Κόσμος

Βράχοι και άγρια ομορφιά: Οι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου

Πανέμορφα τοπία, εξωτικοί προορισμοί.

Parallaxi
βράχοι-και-άγρια-ομορφιά-οι-πιο-παράξε-331217
Parallaxi

Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει τα θαύματα και τις δημιουργίες της φύσης, τους βραχώδεις σχηματισμούς που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου. Σε διάφορα εξωτικά μέρη του κόσμου, πλάι στη θάλασσα, οι παρακάτω παραλίες μοιάζουν κάτι παραπάνω από μοναδικές. Απλά αξεπέραστες.

Διαβάστε σχετικά: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2018

Durdle Door *Ντόρσετ, Αγγλία

Αυτή η φυσική ασβεστολιθική αψίδα στην ακτή μοιάζει με ένα θαλάσσιο φίδι που απολαμβάνει το νερό του, είναι ένα από τα αγαπημένα φυσικά θαύματα της Αγγλίας, τραβώντας δεκάδες φωτογράφους και όχι μόνο, στην παρακείμενη παραλία με βότσαλα, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Γεωλογικό πάρκο Yehliu *Ταϊπέι, Ταϊβάν 

Σε ένα κομμάτι γης με θέα τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, βρίσκεται το Yehliu, το οποίο μοιάζει λες και έχει βγει από παραμύθι. Οι πέτρες σε διάφορα σχήματα δράκων, μανιταριών και δέντρων καθώς και η αισθητική του τοπίου, θα μπορούσαν με ευκολία να συνθέσουν σκηνικό τοπίο για ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Βράχια Punakaiki Pancake *Σάουθ Άιλαντ, Νέα Ζηλανδία

Στην ακατέργαστη βορειοδυτική ακτή του Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά αξιοθέατα του κόσμου. Αυτοί οι βράχοι από στοιβαγμένο ασβεστόλιθο, που σχηματίστηκαν πριν από 30 εκατομμύρια χρόνια από αποσυντιθεμένα θαλάσσια φυτά και ζώα, είναι τόσο ξεχωριστοί και αξιοθαύμαστοι τόσο για την φυσική ομορφιά τους, όσο και για την αντοχή τους στο χρόνο.

Παραλία Anse Source d’Argent *Σεϋχέλλες 

Οι τεράστιοι ογκόλιθοι από γρανίτη στέκονται την άκρη αυτής της μαγευτικής παραλίας με τη λευκή άμμο, σαν ένα κοπάδι αρχαίων ελεφάντων. Τα βράχια δίνουν την αγριάδα της φύσης στην αισθητική του χώρου, ενώ παράλληλα όποιος έχει την τύχη να βρεθεί εκεί μπορεί να απολαύσει τη σκιά που προσφέρουν. Οι θαλάσσιες χελώνες θα σας κρατάνε συντροφιά, όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί διότι υπάρχουν πολλοί αχινοί στα νερά της παραλίας.

Αψίδα Κάβο Σαν Λούκας *Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, Μεξικό

Στην άκρη της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια, όπου ο κόλπος της Καλιφόρνια «φιλάει» τον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκεται αυτή η εκπληκτική φυσική καμάρα. Σχηματισμένη από τη διάβρωση που προκάλεσε ο άνεμος  και το νερό στο πέρασμα των χρόνων, η καμάρα είναι ένα hot spot για τις αποικίες των φασαριόζικων θαλάσσιων λιονταριών.

The Remarkable Rocks *Νήσος Καγκουρό, Νότια Αυστραλία 

Via Instagram

Οι άνεμοι και τα κύματα που έρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό χρειάστηκαν περίπου 500 εκατομμύρια χρόνια για να χαράξουν αυτούς τους ογκόλιθους από γρανίτη στα αξιοθαύμαστα σχήματα που είναι σήμερα. Το τοπίο εδώ είναι μοναδικό, όμως και το υπόλοιπο νησί είναι εξίσου όμορφο. Εκτός από τις καταγάλανες παραλίες στις οποίες υπάρχουν διάφορα θαλάσσια ζώα όπως φώκιες και μικροί μπλε πιγκουίνοι, στο νησί υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις αρωματικής λεβάντας.

Hopewell Rocks *Νιου Μπράνσγουικ, Καναδάς

Αυτές οι πανύψηλες κορυφές από ψαμμίτη – πολλές από τις οποίες είναι γεμάτες με δέντρα – μπορούν να εξερευνηθούν από κάποιον με δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Όταν υπάρχει άμπωτη, το νερό υποχωρεί τόσο πολύ που μπορείτε να εξερευνήσετε το βυθό της θάλασσας. Από την άλλη, όταν υπάρχει πλημμυρίδα, η στάθμη του νερού επιτρέπει την εξερεύνηση του μέρους με καγιάκ, με περιπλανήσεις ανάμεσα στα βράχια, ανακαλύπτοντας κρυμμένους όρμους.

Μονοπάτι του γίγαντα *Βόρεια Ιρλανδία 

Το μέρος αυτό αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας. Αυτές οι 40.000 αλληλοσυνδεόμενες πέτρες από βασαλάτη, σχηματίστηκαν από αρχαία ηφαίστεια. Εδώ δε μετράει μόνο ο προορισμός αλλά και το ταξίδι, αφού κατά τη διάρκεια της ανάβασης, η θέα του τοπίου αλλά και του Βόρειου Ατλαντικού είναι μαγευτική. Παρά το γεγονός ότι αυτό το μέρος αποτελεί χάρμα οφθαλμών, δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν ότι το μνημείο έχει και μεγάλη γεωλογική σημασία, λόγω της παλαιότητας των βράχων αυτών.

Glass Window Bridge *Ελεύθερα, Μπαχάμες

Via Instagram

Στη μέση αυτού του καταπληκτικού νησιού με τις παραλίες από ροζ άμμο, καταλήγει ένα εξαιρετικά λεπτό κομμάτι γης, σχηματίζοντας έναν ισθμό. Εκτός από την ασυναγώνιστη εμπειρία που προσφέρουν γενικότερα οι Μπαχάμες ως προορισμός, αυτός ο ισθμός είναι γνωστός και για τις καταπληκτικές του θέες: στη μία πλευρά βρίσκεται η ήρεμη Καραϊβική Θάλασσα ενώ από την άλλη απλώνεται το βαθύ γαλάζιο του Ατλαντικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα του κόσμου για το 2018

Πηγή: Lonely Planet

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα