Υγεία

Κρήτη: Γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον – Οι πολλές εφημερίες τους “τσάκισαν”

Η υποστελέχωση νοσοκομείων στο νησί μετατρέπεται σε μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους

Parallaxi
κρήτη-γιατροί-παραιτούνται-ο-ένας-μετ-948344
Parallaxi

Οι εξοντωτικές εφημερίες έχουν οδηγήσει τους γιατρούς στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Κρήτης να υποβάλλουν την παραίτησή τους ο ένας μετά τον άλλο.

Την Παρασκευή 4/8, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, υπέβαλαν παραιτήσεις δύο γιατροί, μία παθολόγος στο Τμήμα Αιμοδοσίας και μία αιματολόγος, με τπ γεγονός να αποτελεί «βόμβα» στη λειτουργία της Αιματολογικής κλινικής.

Νοσοκομειακοί κύκλοι προειδοποιούν μάλιστα ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα να παραμείνει ανοιχτή η κλινική αφού ουσιαστικά μένει με τρεις γιατρούς.

Εν τω μεταξύ, είχε προηγηθεί η παραίτηση τριών γιατρών και συγκεκριμένα γενικών χειρουργών στο νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» στα Χανιά, οι οποίοι αποχώρησαν από τα καθήκοντά τους επίσης εξαιτίας των εξοντωτικών ωραρίων στις εφημερίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα 7/8 θα υπάρξει συνάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» με το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να μην επιμείνουν οι γιατροί στις παραιτήσεις τους!

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου και οι συνθήκες που επικρατούν, φέρνουν στα όριά τους γιατρούς και νοσηλευτές, σύμφωνα με το Ekriti.gr.

Παράλληλα, 11 παθολόγοι απέστειλαν εξώδικα διαμαρτυρίας στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Οι γιατροί υψώνουν ανάστημα και εκπέμπουν κραυγή αγωνίας, καθώς ο κόσμος ταλαιπωρείται αφάνταστα και ανησυχεί για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Υγεία του νησιού με τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμού, όπως αναφέρει το Ekriti.gr.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κ.Υ Χάρακα όπου υπάρχουν 7 κενές οργανικές θέσεις. Επίσης από Κ.Υ στην πόλη του Ηρακλείου τα δείγματα από αιμοληψίες αποστέλλονται για εξέταση στο ΠΑΓΝΗ, αφού δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν οι εξετάσεις εντός του κέντρου.

Ακόμα οι εφημερίες δεν καταβάλλονται εγκαίρως ή πολλές φορές δεν πληρώνονται καθόλου, ενώ φορολογούνται διπλά.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα