Ελλάδα

Ομόφωνο “όχι” της Βόλβης στην επαναλειτουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων

Στην ενδεχόμενη επαναλειτουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στο Βαγιοχώρι.

Parallaxi
ομόφωνο-όχι-της-βόλβης-στην-επαναλε-265419
Parallaxi
Εικόνα αρχείου

Να μην προχωρήσει στην επαναλειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι καλεί το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Βόλβης σε ομόφωνο ψήφισμά του.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής τέθηκε θέμα επαναλειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, “ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν θα συναινέσει“.

“Πρώτον”, εξηγεί ο κ. Λιάμας, “για τις απάνθρωπες συνθήκες ενός ακατάλληλου χώρου, στον οποίο στοίβαξαν ανθρώπινες ψυχές και τις άφησαν στο έλεος του Θεού και δεύτερον λόγω της μη τήρησης ούτε μιας εκ των δεσμεύσεων της πολιτείας, για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών, στον εξοπλισμό του κέντρου και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας“.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, στο ομόφωνο ψήφισμα του, το οποίο υπερψήφισε και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νυμφόπετρας Αναστασία Ιορδανίδου, όπου υπάγεται το Βαγιοχώρι, καλεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής “να μην ανοίξει και πάλι ένα “στρατόπεδο απάνθρωπης διαβίωσης προσφύγων” στα όρια του, αλλά να βρεθεί μία λύση για τους πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aνακαλύπτουμε τους Γιαζίντι της Βόλβης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα