Featured

10 λατρεμένες ταράτσες στην πόλη το καλοκαίρι

Η Θεσσαλονίκη όταν την κοιτάς από ψηλά μοιάζει με παραμύθι, εδώ λοιπόν σου μαζέψαμε 10 αγαπημένες μας ταράτσες.

Parallaxi
10-λατρεμένες-ταράτσες-στην-πόλη-το-καλο-773558
Parallaxi

Η Θεσσαλονίκη όταν την κοιτάς από ψηλά μοιάζει με παραμύθι. Γι αυτό και οι ταράτσες της τα καλοκαίρια είναι οι αγαπημένοι μας προορισμοί για να χαράξουμε τις στιγμές μας, με τα δροσερά aperitif ή τα υπέροχα πιάτα, τις ώρες που ο ήλιος βουτά στον Θερμαϊκό. Εδώ σου έχουμε μαζέψει τις ταράτσες που αγαπάμε πολύ.

Orizontes Roof Garden

 

Με συγκλονιστική θέα στην Πλατεία Αριστοτέλους και τον Θερμαϊκό και την ελληνική κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της, κάθε στιγμή στους ανανεωμένους Orizontes αποκτά νέο νόημα. Στο roof garden του εμβληματικού Electra Palace Hotel, η μοναδική εμπειρία που προσφέρει το new oriented bar restau Orizontes γίνεται πραγματικότητα. Δεν είναι μόνο ο ανοιχτός ορίζοντας ή το arty περιβάλλον του -αποτέλεσμα της συνεργασίας του με το MΟmus. Είναι κυρίως ο νέος του χαρακτήρας, που ξεπερνώντας τα κλισέ ενός «εστιατορίου σε ξενοδοχείο», αναδεικνύει την casual και light διάθεσή του, την άψογη φιλοξενία του και μια φρέσκια γαστρονομική πρόταση, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Βαγιωνά. Εδώ, που η θέα κόβει την ανάσα και οι βραδιές κάτω από τ’ άστρα είναι μαγικές, τα φίνα πιάτα της ελληνικής comfort κουζίνας συναντάνε τα signature cocktails και το προσωπικό εντυπωσιάζει για τον επαγγελματισμό και την ευγένεια του, οι λάτρεις των εξελιγμένων, αλλά μίνιμαλ τοπικών γεύσεων, ανακαλύψαμε τον νέο μας προορισμό!

*ORIZONTES, Πλ. Αριστοτέλους, Τ. 2310 294 000

Iberico

Το καλοκαίρι, η super καλόγουστη ταράτσα σάς υποδέχεται στο ομορφότερο περιβάλλον, για μοναδικές βραδιές κάτω από τα άστρα.  Η αποθέωση της κρεατοφαγίας, σ’ ένα υψηλής αισθητικής σκηνικό, όπου η ποιότητα και η απόλυτη αίσθηση φιλοξενίας είναι διάχυτες. Τα πιάτα επηρεάζονται από διεθνείς κουζίνες, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις κοπές των κρεάτων, τα οποία προέρχονται από τις πιο σημαντικές ελληνικές φάρμες. Ζητήστε να δοκιμάσετε τις χειροποίητες χυλοπίτες με μάγουλα μοσχαρίσια. Με σούπερ ενημερωμένη κάβα, που περιλαμβάνει 280 ξένες κι ελληνικές ετικέτες σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει. Ο χώρος της ταράτσας, που προδιαθέτει για μοναδικές στιγμές, αλλά και ο ξυλόφουρνος, όπου ψήνονται οι πίτες, τα ζυμάρια και κάποια φαγητά του μενού, θα απογειώσουν την καλοκαιρινή σας έξοδο!

*Iberico, Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια, Τ. 2310532800

Cloud Bar

Στην πιο απρόσμενη γειτονιά, στα όρια της ιστορικής πλατείας Βαρδαρίου, ένας προορισμός που κόβει την ανάσα σε περιμένει all day long. Εκεί φέτος σε περιμένει μια pop up γαστρονομική εμπειρία, που «ταξιδεύει» τον ουρανίσκο στο Περού και την Ιαπωνία. Μια άφιξη εξαιρετική, με αποσκευή την εμπειρία ετών στο βραβευμένο με αστέρι Michelin El Bulli – αναγνωρισμένο ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, και το επίσης τριών αστέρων Michelin Ryugin στο Τόκυο, ο Δημήτρης Κατριβέσης έρχεται να προσφέρει στο CloudBar, στο rooftop του ΟΝΟΜΑ Hotel, ένα συναρπαστικό, fusion ταξίδι γεύσεων – μια γαστρονομική περιπλάνηση στην ιδιαίτερη κουζίνα Nikkei. Το νέο μενού του Cloud Bar περιλαμβάνει μοναδικές συνταγές, από Ceviche και Tiraditos έως Koji Aged Picania, όλα φροντισμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

*CLOUD BAR, Hotel Onoma, Μοναστηρίου 24, Τ. 2314 423 300

Porto Palace

Όταν θέλουμε να μετακινηθούμε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι, η όαση δροσιάς του Porto Palace φαντάζει όχι μόνο σωτήρια, αλλά και πλέον διασκεδαστική. Σ’ ένα ιδιαίτερης αισθητικής χαλαρό περιβάλλον, καλύπτει κάθε ανάγκη για δροσιά και relaxing moments, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Η απόδραση έχει τελικό προορισμό τον 3ο όροφο του εμβληματικού κτιρίου, με την επιβλητική 360° θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού. Ξεκινάμε τη μέρα μας στις εστίες δροσιάς, απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία με χαλαρωτική μουσική, τον αγαπημένο μας καφέ, exotic cocktails και δροσερά ροφήματα, αλλά και γευστικές εκπλήξεις, έως το απόγευμα. Αν αποφασίσουμε να παρατείνουμε λίγο ακόμα την παραμονή μας σε αυτόν τον αστικό παράδεισο, επιλέγουμε δείπνο στο roof-garden, στο πιο ατμοσφαιρικό κάδρο της πόλης. Οι νύχτες στο rooftop υπόσχονται signature cocktails, ταξιδιάρικες μουσικές κι ένα συναρπαστικό ηλιοβασίλεμα.

*Porto Palce, 26ης Οκτωβρίου 65, 2310 504 504

Little Big House

Η πιο cozy κοσμοπολίτισσα ταράστα στην πόλη βρίσκεται στην Άνω Πόλη, και σε περιμένει να γίνεις κι εσύ κομμάτι των ιστοριών της. Το Little Big House είναι σημείο συνάντησης για χρόνια ταξιδιωτών και ντόπιων, φοιτητών και περαστικών, που μπλέκουν τις ιστορίες και τις κουβέντες τους γύρω από έναν καφέ, τις δροσερές σπιτικές λεμονάδες και τα ακαταμάχητα cocktail του. Αν ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει το καλύτερο carrot cake στην πόλη η ταράτσα της Άνω Πόλης σε περιμένη για να σε δροσίσει φέτος το καλοκαίρι.

*Little Big House, Aνδοκίδου 24 Άνω Πόλη

Ελληνίς 2

Ταράτσα μυστικό. Στην οροφή του Βελλίδειου, στο κάτω μέρος της έκθεσης, με θέα το Λευκό Πύργο και το ηλιοβασίλεμα, ένα κρυφό σινεμά που γεννήθηκε πέρσι. Παίζει κυρίως κωμωδίες και ωραίο καλοκαιρινό πρόγραμμα πρώτης προβολής και σου δίνει την ευκαιρία, όσο αλλάζει χρώματα και διαθέσεις ο ουρανός να βλέπεις live τις αλλαγές του, απόλυτα προστατευμένος αφού έχει στέγαστρο. Πραγματικά ταράτσα που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος.

*Λεωφ. Στρατού 11, Τηλ: 231 029 2304

WonderWall

Σε μία αυθεντικά αναλλοίωτη γωνιά της πόλης, με τα πάνω και τα κάτω της ανά τα χρόνια, στην Αιγύπτου στα Λαδάδικα, το WonderWall μεταμόρφωσε την ταράτσα του σε έναν υπέροχο χώρο, χρώμα, πολυμορφία και ιδιομορφία με ωραίες μουσικές, ωραία κοκτέιλ και ωραίους ανθρώπους.

*WonderWall Coffee & Cocktails Roof, Αιγύπτου 16 (Λαδάδικα), 231 124 2492

Λέσχη Θεσσαλονίκης

Από το 1926, η Λέσχη Θεσσαλονίκης, σε αυτό το κτίριο κομψοτέχνημα της παραλίας, με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, ομιλίες κι εκδρομές. Η Λέσχη Μπριτζ Θεσσαλονίκης έχει κι αυτή την έδρα της στο κτίριο, και στα φερ φορζέ σαλόνια της ταράτσας προσφέρει χαρτάκι με θέα το Θερμαϊκό. Το υπέροχο παλαιό στιλ.

*Λέσχη Θεσσαλονίκης, Λεωφόρου Νίκης 63, Τηλ. 2310270557

Fragile

Στην πιο υπέροχη minimal ταράτσα της Βαλαωρίτου, πίνεις χαλαρά το πρωί τον καφέ σου και το βράδυ την δροσερή μπίρα σου. Το fragile συνδυάζει την διείσδυση στα μυστικά του Φραγκομαχαλά, με θέα τις στέγες του, τον ουρανό και τον απόηχο της ιστορίας του. Ανεβείτε τα αγαπημένα διαχρονικά σκαλιά της παλιάς πολυκατοικίας και αφεθείτε στην παραίσθηση της πιο urban κορυφής στην πόλη.

*Fragile, Βαλαωρίτου 29, T. 231 054 7443

Rooftop M2.

Mία από τις πιο ιδιαίτερες ταράτσες της πόλης, το roof του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με εκπληκτική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο σας περιμένει. Την γνωρίσαμε καλά κατά την διάρκεια του Σινεμά Με Θέα. Η ταράτσα δεν θα μπορούσε να διαφέρει σε “προσωπικότητα” από την συνολική αύρα του κτιρίου. Στην αγαπημένη αυτή ταράτσα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το δροσερό σου cocktail αλλά και να δεις σινεμά με φόντο την θάλασσα.

*κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δείτε επίσης: 

Έξι καινούργιες σαλάτες στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που λατρέψαμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα