Γευση

Τα καλύτερα πασχαλιάτικα τραπέζια της πόλης σχεδιάζονται εδώ

Σε ένα φανταστικό λαμπρό περιβάλλον με θέα την θάλασσα της πόλης.

Parallaxi
τα-καλύτερα-πασχαλιάτικα-τραπέζια-τη-303805
Parallaxi

Όσοι παραμείνουν εντός αστικών τειχών αυτό το Πάσχα, έχουν έναν πολύ δυνατό λόγο μεταξύ άλλων να υπερηφανεύονται για την γευστική επιλογή τους. Επίλεξε να είσαι είναι εκείνους που θα ζήσουν την γευστική και όχι μόνο εμπειρία της γαστρονομικής βίωσης των ημερών σε ένα λαμπρό περιβάλλον με θέα την θάλασσα της πόλης. 

Ο λόγος για το Makedonia Palace και πιο συγκεκριμένα για το εστιατόριο Salonica όπου τις τρεις κομβικές ημέρες κορύφωσης του ελληνικού Πάσχα, την Μεγάλη Παρασκευή, το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, προσεγγίζει γαστρονομικά με σεβασμό την ευλάβεια των ημερών ενώ εξελίσσει τα παραδοσιακά στοιχεία της λαογραφίας, αποθεώνοντας γεύσεις και ήχους με φόντο την ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη.

Το εστιατόριο υπόσχεται σε όλους όσοι επιλέξουν να το ζήσουν, ένα λαμπρό Πάσχα, σε μία από τις ωραιότερες βεράντες της πόλης μπροστά από το απέραντο μπλε του Θερμαϊκού, προκαλώντας ουσιαστικές αποδράσεις σε εκείνους που δεν απέδρασαν πρακτικά. 

Για να αναβιώσετε με τον γευστικότερο τρόπο τις ελληνικές παραδόσεις τα δημιουργικά πιάτα του ειδικού μενού που έχει ετοιμαστεί, φέρουν την υπογραφή ενός κορυφαίου σεφ της πόλης, και executive chef του εστιατορίου, τον Σωτήρη Ευαγγέλου.

O chef που έχει διαμορφώσει τη γαστρονομική πρόταση κορυφαίων ξενοδοχείων και εστιατορίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εξέλιξε την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, έχει ετοιμάσει αυτή τη φορά μία κάρτα που συνδυάζει στο μενού δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά διεθνή πιάτα σε συνδυασμούς που φέρνουν κοντά την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, το κοκορέτσι και τα τσιγεροσαρμαδάκια με τις ψητές μελιτζάνες και μελωμένα κρεμμυδάκια με πρόβειο γιαούρτι και γλυκό κόκκινο πιπέρι και τις ψητές πατάτες νέας σοδειάς με δεντρολίβανο.

Πάσχα στην Ελλάδα όμως σημαίνει και σούβλες, παραδοσιακή μουσική, πληθωρικότητα και οικείο περιβάλλον. Κρατήστε τα στοιχεία αυτά, γιατί εδώ, θα τα βρείτε στην καλύτερη εκδοχή τους. 

Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου, μουσική και σούβλες στην αυλή του ξενοδοχείου θα απογειώσουν την διασκέδαση σας σε συνδυασμό με τον εορταστικό πασχαλινό μπουφέ, παραδοσιακή υπογραφή με ελληνικό άρωμα. Αυθεντικές εορταστικές γεύσεις για όλες τις επιθυμίες. Ατελείωτος μπουφές, στα 65€ ανά άτομο.

Το Μ. Σάββατο 7 Απριλίου, το Αναστάσιμο μενού συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά διεθνή πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, πράσινη σαλάτα με μυρωδικά, ραπανάκι και λαδολέμονο, αρνάκι στη γάστρα με αρωματικά βότανα, ψητές μελιτζάνες και μελωμένα κρεμμυδάκια με πρόβειο γιαούρτι και γλυκό κόκκινο πιπέρι, ψητές πατάτες νέας σοδειάς με δεντρολίβανο  και σοκολατένιο αυγό με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, φράουλες με παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και επιλογή ανάμεσα σε καφέ ή τσάι που συνοδεύονται με τσουρέκι και αυγά. Ένα εορταστικό set menu 4 απολαυστικών πιάτων, στα 49 € το άτομο.

Την Μ.Παρασκευή 6 Απριλίου, απολαύστε νηστίσιμες παραδοσιακές επιλογές από τον ατελείωτο μπουφέ. Νοστιμιές, απο τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Στα 37€ το άτομο.

***

Εστιατόριο Salonica, Makedonia Palace Hotel, www.makedoniapalace.com. Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, τκ. 54640, Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Guest Relations κο Δημήτρη Λαζάρου στο +30 2310 897197 ή μέσω email στο guestrel@makedoniapalace.gr.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα