτυχισμένα χρόνια εκεί, με ρίψεις, με αγώνες, με ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να είναι πόλος έλξης όπως και το εθνικό κολυμβητήριο. Βλέπεις σπασμένες καρέκλες, σκουριές, να τρέχουν νερά και υγρασίες στους τοίχους, πολλές φθορές. Υπάρχει εγκατάλειψη κυρίως εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Στον εξωτερικό χώρο βέβαια ήταν πιο φροντισμένα τα πράγματα, περισσότερο εσωτερικά είναι το πρόβλημα. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα εικόνας, αλλά θέμα ασφάλειας των αθλητών και των θεατών. Και στις κερκίδες που έχουν ρωγμές».
Πρόσφατα η εικόνα του Καυτανζογλείου έγινε και θέμα τηλεοπτικού ρεπορτάζ.
Μετά από τις συγκεκριμένες εικόνες που δεν περιποιούν τιμή για κανέναν, ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει, μετά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σταδίου και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα μιλάμε για ένα νέο Στάδιο, για το οποίο θα είναι περήφανοι όσοι αθλούνται και όσοι το επισκέπτονται.