Featured

Τι συνέβη τελικά στο νηπιαγωγείο του Ευόσμου;

Εκπαιδευτικός και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απαντούν στην Parallaxi.

Βιβή Κοτσαπουϊκίδου
τι-συνέβη-τελικά-στο-νηπιαγωγείο-του-ε-777377
Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι στο 34ο νηπιαγωγείο του Ευόσμου, το οποίο στεγάζεται σε προκάτ κατασκευή, οι μαθητές προσήλθαν χωρίς να είναι έτοιμο, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να μην τους βγάλουν για διάλειμμα για λόγους ασφαλείας.

Ειδικότερα, στο σχολείο δεν υπήρχε αυλόπορτα, ωστόσο ξεκίνησε τη νέα σχολική χρονιά κανονικά με τους γονείς να διαμαρτύρονται και να καλούν την αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι οι συνθήκες είναι άκρως επικίνδυνες.

Στην Parallaxi, μίλησε εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας που γνωρίζει την υπόθεση εξηγώντας τι πραγματικά συνέβη. Χθες Δευτέρα, ξεκίνησε επίσημα το σχολικό έτος, ωστόσο στο συγκεκριμένο σχολείο γινόταν ακόμα εργασίες από κλιμάκιο του δήμου, μεταξύ των οποίων και για να περαστεί αυλόπορτα. Ο χώρος όπως αναφέρει, ήταν γεμάτος καρφιά και συρματοπλέγματα «και 50 εκπαιδευτικοί να ήταν, τα παιδιά δε μπορούσαν να βγουν για διάλλειμα». Έτσι τα παιδιά από τις 8:30 μέχρι και τις 13:00 δεν βγήκαν στην αυλή όπου υπήρχαν οι εργαζόμενοι για να αποφευχθεί κάποιο πιθανό ατύχημα. 

Τι απαντά ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, μιλώντας στην Parallaxi, δήλωσε πως δυο σχολεία δεν είχαν αυλόπορτα, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που λύθηκε.

Ερωτώμενος για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είπε πως «το σχολείο ήταν έτοιμο. Ήταν συνδεμένο με ρεύμα και νερό, απλά δεν είχε μπει καγκελόπορτα».

Για τα kibo δεν έχει ευθύνη ο δήμος, αλλά το κράτος όπως υπογραμμίζει ο ίδιος. «Δεν είναι επιλογή του δήμου, αλλά επιβολή του ελληνικού κράτους». 

«Εμείς οφείλαμε να υπακούσουμε στην κρατική οδηγία για την υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Κάναμε τα χαρτιά μας για τις υποδομές, οι οποίες είναι αυτές για όλη τη χώρα. Αυτά μας δώσανε και αυτά βάλαμε».

Σε ότι αφορά τη χωρητικότητα υποστηρίζει ότι ορίζεται επίσης από κρατικές οδηγίες, σε αντίθεση με τον εξοπλισμό που παρήγγειλε ο δήμος και «ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Παραγγείλαμε τον καλύτερο εξοπλισμό, είναι επιπέδου ιδιωτικού και όχι δημόσιου σχολείου».

Έντονα παράπονα για πολλά σχολεία του δήμου

Μια «βόλτα» στα social media του, αλλά και πληροφορίες της Parallaxi επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν πολλά παράπονα από γονείς για διάφορα σχολεία του δήμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποια που πραγματοποιούν μαθήματα σε kibo, στεγάζονται σε πολύ μικρές αυλές, όπως το 9ο νηπιαγωγείο Κορδελιού, οι οποίες δεν είναι ασφαλείς, ενώ υπάρχουν επίσης κενά σε εκπαιδευτικούς ή σχολικούς τροχονόμους στο 1ο και 5ο νηπιαγωγείο.

Δείτε επίσης

Πού θα κάνω μάθημα αύριο μαμά;

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα