Όλα όσα μπορείς να κάνεις το βράδυ Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη!

Τσέκαρε εδώ όλα όσα θα παρακολουθήσουμε απόψε!

Parallaxi
όλα-όσα-μπορείς-να-κάνεις-το-βράδυ-τετά-1193486
Parallaxi

Έχεις ξεμείνει στη πόλη και δεν έχεις τι να κάνεις; Μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε ετοιμάσει μπόλικες προτάσεις, απο θέατρο, μουσικά δρώμενα μέχρι εκθέσεις και κινηματογραφικές προβολές!

Διάλεξε ότι ταιριάζει στη διάθεση σου και πέρασε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Θέατρο

Η Ιφιγένεια των ταύρων | Επταπύργιο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός 2024, το μνημείο του Επταπυργίου Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την παράσταση Η Ιφιγένεια των Ταύρων, τον Αύγουστο του 2024.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» προσφέρονται δωρεάν. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

Τετάρτη 7/08, 21:15 | Επταπύργιο

Περιγραφή: Μια Ιφιγένεια, ένας Πυλάδης, ένας Ορέστης και κάποιος Άντον Τσέχοφ σε ένα αντάμωμα άχρονο θα χαράξουν ομόκεντρους κύκλους σε μια αέναη σύγκρουση με τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους. Όλοι τους απόγονοι των συνώνυμων ιστορικών προσώπων. Κληρονομιά το όνομά τους…

Βάρος αμέτρητο στους ώμους τους… Πώς να αποτινάξουν από πάνω τους όσα τους χρέωσε η ιστορία; Οι άνθρωποι αλλάζουν…

Παραμορφώνονται με τα χρόνια, δεν αναγνωρίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό και συγκρούονται με καθετί που ενστικτωδώς αναγνωρίζουν ως φορέα αυτής της αμνησίας… Να αλλάξεις τα πάντα… Να γίνεις αυτός που ποθείς… Να δηλώσεις τη δική σου ταυτότητα…

Κι ύστερα τι; Πώς να χωρέσει ο ήχος της ανάσας σου μέσα στον θόρυβο ενός πολέμου;

Κάπου στην περιοχή της Κριμαίας, στην Αζοφική θάλασσα, στη Μαριούπολη την πληγωμένη και σ’ ένα λιμάνι, Ταγκανρόγκ το όνομά του (Ταϊγάνιο το αποκαλούσαν οι Έλληνες που ζούσαν εκεί), γενέτειρα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχοφ, εκτυλίσσεται η ιστορία σε μια εποχή δυστυχισμένη.

Ο πόλεμος μαίνεται και σκεπάζει με τρόμο τις ψυχές των ανθρώπων. Είναι ο κύκλος με τη μεγαλύτερη διάμετρο σε ένα σύστημα ομόκεντρων κύκλων συγκρούσεων.

Συντελεστές: Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική: Χριστόφορος Χριστοφής | Σκηνικά, κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου | Χορογραφίες: Έρση Πήττα | Video art: Τάκης Δημητρακόπουλος | Σχεδιασμός φωτισμού, video art: Αντώνης Παναγιωτόπουλος | Σχεδιασμός ήχου: Βαγγέλης Κουλούρης | Βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Σπιτάλας | Παίζουν: Μαρία Παπαφωτίου (Ιφιγένεια), Δημήτρης Μαύρος (Κύριος Άντον), Αλμπέρτο Φάις (Πυλάδης), Κωνσταντίνος Λιάρος (Ορέστης), Νάστια Ντεντάεβα, Ελένη Φώτου (Χορεύτριες) Στον ρόλο του Ερμή ο Magnus Petersen | ΑΜΚΕ: Αριεττα

Μουσική

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης | Τραγούδια με DNA | Φεστιβάλ θάλασσας 2024

Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης φέρνει Τραγούδια με DNA, στο Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική,  για ένα βράδυ.

Συμμετέχουν τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας- η Μαίρη Δούτση – Special guest: Sarina Cross

Τετάρτη 7/08, 21:30 | Αμφιθέατρο νέων Μουδανιών

Απρόσμενος και ανατρεπτικός, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης παρουσιάζει μια μοναδική μουσική σύμπραξη με τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας. Τραγούδια «με DNA»! όχι κλώνοι…

Τραγούδια που μπορούν και νικούν τον χρόνο προβάλλονται μέσα από μια συμφωνική λαϊκή ορχήστρα που μπορεί και υψώνει ανάστημα στους καιρούς υμνώντας το όργανο που λέγεται «μπουζούκι».

Συμμετέχει η Μαίρη Δούτση, μια γυναικεία φωνή που ως ήρεμη δύναμη αφήνει το αποτύπωμά της στην ελληνική μουσική σκηνή.

Κινηματογράφος

Longlegs (2024) | Σινέ Ναταλί

Η πράκτορας του FBI, Λι Χάρκερ, είναι η υπεύθυνη μίας άλυτης υπόθεσης ενός κατά συρροή δολοφόνου που ενέχει και μυστικιστικά στοιχεία. Η Χάρκερ ανακαλύπτει μία προσωπική σχέση με τον δολοφόνο και θα πρέπει να τον σταματήσει πριν χτυπήσει ξανά.

Ένα ανατριχιαστικό θρίλερ τρόμου με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Νίκολας Κέιτζ, στον ρόλο του δολοφόνου Longlegs, και την ανερχόμενη Μάικα Μονρό (It Follows, Independence Day: Resurrection).

Τετάρτη 7/08, 23:30 | Σινέ Ναταλί

Σκηνοθσεσία | Σενάριο: Οζ Πέρκινς

Μόνοι στη Νέα Υόρκη (Daddio, 2023) | Σινέ Άλεξ

Μετά την προσγείωσή της στο Διεθνές Αεροδρόμιο JFK, μια νεαρή γυναίκα παίρνει ταξί για να επιστρέψει στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, αυτή και ο οδηγός του ταξί, ο Κλαρκ, έχουν απροσδόκητα ειλικρινείς συζητήσεις για πολλά θέματα, όπως οι προηγούμενες και οι τωρινές τους σχέσεις, το σεξ και η δυναμική της εξουσίας, η απώλεια και η ευαλωτότητα.

Τετάρτη 7/08, 21:00 | Σινέ Άλεξ

Σκηνοθεσία | Σενάριο: Κρίστι Χολ

Μητρικό ένστικτο (Mothers’ instinct, 2024) | Σινέ Άλεξ

Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του ΄60.

Η Άλις (Τζέσικα Τσαστέιν) και η Σελίν (Αν Χάθαγουεϊ) ζουν σε διπλανά σπίτια και μοιράζονται μια εξίσου ειδυλλιακή ζωή.

Είναι παντρεμένες με οικονομικά επιτυχημένους συζύγους και έχουν από ένα γιο στην ίδια ηλικία.

Η απόλυτη αρμονία στις ζωές τους θα διαταραχθεί για πάντα, όταν η τραγωδία χτυπήσει την πόρτα τους.

Ενοχές, υποψίες και παράνοια κάνουν την εμφάνισή τους στην σχεδόν αδελφική σχέση τους, πυροδοτώντας έτσι μια ψυχολογική μάχη, στη διάρκεια της οποίας το μητρικό ένστικτο αποκαλύπτει την πιο σκοτεινή πλευρά του.

Τετάρτη 7/08, 23:00 | Σινέ Άλεξ

Σκηνοθεσία: Μπενουά Ντελόμ

Σενάριο: Ολίβια Μασέ Ντεπασέ | Σάρα Κόνραντ | Μπάρμπαρα Έιμπελ

Τύχη να σου Πετύχει (Heureux Gagnants, 2024) | Σινέ Ελληνίς

Γαλλική μαύρη κωμωδία που εξερευνά το θέμα του αιφνίδιου πλουτισμού και των αναπάντεχων συνεπειών του. 1 πιθανότητα στις 19 εκατομμύρια! Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει μετεωρίτης παρά να κερδίσεις το λόττο. Για τους τυχερούς νικητές της ταινίας, το όνειρο μεταμορφώνεται γρήγορα σε έναν εκρηκτικό και ξεκαρδιστικό εφιάλτη.

Τετάρτη 7/08, 22:50 | Σινέ Ελληνίς

Σκηνοθεσία | Σενάριο: Μαξίμ Γκοβάρ | Ρομέν Σοέ

Δύο προς ένα (Two to one | Zwei zu eins, 2024) | Σινέ Ελληνίς

Καλοκαίρι 1990, Ανατολική Γερμανία. Η πτώση του τείχους έφερε το τέλος και της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθιστώντας ταυτόχρονα τα χαρτονομίσματα του πρώην πια κράτους εντελώς αχρείαστα. Μέσα στο ευρύτερο χάος που επικρατεί στη χώρα, η Μάρεν, ο Ρόμπερτ και ο Φόλκερ ανακαλύπτουν τυχαία ότι τεράστιοι σωροί χαρτονομισμάτων, εκατομμύρια δηλαδή, έχουν καταχωνιαστεί σε μια παλιά σήραγγα ορυχείου για να σαπίσουν. Οι τρεις τους θα πάρουν την πρωτοβουλία να… απελευθερώσουν μερικά εκατομμύρια από την κρυψώνα τους και θα σκαρφιστούν ένα ιδιοφυές σύστημα μαζί με φίλους και γείτονες για να ξοδέψουν τα χρήματα σε διάφορα αγαθά και να καταφέρουν ένα γερό χτύπημα στον επελαύνοντα δυτικό καπιταλισμό.

Τετάρτη 7/08, 20:50 | Σινέ Ελληνίς

Natja Brunckhorst

Υψηλή κοινωνία (High society, 1956) | Απόλλων θερινός

Κυρία της υψηλής κοινωνίας, που ετοιμάζεται να νυμφευθεί, δέχεται την ξαφνική επίσκεψη του πρώην συζύγου της και δύο δημοσιογράφων κουτσομπολίστικου περιοδικού, οι οποίοι ίσως της ανατρέψουν τα σχέδια στο διάστημα 48 ωρών, βοηθώντας τη να συνειδητοποιήσει ποια είναι και ποιον αγαπά πραγματικά.

Τετάρτη 7/08, 20:45 | Απόλλων θερινός

Σκηνοθεσία: Charles Walters

Σενάριο: John Patrick

Όλα για τη μητέρα μου (All about my mother | Todo sobre mi madre, 1999) | Απόλλων θερινός

Η βραβευμένη ταινία Όλα για τη Μητέρα μου του Πέδρο Αλμαδοβάρ, είναι μια Ισπανική ταινία με έντονο μαύρο χιούμορ που ασχολείται με κοινωνικά θέματα όπως το AIDS, τον επαναπροσδιορισμό φύλου, της αναζήτησης σεξουαλικής ταυτότητας, φύλου, θρησκείας, πίστης και λόγου ύπαρξης.

Η ταινία “Όλα για τη Μητέρα μου” κυκλοφόρησε το 1999 και αποτελεί ένα από τα δημοφιλή έργα του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Almodóvar. Η πλοκή εστιάζει στη Μάνα (που υποδύεται η Σεσίλια Ρόθ), μια νοσοκόμα που ζει στη Μαδρίτη και μεγαλώνει μόνη τον γιό της Εστεμπάν, ο οποίος θέλει να γίνει συγγραφέας. Η ζωή της ανατρέπεται όταν ο γιος της, Εστεμπάν, πεθαίνει από ένα ατύχημα.

Η Μάνα αποφασίζει να αφήσει τη Μαδρίτη και να πάει στη Βαρκελώνη, όπου είχε ζήσει στο παρελθόν, προκειμένου να βρει τον πατέρα του Εστεμπάν, ο οποίος ήταν μια διεμφυλική γυναίκα.

Καθώς η Μάνα προσπαθεί να τον εντοπίσει, οι ζωές των χαρακτήρων διασταυρώνονται, αναδεικνύοντας θέματα όπως η ταυτότητα, η αγάπη, η απώλεια, και η αναζήτηση του νοήματος στη ζωή.

Η ταινία All About My Mother συνδυάζει το δράμα με την κωμωδία και την ασυνήθιστη θεματολογία του Αλμοδόβαρ, δημιουργώντας ένα συναισθηματικά φορτισμένο και ενδιαφέρον κινηματογραφικό έργο.

Τετάρτη 7/08, 22:45 | Απόλλων θερινός

Σκηνοθεσία | Σενάριο: Πέδρο Αλμαδοβάρ

Εκθέσεις

Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία | Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη

Μικρά σχέδια ταύρων, ταυρομάχων, πικαδόρων ή άλλες σκηνές της αρένας, η αγάπη για τη Μεσόγειο, η αγάπη και η νοσταλγία για την πατρίδα, η αλληλεγγύη για τον συναγωνιστή και (συν)εξόριστο συμπατριώτη, σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνικές χειρονομίες βασισμένες στον απόλυτο αυθορμητισμό, όλα ιδωμένα μέσα από την πολύχρονη αλληλογραφία δύο πολύ καλών φίλων, του Pablo Picasso και του Eugenio Arias, αποτελούν τους βασικούς άξονες της νέας, διεθνούς έκθεσης του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη με τίτλο “Pablo Picasso: Εξορία και Νοσταλγία”.

Παρουσιάζονται σχέδια, χαρακτικά και κεραμικά, προερχόμενα από τις συλλογές του Museo Casa Natal de Picasso στη Μάλαγα, ενώ πολλά από αυτά εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας. Τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται σε διάλογο με έργα από τη συλλογή και το αρχείο Κωστάκη από την περίοδο της Ρωσικής Πρωτοπορίας που παρουσιάζονται παράλληλα στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, διευρύνοντας έτσι την οπτική για τον μοντερνισμό, αγγίζοντας και φέρνοντας κοντά τις ευρωπαϊκές ιστορικές πρωτοπορίες.

Επιμέλεια: Carlos Ferrer Barrera Συντονισμός: Μαρία Τσαντσάνογλου

Διάρκεια έκθεσης: 12 Iουλίου έως 10 Νοεμβρίου 2024 | Τρίτη έως Κυριακή 10:00-18:00 εκτός Πέμπτης 12:00-20:00

Αθλητισμός και αδερφοσύνη | Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έκθεση φωτογραφίας εμπνευσμένη από την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Η έκθεση, με τίτλο «Αθλητισμός και αδερφοσύνη», δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Απαρτίζεται από 24 φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που προβάλλουν στιγμιότυπα τόσο από ολυμπιακές διοργανώσεις όσο και από διάφορα σημεία του πλανήτη, αποτυπώνοντας στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης με κοινό παρονομαστή τον αθλητισμό. Επιτρέπει έτσι να αναλογιστούμε το πώς ο αθλητισμός διευκολύνει την επαφή, τον διάλογο, τη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ κοινοτήτων και ατόμων.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία αποτελούσε σημαντικό στοιχείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και αφορούσε την παύση των συγκρούσεων μεταξύ των ελληνικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή ενεργοποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1993, παροτρύνοντας τα έθνη να διακόψουν τις εχθροπραξίες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να συμβάλουν στο πνεύμα ενότητας και ειρήνης. Για τους διοργανωτές των Αγώνων του Παρισιού, η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι η ευκαιρία να δοθεί νέα πνοή στις αξίες του Ολυμπισμού και να γιορτάσει ο πλανήτης τις στιγμές συνύπαρξης και αδελφοσύνης που βιώνουν οι αθλητές, οι ομάδες τους και το κοινό.

Η έκθεση «Αθλητισμός και αδερφοσύνη» εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο φορέων. Τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξένου της Γαλλίας, κ. Ζαν-Λικ Λαβό, ο οποίος θα την εγκαινιάσει μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιο Αγγελούδη την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις 19:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Από τις 17 Απριλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

«Ιστορίες Της. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» | Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Έκθεση «Ιστορίες Της. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024»

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης & MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Α’ & Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης) | 17 Μαΐου – 15 Σεπτεμβρίου 2024 | Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, 20:00

Το κίνημα #ΜeΤoo, οι φεμινιστικές απεργίες, οι φεμινιστικές διεκδικήσεις για την εξάλειψη της έμφυλης βίας βρίσκονται συχνά και ποικιλοτρόπως στα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια. Και, παρότι η γυναικεία δημιουργία και η φεμινιστική προσέγγιση δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη μια νέα ή καινοτόμα ερευνητική οπτική στον 21ό αιώνα, ωστόσο για ποικίλους λόγους, διαχρονικά, η οπτική αυτή μοιάζει να μην αποτελεί προτεραιότητα της έρευνας και της κριτικής των καλλιτεχνικών πεδίων. Στον απόηχο αυτών των διεθνών συζητήσεων για το φύλο και τις ταυτότητες και της γενικότερης τάσης διερεύνησης της γυναικείας δημιουργίας που συντελείται τελευταία, η νέα έκθεση-παραγωγή του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «ΙστορίεςΤης. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» επιχειρεί να αναδείξει τη γυναικεία φωτογραφική παραγωγή από τη Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Φωτογραφίας και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών του MOMus, από τις 17 Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμβολή-συμμετοχή 40 καλλιτέχνιδων και φωτογράφων, τεσσάρων επιμελητριών, και οκτώ ερευνητριών, σε ένα συλλογικό εγχείρημα που για πρώτη φορά συντελείται στην Ελλάδα.

Η έκθεση «Ιστορίες Της. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» διαρθρώνεται σε τρεις αλληλοσυμπληρούμενες αφηγήσεις που επιχειρούν να καλύψουν τις πολλαπλές και σύνθετες διαστάσεις των φωτογραφικών πρακτικών μέσα στις πέντε αυτές δεκαετίες: τις προσεγγίσεις ζητημάτων που αφορούν τη γυναικεία ταυτότητα, τις αναπαραστάσεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας μέσα από τη φωτογραφία ντοκουμέντο, και τις εξερευνήσεις του ίδιου του φωτογραφικού μέσου μέσα από εργασίες που συχνά έχουν έντονο πειραματικό χαρακτήρα. Μέσα από αυτές τις αφηγήσεις, η έκθεση φιλοδοξεί να δείξει την ποικιλόμορφη και δυναμική συμβολή των γυναικών στο πεδίο της φωτογραφίας: την πολυπλοκότητα της γυναικείας εμπειρίας, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται και τις πρωτοποριακές καλλιτεχνικές ιδέες που χρησιμοποιούν.

Δίγλωσση έκδοση συνοδεύει την έκθεση και λειτουργεί συμπληρωματικά, εστιασμένη στην ιστορία της γυναικείας φωτογραφικής δημιουργίας στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα μέχρι τη Μεταπολίτευση, με κείμενα επιστημόνων/ερευνητριών του πεδίου.

Παράλληλα με τις πρώτες μέρες λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 5ο Διεθνές συνέδριο Fast Forward με ειδικό τίτλο «Hidden (Hi)stories: New Perspectives of Women’s Photographies», από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2024, στο Αμφιθέατρο «Ξανθίππη Χόιπελ», του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Helexpo), με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό, σε συνδιοργάνωση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τα βρετανικά πανεπιστήμια University for the Creative Arts και University of Sunderland.

Κύριες ομιλίες θα δοθούν από τη Françoise Vergès, πολιτική επιστήμονα, ακτιβίστρια και συγγραφέα του βιβλίου «Ένας φεμινισμός της αποαποικιοποίησης», σε συνομιλία με την ιστορικό τέχνης Άντζελα Δημητρακάκη, και την Αλεξάνδρα Μόσχοβη, καθηγήτρια Φωτογραφίας και Επιμέλειας.

Γλώσσες συνεδρίου: ελληνικά & αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία. Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου, εδώ https://fastforward.photography/our-projects/call-for-papers-fast-forward-conference-5-in-thessaloniki-greece/ .

Επιμέλεια έκθεσης/έκδοσης: Ηρώ Κατσαρίδου, Αρετή Λεοπούλου, Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Πηνελόπη Πετσίνη.

Συμμετέχουσες φωτογράφοι-καλλιτέχνιδες: Χριστίνα Βάζου, Ειρήνη Βουρλούμη, Νάγια Γιακουμάκη, Λουίζα Γκουλιαμάκη, Λυδία Δαμπασίνα, Μαρία Δάρα, Χριστίνα Δημητριάδη, Νικολέτα Ζήση, Πηνελόπη Θωμαϊδη, Αθηνά Καζολέα, Λίζη Καλλιγά, Χριστίνα Κάλμπαρη, Κατερίνα Καλογεράκη, Κατερίνα Καλούδη, Όλγα Καλούση, Μαρία Κλωνάρη-Κατερίνα Θωμαδάκη, Ελένη Μαλιγκούρα, Νατάσσα Μαρκίδου, Γεωργία Ματσαμάκη, Μαρία Μαυροπούλου, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Ελένη Μουζακίτη, Αιμιλία Μπαλάσκα, Ελένη Μυλωνά, Λία Ναλμπαντίδου, Χρύσα Νικολέρη, Έφη Παλαιολόγου, Ρέα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Μαρία Πασχαλίδου, Ρούλα Πάτρα, Πάολα Ρεβενιώτη, Φανή Σαρρή, Αγγελική Σβορώνου, Μαρία Στέφωση, Δανάη Στράτου, Νίκη Τυπάλδου, Μαρίλια Φωτοπούλου, Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Αθηνά Χρόνη.

Συγγραφείς κειμένων έκδοσης: Γλαύκη Γκότση, Μαριάννα Καράλη, Ηρώ Κατσαρίδου, Αρετή Λεοπούλου, Αλεξάνδρα Μόσχοβη, Πηνελόπη Πετσίνη, Αλίκη Τσίργιαλου, Εύη Παπαδοπούλου.

Το συνέδριο «Hidden (Hi)stories: New Perspectives of Women’s Photographies» εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει με την έκθεση «ΙστορίεςΤης. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024» στο πρόγραμμα δράσεων του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 (η ώρα θα ανακοινωθεί) Δράση #3: Εναλλακτική ξενάγηση στην έκθεση από τις ερευνήτριες του Κέντρου Νέων Μέσων και Φεμινιστικών Πρακτικών στον Δημόσιο Χώρο (Ελπίδα Καραμπά, Ιωάννα Ζούλη, Βάλια Παπαστάμου) και συζήτηση με το κοινό σχετικά με τον ρόλο και τη θέση των γυναικών καλλιτεχνών στη σύγχρονη ιστορία της τέχνης.

Επιμέλεια προγράμματος: Δόμνα Γούναρη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα