Θεσσαλονίκη

Υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Άκης Σακισλόγλου

Ανακοίνωσε και επίσημα την απόφαση του για εμπλοκή στις εκλογές του Οκτωβρίου με την "Κίνηση για τη Θεσσαλονίκη 2310"

Ραφαήλ Γκαϊδατζής
υποψήφιος-για-το-δήμο-θεσσαλονίκης-ο-ά-1000564
Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Το σκεπτικό της απόφασης του για την ενεργή εμπλοκή του στις εκλογές του Οκτωβρίου για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανέλυσε σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο γνωστός δημοσιογράφος και επιχειρηματίας, Άκης Σακισλόγλου.

Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε το όνομα της κίνησης του, το οποίο θα είναι “Κίνηση για τη Θεσσαλονίκη 2310”.

«Εάν ήθελα να το θέσω δημοσιογραφικά θα έλεγα ο κύβος ερρίφθη. Είμαστε μόνο στην αρχή. Κερδίζουμε σα να είναι σπορ. 23 10 χάνουν οι αντίπαλοι στο σκορ, λέει ο ΛΕΞ. Κερδίζουμε. Είμαστε σε μια πόλη με ιστορία και μέλλον. Με στόχο να την ομορφύνουμε.» ανέφερε στην αρχή.

Εν συνεχεία δήλωσε: «Γιατί επέλεξα το Alte Fablon για τη σημερινή συνάντηση. Περιοχές όπως η Ξηροκρήνη, η Εγνατία, η Τριανδρία, το Ντεπώ. Είναι μεγάλο στοίχημα να βελτιωθούν. Είναι σημεία της πόλης που αγαπώ. Που πρέπει να ζωντανέψουμε. Αξίζει κάτι καλύτερο στους κατοίκους. Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα είναι ένας εναλλακτικός χώρος που λειτουργεί αθόρυβα. Αυτό θέλουμε και εμείς. Για τον πολιτισμό και τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γιατί προχωράω στη συγκεκριμένη κίνηση. Ζω όλη την ενήλικη μου ζωή στη Θεσσαλονίκη. Προέρχομαι από την αυτοδιοίκηση, την υπηρέτησα 12 χρόνια από διάφορα πόστα. Θέλω με δημιουργικό τρόπο να συνεισφέρω για να γίνουν όμορφα πράγματα. Είναι υποχρέωση μου να ασχοληθώ. Όλα αυτά τα χρόνια αν δεν μου άρεσε κάτι άκουσα επώνυμα κριτική. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για εφαρμογή των δικών μου ιδεών. Εδώ που ζούμε και δρούμε. Που βλέπουμε το πρόβλημα και πρέπει να λύνεται άμεσα όχι παλαιοκομματικά»

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί μια επιστολή την οποία θα υπογράφουν προσωπικότητες της από κάθε χώρο. Ενεργοί Θεσσαλονικείς που υποστηρίζουν την προσπάθεια.

«Θα γίνουν και μικρές ανοιχτές συναντήσεις για την κατάρτιση του προγράμματος και τις θέσεις μας. Δε τα γνωρίζω όλα. Μπαίνω για να μάθω και εγώ. Αν δεν ξέρω κάτι απευθύνομαι στους ειδικούς. Έτσι έχω μάθει. Δεν απαξιώνουμε κανέναν. Έγιναν καλά πράγματα. Ή υπήρχαν προθέσεις που δεν προχώρησαν. Εκτός από το δίκαιο υπάρχει και η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να βελτιωθούν πολλά πράγματα στην πόλη.

Απευθύνομαι και στη διοίκηση και σε άλλες παρατάξεις. Έχουμε ίδιο στόχο, τη βελτίωση της πόλης. Απλώς έχουμε διαφορετικό τρόπο και ιδέες. Εμείς θα πορευτούμε με πολιτικό πολιτισμό. Να έρθουν νέα πρόσωπα στα πράγματα, όχι μόνο ηλικιακά. Άνθρωποι με γνώσεις με κατάρτιση που δε διστάζουν να μπουν στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε δυνατότητες να πάρουμε τον Δήμο. Αλλά από οποία θέση και αν είμαστε ακόμα και από την αντιπολίτευση θα δώσουμε τη μάχη μας.»

Ακόμα αναφέρθηκε στο σημαντικό τετράπτυχο δράσης (Κεντρική εξουσία, Διοίκηση, Εργαζόμενοι, Δημότες), τονίζοντας ότι εάν δεν συνεργαστούν όλοι αυτοί δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα.

«Έτσι αλλάζουν οι πόλεις. Εμείς δε θα επαιτήσουμε. Θα απαιτήσουμε με επιχειρήματα αυτά που αξίζουν για τη Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε ότι πολλά πράγματα στο 2023 γίνονται με χρήματα. Αρχίζει η δουλειά. Δε θα πούμε τα γνωστά τετριμμένα. Ούτε θα τάξουμε κάτι. Πάμε ρεαλιστικά. Να πείσουμε τους νέους, να φτάσουμε με εναλλακτικούς τρόπους το μήνυμα. Να εμπνεύσουμε μέσω της εκστρατείας μας να πάνε περισσότεροι να ψηφίσουν. Έχουμε προτάσεις για την καθαριότητα, τα σχολεία, τις κοινωνικές δομές, το κυκλοφοριακό. Με πυγμή και δυναμικότητα. Θα πάω μέχρι τέλους ανεξαρτήτως στήριξης. Είμαι βέβαια ανοιχτός σε πρόταση κάποιου κόμματος απ’ τον προοδευτικό χώρο, που να έχει να κάνει όμως με στήριξη και όχι με χρίσμα».

«Τους υπόλοιπους υποψήφιους τους συναντώ στο δρόμο. Τον κ. Ζέρβα αν και κυκλοφορώ δεν τον έχω πετύχει κάπου. Η διοίκηση Ζέρβα πήρε μηδέν. Η αποτελεσματικότητα της ήταν χαμηλή σε σχέση με αυτά που περιμέναμε. Δεν υπήρχε καμία σοβαρή μελέτη για το κυκλοφοριακό, την παιδεία, τον πολιτισμό, το κομμάτι της πόλης προς τα έξω. Έχω συναντηθεί και με τον Γ. Μπουτάρη. Τον έχω ζήσει όταν ήταν υποψήφιος ακόμα και όταν δεν ήταν φαβορί για να βγει δήμαρχος. Έβλεπα τον τρόπο που κινούνταν, που άκουγε τον κόσμο. Νομίζω ότι έχω πάρει πολλά θετικά πράγματα από το τότε και θα προσπαθήσω να τα φέρω από το 2010 στο 2023.» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το κομμάτι του τουρισμού τόνισε ότι: 

«Πρέπει η πόλη να βγάλει ένα προοδευτικό πρόσωπο. Να ανοιχτεί προς τους Εβραίους και τους Τούρκους. Να τους ενθαρρύνει να έρθουν εδώ. Να δείξουμε ότι σεβόμαστε την ιστορία μας και τη δική τους. Να δείξουμε στον δυτικό κόσμο ότι είμαστε μια μοντέρνα πόλη με εξωστρεφή φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τα μνημεία μας».

Στο πλευρό του Άκη Σακισλόγλου βρέθηκαν η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, η δημοσιογράφος Δήμητρα Κεχαγιά και η επιχειρηματίας Νατάσα Πολυχρονιάδου, οι οποίες σημείωσαν ότι θα στηρίξουν η καθεμιά με τον δικό τους τρόπο την πρωτοβουλία που παίρνει για τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα