Υγεία

FDA: Aποσύρει την υποστήριξή του σε φάρμακο της AstraZeneca

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AstraZeneca

Parallaxi
fda-aποσύρει-την-υποστήριξή-του-σε-φάρμακ-253269
Parallaxi

Εξέλιξη – βόμβα, στον τομέα των φαρμάκων κατά του κορονοϊού, σηματοδοτεί η άρση της υποστήριξης του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για την χρήση του Evusheld της AstraZeneca. Το φάρμακο αυτό αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για την πρόληψη της σοβαρής νόσου του ιού σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η απόφαση του FDA σηματοδοτεί το τέλος -τουλάχιστον προς το παρόν- ενός φαρμάκου που είχε βοηθήσει να αποκατασταθεί κάποια κανονικότητα στη ζωή των καρκινοπαθών, των μεταμοσχευμένων και άλλων ανθρώπων που είτε δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 ή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε καλή ανταπόκριση στο εμβόλιο.

Η ανακοίνωση της AstraZeneca

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: «Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) δήλωσε ότι το Evusheld της AstraZeneca (tixagevimab συσκευασμένο με cilgavimab) δεν είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο για χρήση έκτακτης ανάγκης για προφύλαξη πριν από την έκθεση (πρόληψη) του COVID-19 στις ΗΠΑ μέχρι νεοτέρας, λόγω της υψηλής συχνότητας των κυκλοφορούντων παραλλαγών του SARS-CoV-2 έναντι των οποίων το Evusheld δεν φέρει άμεση εξουδετέρωση.

Ο FDA ενημέρωσε την AstraZeneca ότι ο Οργανισμός θα αποφασίσει για την επαναφορά της έγκρισης του Evusheld εάν η εμφάνιση ανθεκτικών παραλλαγών μειωθεί στο 90% ή λιγότερο σε συνεχή βάση. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνιστά να διατηρείται και να φυλάσσεται σωστά όλα τα προϊόντα Evusheld σε περίπτωση που οι παραλλαγές που είναι ευαίσθητες στο Evusheld, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή με χαμηλότερο επιπολασμό, γίνουν πιο διαδεδομένες στο μέλλον.

πηγή – in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα