Top

Κορονοϊός: Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 100.000 θανάτων

Οι τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας στον κόσμο.

Parallaxi
κορονοϊός-η-γαλλία-ξεπέρασε-το-όριο-τω-746354
Parallaxi

corona

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στην Γαλλία ξεπέρασε σήμερα τους 100.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σηματοδοτώντας ένα ζοφερό ορόσημο για την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Στοιχεία από την ιστοσελίδα GEODES του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι τα γαλλικά νοσοκομεία κατέγραψαν άλλους 300 θανάτους από την νόσο τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας σε πάνω από 100.000.

Η Γαλλία καταγράφει τον όγδοο βαρύτερο απολογισμό θανάτων από τον νέο κορονοϊό στον κόσμο. Το ποσοστό θνησιμότητας από τη νόσο στη χώρα έχει πλέον σχεδόν διπλασιαστεί από 52.000 και πλέον θανάτους στο τέλος του δεύτερου lockdown στα τέλη Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η Γαλλία καταγράφει κατά μέσο όρο πάνω από 300 νέους θανάτους από Covid-19 ημερησίως, ή 9.000 ανά μήνα, σε σύγκριση με σχεδόν 16.000 ανά μήνα κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν επίσης ότι 5.924 ασθενείς νοσηλεύονταν σήμερα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, από 5.902 την προηγούμενη ημέρα. Με την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα να εστιάζεται στα γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων ηλικιωμένων μειώθηκε σημαντικά από πάνω από 1.500 εβδομαδιαίως στα μέσα Νοεμβρίου και 800 εβδομαδιαίως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου σε μόλις 48 την περασμένη εβδομάδα.

Νέο θλιβερό ρεκόρ στη Τουρκία

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ της πανδημίας του νέου κορονοϊού κατέγραψε σήμερα η Τουρκία, με 297 ανθρώπους να υποκύπτουν στην Covid-19 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων σε 35.031.

Τις τελευταίες 24 ώρες επίσης σημειώθηκε ένα ακόμη αρνητικό απόλυτο ρεκόρ 61.400 κρουσμάτων ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 4.086.957.

Η Τουρκία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση παγκοσμίως με τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων σε εβδομαδιαίο μέσο όρο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Τρίτη τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων και την επιβολή “μερικού lockdown” για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ραμαζανιού, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Κύπρος: Έξι θάνατοι και 690 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων

Έξι θανάτους και 690 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Υψηλότερος από κάθε άλλη φορά είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων με 251 ασθενείς COVID-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 64 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 50.902 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων είναι 53.944, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων 283.

Η Ρωσία παρέτεινε την απαγόρευση των πτήσεων από και προς τη Βρετανία έως την 1η Ιουνίου

Η Ρωσία αποφάσισε να παρατείνει την απαγόρευση των πτήσεων από και προς τη Βρετανία έως την 1η Ιουνίου, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίσθηκε εκεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που εστάλη στις αεροπορικές εταιρείες.

Μέχρι σήμερα η απαγόρευση ίσχυε έως τις 16 Απριλίου. Η αεροπορική σύνδεση με τη Βρετανία διακόπηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 2020 και έκτοτε οι απαγορεύσεις των πτήσεων ανανεώνονται κατά διαστήματα.

Εκτός αυτού, η Ρωσία περιόρισε τις αεροπορικές πτήσεις με την Τουρκία, από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου, και διέκοψε πλήρως τις πτήσεις προς την Τανζανία εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στις χώρες αυτές με την πανδημία.

Η Δανία δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με τα εμβόλια της AstraZeneca που της έχουν απομείνει

Η κυβέρνηση της Δανίας δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με τα εμβόλια της AstraZeneca που της έχουν απομείνει, αφού οι αρχές αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση τους, ανησυχώντας για την εμφάνιση σπάνιων θρομβοεμβολών, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα, το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη έκανε γνωστό ότι η Κοπεγχάγη εξετάζει τις επιλογές που έχει ώστε να μοιραστεί αυτά τα εμβόλια για την Covid-19 με φτωχότερες χώρες.

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Ritzau μετέδωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τις υγειονομικές αρχές να εξετάσουν αν θα μπορούσαν να χορηγηθούν αυτά τα εμβόλια σε Δανούς που θα ήταν πρόθυμοι να τα κάνουν.

Τραγωδία στην Ινδία: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε κρούσματα

Νορβηγία: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφασιστεί αν θα χρησιμοποιηθεί ξανά το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Νορβηγία θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει αν θα ξαναρχίσει να χρησιμοποιεί τα εμβόλια της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 ή αν θα διακόψει οριστικά τη χρήση τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χόεγιε.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Νορβηγίας έχει συστήσει να σταματήσει η χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος, όμως η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες προτού να λάβει την τελική της απόφαση, πρόσθεσε.

Στις 11 Μαρτίου ανεστάλη η χρήση του εμβολίου, αφού ένας μικρός αριθμός εμβολιασθέντων παρουσίασε θρόμβους, αιμορραγίες και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων. Κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς αργότερα πέθαναν.

“Η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν έχουμε μια επαρκή βάση για να εξάγουμε ένα οριστικό συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να αποσυρθεί από το πρόγραμμα ανοσοποιήσης της Νορβηγίας σε αυτό το στάδιο”, είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η κυβέρνηση θα συγκροτήσει μια επιτροπή που θα αναλάβει να εκτιμήσει την κατάσταση και να συγκεντρώσει πληροφορίες και από άλλες χώρες. Η επιτροπή αυτή θα υποβάλει την αναφορά της μέχρι τις 10 Μαΐου.

Η έρευνα θα αφορά επίσης και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που στην Ευρώπη κυκλοφορεί με την ονομασία Janssen. “Αν πούμε οριστικό όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και τη χρήση του εμβολίου Janssen, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία”, είπε ο Χόεγιε.

Στη Νορβηγία η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca ανεστάλη αφού πέντε άνθρωποι ηλικίας από 32 έως 54 ετών, όλοι τους εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα εμφάνισαν έναν σπάνιο συνδυασμό θρόμβων, αιμορραγίας και χαμηλών αιμοπεταλίων, επτά με δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους. Οι τρεις από αυτούς αργότερα πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα