close search results icon

Βόλτα στον Εύοσμο – 5 στάσεις που πρέπει να κάνεις!

Tην επόμενη φορά που θα βρεθείς στα δυτικά, υπάρχουν πέντε σημεία που επιβάλλεται να σταματήσεις.

Βόλτα στον Εύοσμο – 5 στάσεις που πρέπει να κάνεις!
  • ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
  • fb
  • twi

Υπάρχει μία συνοικία στα δυτικά της πόλης, που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί με ραγδαίους ρυθμούς. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για το κέντρο των δυτικών συνοικιών, μιας και συγκεντρώνει τόσο κατοίκους της περιοχής όσο και των γύρω γειτονιών. Ο Εύοσμος είναι το μέρος που σφύζει από ζωή νύχτα και μέρα και καθένας μας πρέπει, έστω και μία στιγμή, να βρεθεί εκεί για να εξερευνήσει τα μέρη του.

Αν θελήσεις να πας με το λεωφορείο, τότε από το κέντρο θα χρειαστεί να πάρεις ή την γραμμή 21 ή την γραμμή 32, ενώ αν είσαι στα δυτικά και σε βολεύει μπορείς να πάρεις και την γραμμή 1 για να βρεθείς απευθείας στο κέντρο του Ευόσμου. Επίσης, υπάρχει πρόσβαση στην περιοχή και με αμάξι, μέσω περιφερειακού.

Εδώ σου έχω μαζέψει τις must στάσεις που πρέπει να κάνεις, αν βρεθείς ποτέ στον Εύοσμο!

Στάση No.1 – Πλατεία Ευόσμου

Η πεζοδρομημένη πλατεία που μπορείς να βρεις κυριολεκτικά τα πάντα. Το μέρος που συγκεντρώνει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Καθημερινά η πλατεία του Ευόσμου «ζει» από τον κόσμο που συγκεντρώνει.

Τα πρωινά, αν βρεθείς εκεί, θα δεις γεμάτα παγκάκια με ανθρώπους να απολαμβάνουν το καφέ τους. Το απόγευμα είναι η ιδανική επιλογή για σένα για να βρεθείς σε έναν χώρο εστίασης, ενώ μπορείς να χαρείς και την βόλτα σου στο πεζόδρομο. Αν έχεις παιδιά μπορείς να πας εκεί για να κάνουν ποδήλατο, να παίξουν με μπάλες και να κάνουν skate, όσο εσύ χαλαρώνεις στη βόλτα σου.

Εάν επισκεφτείς την πλατεία Ευόσμου με αμάξι θα πρέπει να οπλιστείς με λίγη υπομονή για να βρεις πάρκινγκ εάν δεν τα καταφέρεις στην αλάνα που υπάρχει πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Tip δοκίμασε λίγα μέτρα πιο μακριά στην αλάνα του Κέντρου Υγείας (πίσω από το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα) σε απόσταση λίγων βημάτων από την πίσω είσοδο του πεζοδρόμου.

Στάση No.2 – Il Posto

Στην καρδιά της πλατείας, το Il Posto είναι η ιδανικότερη επιλογή για σένα που θες καλό καφέ. Στιγμές απολαύσεων για όλη την διάρκεια της ημέρας, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Από τα πρωινά για εξαιρετικό καφέ και all day brunch, για ένα διάλειμμα από την δουλειά, ιδανικό για τα ραντεβού του απογεύματος και μέχρι αργά τη νύχτα. Το ΙL Posto παραμένει διαχρονικά το cafe-bar που αγαπάμε και επισκεπτόμαστε σε κάθε έξοδο μας.

Στάση No.3 – Αντώνη Τρίτση

Η οδός Αντώνη Τρίτση είναι στην κυριολεξία η δεύτερη πλατεία Ευόσμου. Το hotspot για κάθε ηλικία, όπου μπορείς να περπατήσεις, να αθληθείς, να πιείς τον καφέ σου, να απολαύσεις το μεσημεριανό σου, ακόμα και να αποφορτιστείς από μία κουραστική μέρα με ένα ποτό και παρέα τους φίλους σου. Αν βρεθείς εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς, μιας και μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Προσβάσιμη με λεωφορείο μέσω των γραμμών 21, 32 και 32Α αρκεί να αποβιβαστείς στον τερματικό σταθμό. Εάν επιλέξεις το αυτοκίνητο σου, βγαίνεις από την έξοδο του Περιφερειακού για Νέα Πολιτεία και ίσως χρειαστείς κάποια λεπτά για να βρεις θέση στάθμευσης.

Στάση No.4 – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Φανταστείτε ένα μεγάλο πάρκο, στο οποίο τα παιδιά σας θα μπορούν με ασφάλεια να κάνουν ποδήλατο. Ένας μεγάλος καταπράσινος περιποιημένος χώρος στην Δημητρίου Γλυνού (Ηλέκτρας Αποστόλου), που προτιμάται από τους κατοίκους από τότε που πρωτοάνοιξε.

Το συγκεκριμένο πάρκο περιλαμβάνει κανονικούς δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση. Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα.

Έτσι τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με ασφάλεια!

Στάση No.5 – Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου

Είναι ο παλαιότερος μεταβυζαντινός ναός της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο ναός του Αγίου Αθανασίου είναι το σύμβολο του Ευόσμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Έχει ανακηρυχθεί με υπουργική απόφαση ιστορικό διατηρητέο μνημείο και στο τέμπλο του βρίσκονται μερικές από τις πιο παλιές εικόνες που χρονολογούνται όλες από το έτος 1819.

Το 2013 ο ναός αναπαλαιώθηκε υποδειγματικά. Έτσι φανερώθηκε η πέτρα στους τοίχους αφού αφαιρέθηκαν τα πολλαπλά στρώματα σοβά. Οι δράσεις για τους φτωχούς & άστεγους λειτουργούν εδώ και χρόνια και έχει αναλάβει την διανομή του συσσιτίου στην αυλή του Ναού για 400-450 άτομα που προσφέρεται καθημερινά από τους ανθρώπους του ναού με την βοήθεια και των εθελόντριών κυριών του Ευόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Βόλτα στην Πολίχνη – 6 στάσεις που πρέπει να κάνεις

Βόλτα στα ανατολικά της Σαλονίκης – 9 στάσεις που πρέπει να κάνεις!

Βόλτα στα δυτικά της πόλης — 7 στάσεις που πρέπει να κάνεις!