Oι ιππότες των burgers υπάρχουν και είναι από την Θεσσαλονίκη
Ψωμάκι, μπιφτέκι, σος, το σπαθί και η ασπίδα τους.
Εικόνες: Σοφία Λαμπρινοπούλου
Είναι δύο αλλά είναι και περισσότεροι γιατί είναι ιππότες άρα κατά μία έννοια τα παιδιά πίσω από αυτή την φάση στην Θεσσαλονίκη, είναι Ιδέα. Ο λόγος για τους Burger Knights SKG, τον Λευτέρη, τον Μιχάλη, τα burger και τους φίλους τους. Ιππότες, δοσμένοι στους γευστικούς τους κάλυκες, σηκώνουν άνετα το σπαθί τους όταν πρόκειται για μπιφτέκι, ψωμάκι, σος και τα συναφή.
Τριγυρίζουν χρόνια στην Θεσσαλονίκη, δοκιμάζουν ό,τι πλασάρεται ως μπέργκερ και επιστρέφουν ξανά σε όσα αποδείχτηκαν έρωτας στην πρώτη μπουκιά. Στο ενδιάμεσο όμως τα βαθμολογούν και ανεβάζουν τις κριτικές τους στην ομώνυμη σελίδα στο Facebook ενημερώνοντας το κοινό της πόλης και στήνοντας τρόπο τινά τον χάρτη των burger της.
Ακολουθούν την διαδικασία ως ιεροτελεστία, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος όπως αρμόζει άλλωστε σε ιππότες. Αυτό σημαίνει πως έχουν να περηφανεύονται ήδη μερικές αναφορές και μπλοκαρίσματα στην σελίδα τους και καμία διαφημιστική συνεργασία μέχρι και σήμερα. Θέλουν να κοιμούνται τα βράδια με το κεφάλι τους ήσυχο και το στομάχι τους γεμάτο “πληρώνοντας” όποιο κόστος.
Μετράνε μερικές εκατοντάδες μπιφτέκια στο στομάχι τους και μας μιλάνε για το πώς ξεκίνησαν όλα αυτά. Πού έβρισκαν burger πριν η Θεσσαλονίκη το κατατάξει στη νέα της μανία, τί θεωρείται καλό, πόσο τίμιο μπορεί να είναι το vegan μπιφτέκι και αν τελικά αυτό το αντικείμενο πόθου ψήθηκε για πρώτη φορά σε αμερικανική σχάρα τελειώνοντας τους μύθους.
Προφανώς και δεν έφυγαν χωρίς να δώσουν tip στο λαό που είναι ταγμένος στην μπεργκερίαση αλλά λίγο πριν βγάλουν τα σπαθιά τους και ξεκινήσει η συνέντευξη απαντούν στην κλασική ερώτηση αρχάριου “και πώς θα το φας όλο αυτό”: το γυρίζετε ανάποδα και το πατάτε μέχρι να ακούσετε διαστρωματικά όλους τους ήχους των συστατικών του.
Η ιδέα προέκυψε πάνω από ένα burger; Πριν, κατά την διάρκεια, μετά;
Λευτέρης: Η ιδέα προέκυψε ένα κρύο, βροχερό βράδυ του Φθινοπώρου του 2012, ναι αλήθεια, ένα τέτοιο βράδυ είχαμε πάρει διαφορά burgers με έναν φίλο μου και ιδρυτικό μέλος των ιπποτών, τον Χάρη, και τα φάγαμε σ ένα παγκάκι μέσ’ τη βροχή. Εκεί δόθηκε και η πρώτη βαθμολογία. Την επόμενη κιόλας φορά ήρθε μαζί μας και ο κύριος που κάθεται δίπλα μου..
Μιχάλης: Εγώ! Λοιπόν, η όλη φάση μας ξεκίνησε πολύ παρεΐστικα, καθιερώσαμε βραδιές burger, τότε τις ονομάζαμε Burger Nights και σχολιάζαμε κάθε φορά το τί μας άρεσε και τί μας χάλασε στο burger που δοκιμάσαμε. Αργότερα αυτή η κριτική έγινε κανονική βαθμολόγηση με κανονισμούς. Για να καταλάβετε, στην αρχή βαθμολογούσαμε με τρόπο παρόμοιο των αξιολογήσεων του, πολύ επίκαιρου τότε, οίκου Moody’s, δηλαδή με ΑΑΑ ΑΑ Α ΒΒΒ ΒΒ κ.ο.κ Το γελάς; δύο μήνες μας πήρε να προσαρμόσουμε τις αξιολογήσεις αυτές, σε κάτι πιο συμβατικό, όπως η βαθμολογία με αστεράκια, για να ανοίξει η σελίδα μας στο Facebook.
Λευτέρης: Σε αυτό ακριβώς το σημείο, ολοκληρώνει την αρχική τετράδα, ο πιο ψυχαναγκαστικός της παρέας, ο Νίκος. Ο Νίκος είναι και ο νονός της ομάδας, αφού έκανε την μαγική σκέψη να προσθέσει ένα “K” μπροστά στην λέξη Nights και έτσι οι βραδιές burger, μεταμορφώθηκαν στους Burger Knights.
Πόσοι και ποιοι είστε πίσω από αυτό τελικά;
Μιχάλης: Η ομάδα ξεκίνησε με τέσσερα άτομα, που φυσικά φέρουν ονόματα ιπποτών. Εγώ, ο Brave sir Robin, ο Λευτέρης δηλαδή ο Richard the Lionheart, ο Χάρης, ο Don Quixote και ο Νίκος, ο Dark Knight. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών, αρκετοί θέλησαν να μπουν στο κάστρο μας, αλλά μόνο δύο ακόμα τα κατάφεραν. Η πριγκίπισσα μας, η Ρόζα ή αλλιώς Princess Merida, η οποία μάλιστα κατέθεσε κανονικά βιογραφικό (αυτοβούλως, μην τρελαθούμε) με φωτογραφίες της από burgers, πριν πάρει το τελικό μας οκ. Και πιο πρόσφατα, last but not least, μπήκε στην ομάδα ο Θωμάς, που ακούει και στο Sir Mordred the Sour.
Λευτέρης: Έτσι δουλέψαμε για περίπου τέσσερα χρόνια, το 2017 όμως ο Νίκος και ο Χάρης μετακόμισαν στην Αθήνα, κι έτσι οι γευστικοί μας κάλυκες βρήκαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για σχεδόν ένα χρόνο Ώσπου λίγους μήνες πριν εγώ με τον Μιχάλη, σηκώσαμε ξανά τα σπαθιά μας και επαναφέραμε του Burger knights στην ζωή, προσθέτοντας και το χαρακτηριστικό SKG στο όνομα μας, καθώς πλέον θα ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα burgers της Θεσσαλονίκης. Φυσικά σε αυτό μας βοηθάνε ακόμα η Ρόζα με τον Θωμά, οπότε έχουν χρόνο, ενώ ταυτόχρονα ο Νίκος, από την Αθήνα, τρέχει ένα μεγαλεπήβολο project μας, τους Burger Knights ATH.
Και τί ακριβώς κάνουν οι Burger Knights SKG;
Λευτέρης: Α είναι απλό, εμείς σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο, όταν τρώμε, μιλάμε!
Μιχάλης: Ακριβώς, δεν είμαστε γευσιγνώστες ή σεφ, είμαστε δοκιμαστές. Προτείνουμε ή αντιπροτεινουμε το μαγαζί που θα πας, τι μας άρεσε και τι όχι, όπως θα κάναμε σε ένα φίλο μας που θα μας ρωτούσε και αλήθεια, μας ρωτάνε πολλοί!
Λευτέρης: Η διαδικασία έχει ως βάση της μια to do list μαγαζιών που πρέπει να επισκεφθούμε, λίστα γεμάτη με κανόνες και εξαιρέσεις. Με έναν πολύπλοκο αλγόριθμο (not), από παραμέτρους όπως η σύσταση που είχαμε, από ποιον ήρθε αυτή, πόσο καινούριο είναι το μαγαζί, τι φήμη έχει αποκτήσει, που βρίσκεται κτλ κτλ αποφασίζουμε που θα είναι τελικά, ο επόμενος στόχος μας.
Μιχάλης: Η αξιολόγηση και η τελική βαθμολογία έχουν φυσικά κι αυτές, την δική τους ιεροτελεστία. Αρχικά παραγγέλνουμε σχεδόν όλα τα burgers του καταλόγου, από τα οποία, με κάποια μοιρασιά, καταφέρνουμε να δοκιμάσουμε όλοι. Έπειτα γράφουμε ο καθένας την βαθμολογία του και πάντα, στο τέλος της βραδιάς, τις αποκαλύπτουμε και κάνουμε μια μικρή ή και μεγάλη συζήτηση γύρω απ αυτές. Αν τώρα υπάρχει μεγάλη απόκλιση στους βαθμούς, υπάρχει περίπτωση να μας βρει το πρωί εκεί στο μαγαζί να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον για το αν άξιζε ή όχι το συγκεκριμένο burger.
Αυθόρμητα, σας καλούν οι επιχειρήσεις ή ψάχνετε μόνοι ό,τι κυκλοφορεί;
Μιχάλης: Όλα τα παραπάνω! Κυρίως ψάχνουμε, ειδικά στην αρχή αυτό γινόταν. Από ένα σημείο και μετά, μας έψαχναν τα μαγαζιά.
Λευτέρης: Τις περισσότερες φορές, δεν ειδοποιούμε τα μαγαζιά ότι θα γίνει αυτή η ιπποτική αξιολόγηση. Πηγαίνουμε απλά ως πελάτες και γράφουμε έπειτα την κριτική μας την επόμενη ημέρα. Αν μας έχουν κεράσει ποτέ; Φυσικά! Αλλά όχι για να γράψουμε μια καλή κριτική, αλλά σαν ευχαριστώ γιατί γράψαμε μια καλή κριτική. Έχει τύχει ακόμα και να μας βρίσουν ή να μας κάνουν report στη σελίδα για μια άσχημη κριτική, αλλά εμείς ξέρουμε ότι είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί, οπότε στο τέλος της ημέρας σίγουρα κοιμόμαστε ήσυχοι.
Μιχάλης: Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί και οι υπεύθυνοι των εστιατορίων, θέλουν την γνώμη μας πλέον. Βρεθήκαμε χωρίς να το επιλέξουμε, ανάμεσα στη σχέση του καταναλωτή με τα μαγαζιά και αυτό θέλουμε να το δούμε σαν ευκαιρία για την βελτίωση του προσφερόμενου προϊόντος burger. Ο κόσμος μας ακούσει και τα μαγαζιά μας ρωτάνε κι αυτό ελπίζουμε να καταλήξει προς όφελος της Θεσσαλονίκης.
Πώς ξεκίνησε η αγάπη για το burger; Θυμάστε το πρώτο που φάγατε ποτέ;
Μιχάλης Θα σου φανεί περίεργο αλλά το αγαπημένο μας junk food, μάλλον δεν είναι το burger!
Λευτέρης: Βασικά Μιχάλη, γιατί δεν γίναμε οι Pizza Knights; Λοιπόν άκυρα όσα είπαμε, εμάς μας αρέσει η πίτσα, τι κάνουμε εδώ;
Μιχάλης: Η αγάπη για τα burgers φυσικά και υπάρχει και ξεκίνησε πολύ νωρίς. Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά το πρώτο μου burger, που μάλιστα ήταν στο σπίτι ένας άλλου ιππότη, του Νίκου, με τον οποίον γνωριζόμαστε κυριολεκτικά από μωρά. Αυτό το πρώτο burger δεν ήταν άλλο από το κλασικό chesseburger των Goody’s και το θυμάμαι τόσο έντονα γιατί ένα τέτοιο burger, που τώρα μας φαίνεται απλό, τότε ήταν μια απίστευτη εμπειρία για τον παιδικό μας ουρανίσκο.
Λευτέρης: Κι εγώ, αν και δεν έχω πρόχειρη κάποια τέτοια εικόνα, είναι βέβαιο πως το πρώτο μου burger, ήταν από τα Goody’s, για αυτό άλλωστε ακόμα και σήμερα τα σεβόμαστε και τα εκτιμάμε. Μπορεί τώρα να μην, αλλά τότε ναι, “ΜΠΑΙΝΑΜΕ”.
Ποια είναι τα κριτήριά σας για να καταταγεί ένα burger σε αυτό που λέμε «καλό»;
Μιχάλης: Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το “καλό” είναι μια εντελώς υποκειμενική προσέγγιση. Και έναν-έναν να μας βάλεις σε ξεχωριστά δωμάτια και να μας ανακρίνεις, δεν θα σου πούμε το ίδιο αγαπημένο μας burger.
Λευτέρης: Καλό burger, είναι το νόστιμο burger. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας και φυσικά δεν υπάρχει το καλύτερο burger, μην το ψάχνετε, υπάρχει όμως το καλύτερο burger για τον καθένα. Εμείς πλέον το καταλαβαίνουμε πολύ γρήγορα, από την πρώτη μπουκιά.
Μιχάλης: Όλα παίζουν τον ρόλο τους, το βασικό κριτήριο είναι τα υλικά, που πρέπει να είναι φρέσκα και σωστά συνδυασμένα. Ένα καλό μπιφτέκι δεν θα σώσει ένα μπαγιάτικο ψωμάκι και αντίστροφα. Ακόμα και τα συνοδευτικά παίζουν ρόλο σε μια κριτική, είτε είναι πατάτες, είτε σαλάτα, είτε τσιπς από αβοκάντο.
Λευτέρης: Και όχι μόνο αυτά, η εμφάνιση του πιάτου, η εξυπηρέτηση και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού, αλλά και η τιμή του burger, είναι όλα μέσα στην μαθηματική εξίσωση για μια σωστή αξιολόγηση.
Μπορεί να είναι τίμιο ένα vegan burger;
Λευτέρης: Έρχονται οι vegan να μας αλλοιώσουν τον “πολιτισμό” Μιχάληηη πλάκα κάνω, ναι φυσικά μπορεί να είναι και παραπάνω από τίμιο.
Μιχάλης: Είμαστε λάτρεις πρώτα της καλής γεύσης και έπειτα του καλού burger. Έτσι μπορεί όντως να μας συναρπάσει ένα γευστικό vegan burger. Ναι μεν υπάρχει σύνδεση του burger με τον κιμά, αλλά δεν έχουμε εμμονές με το κρέας, έχουμε δοκιμάσει, κατά καιρούς, υπέροχα πράγματα με μανιτάρι και με φαλάφελ.
Έχετε μετρήσει πόσα burgers έχετε δοκιμάσει;
Μιχάλης: Παλιά τα μετρούσαμε, από ένα σημείο και μετά κάπου χάσαμε το μέτρημα. Σίγουρα είναι πολλά.
Λευτέρης: Είναι 257, αστειεύομαι, ως Knights πάντως, έχουμε πάει σε πάνω από 100 διαφορετικά Burger Joints.
Μιχάλης: Ως ομάδα ναι 100+, ως μονάδες Μιχάλης και Λευτέρης, δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσα. Βασικά μπορούμε να κάνουμε block κάποιους διατροφολόγους που δεν θέλουμε να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;
Τί κάνατε όταν ήταν σχεδόν απίθανο να βρεις ένα καθαρά μπεργκεράδικο – τουλάχιστον όπως σήμερα- στην πόλη;
Λευτέρης: Εμείς ξεκινήσαμε περίπου 1,5 χρόνο πριν την μεγάλη έκρηξη της μόδας των burger στην πόλη, άρα την υπολογίζω στα τέλη του 2013 με αρχές 2014.
Μιχάλης: Και η έκρηξη που αναφέρουμε δεν είχε να κάνει ακριβώς με το ξεπέταγμα δύο ή τριών μπεργκεράδικων στην πόλη, που όντως έγινε και καλώς έγινε, αλλά στον αδιανόητο ρυθμό εμφάνισης της λέξης burger στους καταλόγους μαγαζιών κάθε είδους. Το μεξικάνικο εστιατόριο απέκτησε μπουρίτο burger, η ταβέρνα “τα 5 αδέλφια” έβαλε χάμπουργκερ για τους μικρούς της φίλους, μπαράκια που πρόσφεραν μέχρι χθες, μόνο ένα club sandwich, μέσα σε μια νύχτα εμφάνισαν και τρεις επιλογές για burger και η μία ήταν πάντα το super/ultra/xxl ή κάτι τέτοιο.
Λευτέρης: Ας το παραδεχθούμε, πριν την έκρηξη αυτή και παρ όλο που οι επιλογές ήταν λιγότερες, είχαμε ένα μεγάλο κίνητρο ως Burger Knights, την χαρά της ανακάλυψης. Υπήρχαν αρκετά μαγαζιά ακόμα και πριν την έκρηξη που περιγράψαμε, αλλά έπρεπε να τα ψάξεις. Λίγα εστιατόρια, που έβαζαν δειλά δειλά τα πρώτα burgers στους καταλόγους τους, γυράδικα με μέτριο burger, αλήθεια ήταν πάντα μέτριο, ποτέ καλό, ποτέ κακό, αλλά και πιτσαρίες που χρησιμοποιούσαν την ζύμη της πίτσας για τα ψωμάκια, αχ αυτό πάντα μας άρεσε.
Μιχάλης: Πριν από μερικά χρόνια μπορούσαμε να σου πούμε με βεβαιότητα ποιοι πουλάνε burger στη Θεσσαλονίκη, σήμερα μπορούμε να σου πούμε με βεβαιότητα ότι πουλάνε όλοι!
Τελικά το γνήσιο burger είναι αμερικάνικο;
Λευτέρης: Ω Θεέ μου, τώρα ο Μιχάλης θα μιλάει για ώρες, εγώ θα πάρω κι άλλο καφέ να ξέρετε.
Μιχάλης: Υπερβάλει όπως πάντα, σε μια-μιάμιση ωρίτσα θα έχω απαντήσει. Λοιπόν, ναι είναι Αμερικάνικο. Ας πούμε ότι ανήκει στην γαστρονομική τους παράδοσης, μιας και κατάφεραν να βάλουν την πληθωρικότητά τους όλη μέσα σε ένα έδεσμα. Σε κανέναν burger δεν αξίζει να γίνει minimal, η Αμερικανική κουλτούρα και εγώ δεν το επιτρέπουμε. Και δεν εννοώ να έχει 7-8 διαφορετικά, αλλά ακόμα και τα 2-3 που έχει, να μπαίνουν απλόχερα. Πεινάμε λέμε!
Ποια είναι τα 5 αγαπημένα σας στην πόλη αυτή την στιγμή;
Μιχάλης: Θα ήταν εύκολο να σου πούμε απλά το top5 της λίστας μας και να τελειώνουμε, υπάρχει άλλωστε και στη σελίδα μας στο Facebook, αλλά δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα μιας αντικειμενικής κατάταξης, γιατί μιλάμε για διαφορετικούς τύπους μαγαζιών που αντίστοιχα έχουν και άλλο ύφος burger, σε άλλες τιμές. Οπότε μπορούμε να σου πούμε τα καλύτερα μπεργκεράδικα για να φας, σε 5 διαφορετικές καταστάσεις, που είναι πιο ενδιαφέρον.
Λευτέρης: Αν λοιπόν θέλεις να πας σε ένα μοντέρνο εστιατόριο για burger, θα έρθεις στο be*, που είναι και το νούμερο 1 στην επίσημη λίστα μας ως σήμερα. Και για αυτό ήρθαμε απόψε εδώ τιμητικά, ευχαριστούμε το be* για την φιλοξενία και την υπομονή στην φασαρία που κάνουμε, κυρίως ο Μιχάλης.
Μιχάλης: Είναι η φωνή μου μπάσα απλά, εγώ μιλάω κανονικά. Συνεχίζω συνεχίζω, αν θέλεις να αράξεις στο σπίτι για παράδειγμα και να παραγγείλεις ένα τίμιο burger, θα επιλέξεις το Funky Burger ή το Grill Brothers, αν μένεις ανατολικά και το Loco Grill ή το Μπες στο Ψητό, αν είσαι στη δυτική Θεσσαλονίκη. Έχουν όλα μεγάλη ποικιλία και εξαιρετική ποιότητα.
Λευτέρης: Αν τώρα σου έκανε κλικ το ψωμάκι από ζύμη πίτσας, που αναφέραμε πριν, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για burger πιτσαρίας, από τα εντυπωσιακά burgers του Benvenuto.
Μιχάλης: Αν πάλι είσαι πιο παραδοσιακός τύπος, υπάρχει ένα μαγειρειό που κάνει ένα πραγματικά καλό burger, το Φαγάκι. Το συγκεκριμένο μαγαζί είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις μας ως σήμερα και θα βρεις τα burgers του αποκλειστικά τα Σαββατοκύριακα.
Λευτέρης: Και τέλος, σε οποιοδήποτε top 5 Θεσσαλονίκης για burger, δεν γίνεται να λείπουν τα κλασικά αμιγώς μπεργκεράδικα. Και τα 2 καλύτερα της Θεσσαλονίκης, είναι ξεκάθαρα το Pax Burgers και το Brothers in Law.
Το burger είναι μόδα που θα ξεφουσκώσει ή ήρθε για να μείνει; Απαντήστε χωρίς συναισθηματισμούς.
Λευτέρης: Κοίτα το burger, δεν είναι παγωμένο γιαούρτι, που αν ερχόταν τουρίστας το 2015 θα νόμιζε ότι ήταν το εθνικό μας γλυκό. Το burger ήρθε και θα μείνει.
Μιχάλης: Ο κόσμος έτρωγε, τρώει και θα τρώει burger. Εμείς χαιρόμαστε που πλέον βλέπουμε στα μαγαζιά, όχι μόνο νταβραντησμένους τύπους να τρώνε λαίμαργα το burger τους, αλλά και κοπέλες, μικρά παιδιά και οικογένειες που έχουν τοποθετήσει πλέον το burger ως μια ωραία έξοδο για φαγητό.
Έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο το «Burger Knights SKG»; Να ενημερώσει, να διασκεδάσει, να διαφημίσει, να μεγαλώσει;
Μιχάλης: Όλα τα παραπάνω εκτός του να διαφημίσει. Μας έχει ήδη ζητηθεί αυτό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αλλά δεν έγινε ποτέ. Διατηρούμε φιλικές σχέσεις με αρκετά μαγαζιά, ενώ έχουμε συμμετέχει και στο στήσιμο του μενού δύο εξ αυτών, αλλά φροντίσαμε να το κάνουμε αθόρυβα. Έτσι επιλέξαμε και να μην μπει το όνομα μας κάπου, αλλά και να μην δώσουμε σ αυτά τα μαγαζιά παραπάνω προβολή από τα υπόλοιπα ισάξια τους.
Λευτέρης: Θέλουμε να διασκεδάσουμε εμείς μαζί με τον κόσμο, ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα. Αυτός ήταν ο σκοπός από την αρχή άλλωστε. Πλέον είναι σίγουρο πως θέλουμε να μεγαλώσουν οι Burger Knights και έχουμε ήδη στο μυαλό μας διαφορά πρότζεκτ για το μέλλον. Θα τα δείτε όλα στην ώρα τους.
Δηλαδή τι έχουμε να δούμε σύντομα;
Λευτέρης: Θα δείτε κάτι πολύ μεγάλο σύντομα, όχι από τους Ιππότες, αλλά με τους Ιππότες. Το Burger festival έρχεται τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη! Και φυσικά δεν μπορούν να λείπουν οι Burger knights από κάτι τέτοιο. Ήδη μιλάμε με τα παιδιά από την Αθήνα για να τους μάθουμε τα κατατόπια στην πόλη.
Μιχάλης: Η οργάνωση είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε πάει και στα δύο φεστιβάλ Burger που έχουν γίνει στην Αθήνα και γυρίσαμε ενθουσιασμένοι. Το 1ο της Θεσσαλονίκης το περιμένουμε πως και πως, σίγουρα θα μας δείτε εκεί!
Μετά από τόσα μπέργκερ στο πορτφόλιο τί θα συμβουλεύατε το κοινό σχετικά με αυτά;
Μιχάλης: Μην φοβάστε να δοκιμάζετε, αυτό θα πω εγώ. Δοκιμάστε τα burgers όπως τα προσφέρουν τα μαγαζιά, κάποιος έχει ξοδέψει χρόνο για να ετοιμαστούν οι συνταγές. Βγείτε εκεί έξω και δοκιμάστε τα burgers της πόλης μας!
Λευτέρης: Και να συμπληρώσω στο εύστοχο tip του ιππότη και φίλου Μιχάλη, μην φοβάστε να δοκιμάζετε και κυρίως μην φοβάστε να λέτε την γνώμη σας για αυτό. Να λέτε την γνώμη και τις παρατηρήσεις σας, καλοπροαίρετα, αντικειμενικά και ευγενικά, στους φίλους σας και στα μαγαζιά. Έτσι βοηθάτε τα εστιατόρια και βάζετε ένα λιθαράκι στη βελτίωση των προϊόντων που σας προσφέρουν οι κουζίνες της περιοχή σας, όπου κι αν βρίσκεστε.
*Τους βρίσκεται στο Facebook στην σελίδα Burger Knights SKG και στο Instagram @burger_knights_skg