Agenda

Σύντομα ένα συνέδριο με κορυφαίους ομιλητές από τον κόσμο της γαστρονομίας!

Δείτε το line- up των κορυφαίων σεφ και πρωτοπόρων της εστίασης.

Parallaxi
σύντομα-ένα-συνέδριο-με-κορυφαίους-ομ-876657
Parallaxi
Πηγή: Unsplash

Κορυφαίοι σεφ και πρωτοπόροι της εστίασης τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 στο Restaurant Management Conference θα παρουσιάσουν, LIVE on your screen, μέσα από επιτυχημένα case studies τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στην εστίαση, τις νέες τάσεις, αλλά και τι περιλαμβάνει η κουζίνα του μέλλοντος

Έπειτα από μια απαιτητική περίοδο για τον κόσμο των εστιατορίων, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες της εστίασης και της φιλοξενίας, σεφ και πρωτοπόροι του κλάδου παρουσιάζουν πώς διαμορφώνεται η αγορά και η συμπεριφορά των πελατών, μιλούν για τις νέες πρακτικές και τις απροσδόκητες τάσεις που θα δούμε να αναδύονται, αλλά και για τις βιώσιμες πρακτικές και την κλιματική κρίση που αλλάζουν τον τρόπο που τρώμε.

Ανάμεσα στο line-up των κορυφαίων ομιλητών που θα δώσουν τις απαντήσεις ζωντανά στην ψηφιακή σκηνή του συνεδρίου, βρίσκονται:

Ο Charles Spence, Professor of Experimental Psychology, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την ομιλία: Γαστροφυσική: Η νέα επιστήμη της γεύσης και τι σημαίνει για τον τομέα της φιλοξενίας/εστιατορίων , ο Dr Johnny Drain, συνεργάτης στο δανέζικο Noma, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει για το μέλλον του φαγητού, για τις νέες τάσεις, τα pop-ups και την αποδοτική  ανάπτυξη των μενού.

Charles Spence, Professor of Experimental Psychology, Oxford
Ο Charles Spence

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος (Basegrill- Τραβόλτα – Cookoovaya – Franco Manca) που θα αναφερθούν στις «Στρατηγικές ανάπτυξης και την προστιθέμενη αξία της τοπικής παραγωγής, με γνώμονα την καλύτερη εμπειρία για τον καταναλωτή». Ακόμη, η Ελληνίδα σεφ που διαπρέπει στο Λονδίνο Μαριάννα Λειβαδιτάκη, ο Μαρίνος Σουράνης, (Μαραθιά -Τήνος) θα παρουσιάσει την πρωτοποριακή τεχνολογία στην ωρίμανση των ψαριών, που εφηύρε, το zero waste και την ηθική αλιεία.

Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος
Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος

Στην ενότητα για την κουζίνα του μέλλοντος η Εlzelinde van Doleweerd (Upprinting Food) θα αναφερθεί στα εργαλεία που έχουν οι σεφ -μέσω τεχνικών ζύμωσης- να δημιουργούν ενδιαφέρουσες γευστικές εμπειρίες υιοθετώντας βιώσιμη στάση απέναντι στα απόβλητα τροφίμων των εστιατορίων, και ο Ricardo Montes de oca από τη Μπαρτσελόνα, θα αναπτύξει τις πρωτοποριακές εξελίξεις στην κατασκευή 3D εκτυπωτών για τρόφιμα.

Αναφορικά με τις τάσεις στο αλκοόλ, οι κορυφαίους Bar Consultant Άρης Χατζηαντωνίου θα αναφερθεί σε μοντέλα κουζίνας και τις λίστες cocktails τους  και ο βραβευμένος Sommelier Άρης Σκλαβενίτης στη «Δημιουργία της κατάλληλης wine list: concept, target group, τοπικότητα, τάσεις και κοστολόγηση». 

Στην ενότητα Marketing θα δούμε πως καλλιεργείται η φήμη, η ταυτότητα και οι σχέσεις με τους πελάτες, μέσα από τις ομιλίες του χαρισματικού Dr. Κωνσταντίνος Παντίδος, (Ιδρυτή της εταιρείας Συμβούλων Brand Aviators) και της Γιώτας Χουλιαρά, Founder και managing director της CONCEPT Communication Strategies.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα