Θεσσαλονίκη

Υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης καταδικάζουν τις συλλήψεις 14 πολιτών

Οι ανακοινώσεις του Σπύρου Πέγκα και του Στέλιου Αγγελούδη.

Parallaxi
υποψήφιοι-δήμαρχοι-θεσσαλονίκης-κατ-984067
Parallaxi

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη για Όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα, σχετικά με τη σύλληψη 14 ατόμων σήμερα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία διαμαρτύρονταν για την κοπή δέντρων στην πλατεία Δικαστηρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις που θα αυξήσουν το πράσινο στην πόλη και όχι πρακτικές δενδρο-κτονίας σε κάθε γειτονιά.

Σήμερα το πρωί, αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν 14 άτομα, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία Αλληλεγγύη” Μιχάλης Τρεμόπουλος, που διαμαρτύρονταν κατά της τακτικής της Διοίκησης του δήμου για την κοπή δέντρων στην πλατεία Δικαστηρίων. Δυστυχώς, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον κ. Τρεμόπουλο και στους υπόλοιπους συλληφθέντες. Σε καμία περίπτωση οι συλλήψεις δεν αποτελούν λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Αμέσως μετά το περιστατικό, ο δήμαρχος έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι είναι δήθεν δυσαρεστημένος με την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης στην πλατεία Δικαστηρίων. 

Καλό θα είναι να τον ενημερώσει κάποιος πως οι δυσαρεστημένοι είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, με τα έργα και τις ενέργειες που (δεν) κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ντροπή κ. Δήμαρχε».

Ανακοίνωση εξέδωσε επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης – «Ξεκάθαρη η πολιτική ευθύνη του Δημάρχου»

«Οι θλιβερές εικόνες που παρακολουθήσαμε νωρίς σήμερα το πρωί με τη βίαιη και αναιτιολόγητη προσαγωγή του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Οικολογία – Αλληλεγγύη” Μιχάλη Τρεμόπουλου και άλλων 13 ενεργών πολιτών προσβάλουν βάναυσα την πόλη μας. 

Η -μέσω ελεγχόμενων διαρροών- έκφραση δυσαρέσκειας του δημάρχου της πόλης, η πρόδηλη απροθυμία του να υποστηρίξει δημόσια τις απόψεις του καταδεικνύει το μέγεθος της προσωπικής του πολιτικής ευθύνης στα όσα ντροπιαστικά εξελίχθηκαν. Το μείζον ζήτημα των ανεξέλεγκτων και αναιτιολόγητων κοπών δέντρων αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αποτυχίας μιας πολιτικά χρεοκοπημένης Διοίκησης. 

Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στο δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Τρεμόπουλο και τους υπόλοιπους αδίκως συλληφθέντες, καλώ το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να αφήσει το κρυφτό και να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα