Θεσσαλονίκη

New entries τον Φλεβάρη

Νέα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Εμείς αποφασίσαμε να σας βάζουμε κάθε τόσο στη διαδικασία να τα αναζητήσετε! Ό,τι δοκιμάσαμε, απολαύσαμε, είδαμε, ακούσαμε και συνιστούμε.

Parallaxi
new-entries-τον-φλεβάρη-87465
Parallaxi

Νέα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Εμείς αποφασίσαμε να σας βάζουμε κάθε τόσο στη διαδικασία να τα αναζητήσετε! Ό,τι δοκιμάσαμε, απολαύσαμε, είδαμε, ακούσαμε και συνιστούμε.

Το πρώτο Family Brunch στην πόλη

city_hotel_thessaloniki_breakfast_4

Μια συνήθεια που μας ήρθε τα τελευταία χρόνια από το εξωτερικό και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην πόλη είναι το κυρακάτικο brunch, το μικρό γεύμα της μέρας, ένα χορταστικό δεκατιανό με ένα ενισχυμένο μενού (br)eakfast-l(unch).

Τώρα μπορείς να το μετατρέψεις σε μια μεγάλη πρωινή κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο. Το City Hotel, βραβευμένο με το Hall of Fame 2015 για τη συνεχή βράβευσή του με Certificate of Excellence από το Trip Advisor, πρωτοπόρο στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για οικογένειες διοργανώνει το πρώτο Family Brunch στη Θεσσαλονίκη από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή από τις 12:00 έως τις 16:00.

Με τη συνεργασία της Nannuka (www.nannuka.com), της πρώτης online πλατφόρμας αναζήτησης και αξιολόγησης επαγγελματιών για το παιδί στην Ελλάδα, τα μικρά παιδιά της οικογένειας θα απασχολούνται δημιουργικά από έμπειρους παιδαγωγούς σ’ένα ειδικά διαμορφωμένο Kids’ Corner, ακριβώς δίπλα από την αίθουσα στην οποία οι γονείς θα απολαμβάνουν το brunch τους. Πλούσιο Buffet από φρέσκες σαλάτες, φρούτα με maple syrup, μπουγάτσα, scrambled eggs, french toasts, κρέπες, pancakes, αλλά και μακαρόνια στο φούρνο, μπιφτεκάκια, πίτσα, κοτομπουκιές αλλά και γλυκές απολαύσεις όπως κρουασάν βουτύρου, φράουλες με σοκολάτα, πανακότα και τούρτα cheesecake.

*City Hotel, Κομνηνών 11.Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310269421, 6974633642. Τιμές: 20€/άτομο (ενήλικες), 10€/παιδί άνω των 5 ετών. Δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 ετών

Το μεσογειακό Bistrot – Otto e mezzo

12496227_461930880657714_7126941751728751836_o

Το νέο απόκτημα της Λεωφόρου Νίκης είναι μικρό και διακριτικό με μινιμαλ αισθητική στους τόνους του γκρι και του καφέ. Ένα wine bar – bistrot με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Ark4lab και ένα μεσογειακό μενού για να συνοδεύσετε ένα καλό ποτήρι κρασί.

*Λεωφόρος Νίκης 33

Το γκουρμέ εστιατόριο – Seros Prime Dining

σερ

Γεννήθηκε στον ισόγειο χώρο του Grand Hotel Palace στην οδό Μοναστηρίου, σε μια ανεξερεύνητη για πολλούς περιοχή και άκρως ενδιαφέρουσα. Και διαθέτει τη ζεστασιά ενός ξεχωριστού ξενοδοχείου που γνωρίζει από φιλοξενία και άψογο service σε μια ευρωπαϊκή, classy chic ατμόσφαιρα. Τις εντυπώσεις όμως κερδίζει ολκληρωτικά όταν γευτείς τον κατάλογό του. Με οδηγό τον executive chef του εστιατορίου του Grand Hotel Palace, και με την αρωγή ενός ολόκληρου επιτελείου ετοιμάστηκε ένα εντυπωσιακό μενού με σαφείς αναφορές στην ευρωπαϊκή haute cuisine, συμπληρωμένες με εξαιρετικές επιλογές από την ελληνική παραδοσιακή μαγειρική και βασισμένες στα αγνά και φρέσκα υλικά της Μεσογείου. Στο Seros πρωταγωνιστούν βέβαια τα φρέσκα κρέατα. Bistecca Fiorentina στη σχάρα, να πρωταγωνιστεί μια μπριζόλα γίγας Tomahoc από μοσχάρι Black Angus Αμερικής, μεγαλωμένο χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά, στη σχάρα πάνω σε ηφαιστειογενή πλάκα, ένα άψογο Rib-Eye από μοσχάρι Wagyu Ιαπωνίας πάνω σε ζεστή πλάκα αλατιού Ιμαλαΐων, αλλά και μοσχαράκι Kobe ή ακόμα μια ελληνική μοσχαρίσια γάλακτος ελληνικής ξανθόχρωμης ράτσας, θεϊκά αρνίσια παϊδάκια σοτέ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, σάλτσα λιαστής ντομάτας και αφρός γιαουρτιού, ψαρονέφρι μενταγιόν σοτέ τυλιχτό με προσούτο, φασκόμηλο πουρέ από μοβ πατάτες και λαχανικά συμπληρώνουν την κάρτα, χειμωνιάτικα ραβιόλι με κάστανο, σκιουφιχτά Κρήτης με πιπεριές και απάκι, ένα ριζότο που μοσχοβολά άγρια μανιτάρια από τα Γρεβενά, αλλά και καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα.

*Seros Prime Dining, Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305, Tηλέφωνο επικοινωνίας για κράτηση τραπεζιού: 2310 549000

Χυμοί με θέα τη θάλασσα

DSC01110

Για χυμό, βασικά για χυμούς, πολλούς χυμούς, φρεσκοστημένους χυμούς και smoothies, μπαίνεις στο κλαμπ του χυμού. Και τους συνοδεύεις με τα πιο νόστιμα και υγιεινά σάντουιτς της πόλης. “In the Sea” με σολομό, αγγούρι, άνηθο, lime και μους Φιλαδέλφεια, parma με προσούτο, Avocado με αβοκάντο , μοτσαρέλα, ντομάτα και μους αβοκάντο. Κι αν δεν έχεις όρεξη για χυμό πάρε μια φρουτοσαλάτα ή μια σαλάτα. Join the juice η συνήθεια που έγινε λατρεία στην πόλη, άνοιξε καινούργιο στέκι επί της Νίκης. Με θέα τη θάλασσα. Στον χώρο που παλιά στέγαζε το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκη, με θέα τη θάλασσα, καναπέδες από ανακυκλώσιμα υλικά, σε γήινες αποχρώσεις, γκράφιτι στους τοίχους και τα πάντα χαμογελαστά παιδιά στο σέρβις. Πριν λίγο καιρό ίσως δεν πίστευε κανείς ότι ένα μαγαζί προσανατολισμένο πλήρως σε κάτι άλλο πέραν του καφέ θα προχωρούσε τόσο. Και το Join The Juice απέδειξε πως η πόλη διψάει για χυμό! Και υγεία!

*Λεωφόρος Νίκης 73. Τηλ. 2310250792

Ένα εργαστήρι κατά της τυποποίησης – S.Θ. (Εσθήτα)

12360110_1647121275552697_4228838587427887167_n

Όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία της επιλογής ενός δώρου. Ψάχνοντας το ξεχωριστό. Ακόμη κι αν αυτό πρόκειται να είναι ένα δώρο για τον εαυτό μας. Τώρα υπάρχει ένα εργαστήρι που μπορεί να κατασκευάσει κάτι μοναδικό, προορισμένο αποκλειστικά για σας ή για τους αγαπημένους σας. Αρκεί να τους δώσετε στοιχεία του χαρακτήρα και των συνηθειών τους. Οι εμπνευστές του εργαστηρίου λένε: «Συνθέτουμε όνειρα και επιθυμίες σε έργα τέχνης και χρηστικά αντικείμενα, που διηγούνται ιστορίες, εκπέμπουν μηνύματα, απεικονίζουν στην ύλη αναμνήσεις και συναισθήματα. Θέλουμε να ακούσουμε για αυτά που αγαπάτε, για εκείνα που σας κάνουν να χαμογελάτε, για τα τραγούδια που χορεύετε, για ό,τι λατρεύετε, και κυρίως για τις ιδέες σας.  Εσείς, με τη συνομιλία αυτή, βοηθάτε να καταλάβουμε την επιθυμία σας, να νιώσουμε την αγάπη σας, και να τους δώσουμε μορφή και περιεχόμενο, μεταμορφώνοντάς τα σε δώρο, για εσάς ή για αγαπημένο σας πρόσωπο».

*Ανδρέου Δημητρίου 12, Συκιές , Επίσκεψη με ραντεβο, τηλ. 6976432625 (10.00π.μ. – 14:00 μμ) και 6944288291 (17.00μ.μ. – 21.00 μμ). stheta.com

Στο υπόγειο, εκεί όπου όλα μπορoύν να συμβούν

ταφ

To metamatic:taf στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό φιλοδοξώντας να ενισχύσει τη συνθήκη ανοιχτής πολιτιστικής δράσης και συνδημιουργίας, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό να δικτυωθούν και να επικοινωνήσουν τη δράση τους. Το νέo αυτό εγχείρημα της Θεσσαλονίκης συστήνεται στο κοινό ως ένα work in progress, ένα project που βρίσκεται σε εξέλιξη όσον αφορά στην οργάνωση του φυσικού χώρου φιλοξενίας δράσεων, όσο και τη διαμόρφωση του πολιτιστικού του προγράμματος. Στο μυστικό μέχρι τώρα υπόγειο στον αριθμό 14 της Ικτίνου, λοιπόν, γεννιέται ένας νέος πυρήνας συμμετοχικών δράσεων από ολόκληρο το φάσμα του πολιτισμού. Στo υπόγειο του metamatic:taf Θεσσαλονίκης ξεκινά ένα πειραματικό cultural project in progress με το χώρο του, που καθώς βρίσκεται υπό διαμόρφωση, θα παραμένει ανοιχτός στο κοινό 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το taf_basement σας υποδέχεται αυτό το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 21.00 για να γιορτάσει την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη και να εγκαινιάσει τον εκθεσιακό του χώρο με ένα πάρτυ με ελεύθερη είσοδο. Ραντεβού στο υπόγειο.

*Ικτίνου 14, Τηλ. 2134027890

Διαβάστε τις υπόλοιπες νέες αφίξεις των τελευταίων μηνών εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα