Κινηματογράφος

15 ταινίες προς τιμήν της Γιορτής του Πατέρα

Μία λίστα με ταινίες που μας υπενθυμίζουν την σημασία της πατρότητας

Parallaxi
15-ταινίες-προς-τιμήν-της-γιορτής-του-πα-919461
Parallaxi

Η γιορτή του Πατέρα που πέφτει στις 19 Ιουνίου, μας υπενθυμίζει τον κόπο και τις θυσίες που κάνει κάθε πατέρας για τα παιδιά του και γενικότερα την επιρροή κάθε πατρικής φιγούρας. 

Οι πατρικοί δεσμοί είναι ένα θέμα που ουκ ολίγες φορές έχει προβληθεί στον κινηματογράφο. Παρακάτω σας προτείνουμε 15 ταινίες που είτε με άμεσο, είτε με έμμεσο τρόπο αφορούν την πατρότητα.

Mrs. Doubtfire (1993)

stighmiotipo-othonis-800.png

Ο ηθοποιός Daniel Hillard είναι πρόσφατα χωρισμένος, με τρία παιδιά που βρίσκονται υπό την επιμέλεια της μητέρας τους. Μετά από μία αγγελία της πρώην γυναίκας του για αναζήτηση νταντάς, ο Daniel μεταμφιέζεται σε γυναίκα, με σκοπό να πάρει την δουλειά και να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του.

Daddy Day Care (2003)
stighmiotipo-othonis-900.png

Ο Charlie Hinton και ο Phil Ryerson χάνουν τη δουλειά τους και καθώς αδυνατούν να βρουν νέα δουλειά, αναγκάζονται να γίνουν μπαμπάδες που μένουν στο σπίτι. Οι δύο τους ανοίγουν το δικό τους παιδικό σταθμό, χρησιμοποιώντας μερικές αρκετά αντισυμβατικές μεθόδους φροντίδας των παιδιών.

The Pursuit of Happiness (2006)
stighmiotipo-othonis-817-ZzJHr.png

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Chris Gardner, ενός επιχειρηματία που έχει επενδύσει σε μία μηχανή, με τις πωλήσεις να μην πηγαίνουν καλά. Παράλληλα, ο Chris βρίσκεται εν μέσω ενός διαζυγίου, καταλήγοντας άστεγος και αναλαμβάνοντας την επιμέλεια του γιου του Christopher. Ο Chris αποκτά μία άμισθη θέση πρακτικής ως χρηματιστής, συνεχίζοντας την προσπάθεια να πουλάει τις μηχανές και παλεύοντας να ανελιχθεί στην καριέρα του, ενώ ταυτόχρονα πολεμά για να παρέχει μία καλύτερη ζωή στον γιο του.

The Game Plan (2007)
stighmiotipo-othonis-834.png

Η ζωή του Joe Kingman, ενός εργένη σταρ του ράγκμπι, γυρίζει ανάποδα, όταν η 8χρονη Peyton εμφανίζεται στην πόρτα του, υποστηρίζοντας πως είναι κόρη του. Ο Joe προσπαθεί να ζει την ξέγνοιαστη ζωή του, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει, με όχι μεγάλη επιτυχία, τα καθήκοντα του πατέρα.

We Bought a Zoo (2011)
stighmiotipo-othonis-842.png

Ο Benjamin Mee μετακομίζει μαζί με τα δύο του παιδιά σε ένα σπίτι μέσα σε έναν ζωολογικό κήπο, στην προσπάθεια τους να κάνουν μία νέα αρχή μετά τον θάνατο της συζύγου και μητέρας τους. Μαζί με τα παιδιά του και το προσωπικό, ο Benjamin θα επιχειρήσει να φέρει στην ζωή τον ετοιμοθάνατο ζωολογικό κήπο, αντιμετωπίζοντας στην πορεία πολλαπλά προβλήματα, και δοκιμάζοντας να βελτιώσει την σχέση του με τον γιο του.

Father of the Bride (1991)
stighmiotipo-othonis-908.png

Όταν ο George Banks μαθαίνει πως η 22διάχρονη κόρη του είναι ερωτευμένη και θα παντρευτεί, χάνει την ζωή κάτω από τα πόδια του. Με τον γάμο να πλησιάζει, ο George βρίσκεται απρόθυμος να αφήσει την κόρη του και δεν μπορεί να αποδεχτεί πως το μικρό του κοριτσάκι έχει πια μεγαλώσει.

Finding Nemo (2003)
stighmiotipo-othonis-851.png

Ο Marlin, ένα ψάρι κλόουν, είναι υπερπροστατευτικός με τον μοναχογιό του Nemo, ο οποίος, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις του πατέρα του, κολυμπά στην ανοιχτή θάλασσα, όπου και αιχμαλωτίζεται. Ενώ ο Marlin προσπαθεί να σώσει τον γιο του, γνωρίζει την Dory, ένα Μπλε Τανγκ με βραχυπρόθεσμη μνήμη, και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι για να φέρουν τον Nemo σπίτι, συναντώντας δεκάδες προκλήσεις και κινδύνους στην πορεία τους.

Fly Away Home (1996)
stighmiotipo-othonis-861.png

Μετα τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της, η 13χρονη Amy μετακομίζει με τον ξένο για αυτήν πατέρα της, Thomas. Η ζωή της είναι μίζερη, μέχρι που βρίσκει μία φωλιά με αυγά χήνας που εκκολάπτονται και η Amy γίνεται «μάνα» τους. Καθώς οι χήνες πρέπει να πετάξουν νότια για το χειμώνα, η Amy και ο Thomas θα επιχειρήσουν να καθοδηγήσουν το κοπάδι αεροπορικώς.

Gifted (2017)
stighmiotipo-othonis-865.png

O Frank Adler είναι ένας εργένης άνδρας που μεγαλώνει την ανιψιά του Mary – ένα παιδί θαύμα – μετά τον θάνατο της αδελφής του. Οι μαθησιακές ικανότητες της Mary τραβούν την προσοχή της Evelyn, μητέρας του Frank, που προσπαθεί να πάρει την Mary από τον θείο της και να εξελίξει το ταλέντο της. Ο Frank, επειδή δεν θέλει η ζωή της ανιψιάς του να καταστραφεί, όπως συνέβη με την αδελφή του, ξεκινά μία μάχη με τη μητέρα του για την επιμέλεια της Mary.

Taken (2008)
stighmiotipo-othonis-872.png

Ο Bryan Mills, πρώην πράκτορας της CIA, φαίνεται απρόθυμος να αφήσει της 17χρονη κόρη του να ταξιδέψει μόνη στην Γαλλία, αλλά το επιτρέπει. Μετά από ένα σοκαριστικό τηλεφώνημα με την κόρη του που την απάγουν, ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να την σώσει, βαίνοντας σε βίαιες πράξεις.

Big Daddy (1999)
stighmiotipo-othonis-878.png

Όταν η κοπέλα του τον παρατάει για έναν μεγαλύτερο άντρα, ο 32χρονος Sonny Koufax, που έχει περάσει όλη του τη ζωή αποφεύγοντας τις ευθύνες, υιοθετεί τον 5χρονο Julian, για να επιδείξει την ωριμότητά του. Ωστόσο, η κοσμοθεωρία του σταδιακά αλλάζει, καθώς πια έχει το καθήκον να προσέχει κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό του.

Onward (2020)
stighmiotipo-othonis-882.png

Δύο έφηβα αδέρφια ξωτικά, ο Ian και ο Barley Lightfoot, αφού λάβουν ένα περίεργο ξύλινο ραβδί από τον πατέρα τους που έχει πεθάνει, πηγαίνουν ένα ταξίδι για να τον φέρουν πίσω στην ζωή και να περάσουν μία τελευταία μέρα μαζί του. Τα δύο αδέλφια φεύγουν κρυφά από την μητέρα τους, τρέχοντας για να ξεφύγουν από τους αμέτρητους κινδύνους.

The Judge (2014)
stighmiotipo-othonis-889.png

Ο Hank Palmer, ένας από τους καλύτερους δικηγόρους υπεράσπισης στο Σικάγο, γυρίζει στην γενέτειρα του για την κηδεία της μητέρας του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τον πατέρα του, τον δικαστή της πόλης, με τον οποίο δεν διατηρεί και τις πιο φιλικές σχέσεις. Όταν μαθαίνει, μέσω ενός τηλεφωνήματος, πως ο πατέρας του κατηγορείται για τροχαίο και εγκατάλειψη ενός θύματος, ο Hank αναγκάζεται να παραμείνει στο πλευρό του πατέρα του και να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο.

Big Fish (2003)
stighmiotipo-othonis-893.png

Ο William συναντά μετά από χρόνια τον ετοιμοθάνατο πατέρα του Edward και μένει μαζί του στις τελευταίες του μέρες. Η σχέση των δύο είναι τεταμένη γιατί ο William πιστεύει πως ο πατέρας του δεν έχει πει ποτέ την αλήθεια και πως δεν ενδιαφέρεται για την οικογένειά του. Καθώς, ο Edward αφηγείται τις φανταστικές ιστορίες του, ο William προσπαθεί να καταλάβει την αλήθεια για το ποιος ήταν πραγματικά ο πατέρας του.

Logan (2017)
stighmiotipo-othonis-899.png

Στο έτος 2029, όπου οι μεταλλαγμένοι έχουν σχεδόν αφανιστεί, ο Logan, γνωστός ως Wolverine, βρίσκει τον εαυτό του ταλαιπωρημένο από τις δυνάμεις του, δουλεύοντας ως οδηγός λιμουζίνας και φροντίζοντας τον Charles, έναν επίσης μεταλλαγμένο με άνοια. Η καθημερινότητα του διαταράσσεται όταν μία γυναίκα του ζητά να μεταφέρει την Laura – ένα παιδί με δυνάμεις παρόμοιες με του Logan – σε ασφαλή εδάφη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα