Parallax View

BEST OF PARALLAXI: Τα 10 κείμενα που διαβάσατε περισσότερο τον Ιούνιο!

Ρεπορτάζ, απόψεις, προτάσεις για σειρές, νέοι άνθρωποι και πολλά άλλα συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο δημοφιλών posts.

Parallaxi
best-of-parallaxi-τα-10-κείμενα-που-διαβάσατε-περισσότ-899166
Parallaxi

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι και αποχαιρετάμε τον Μάϊο θριαμβευτικά, ρίχνοντας μία ματιά στα δέκα πιο διαβασμένα κείμενα της Parallaxi τον τελευταίο μήνα της άνοιξης.

Ρεπορτάζ, απόψεις, προτάσεις για σειρές, νέοι άνθρωποι και πολλά άλλα συνθέτουν το μωσαϊκό των πιο δημοφιλών posts.

Ξεκινούμε λοιπόν την ανάγνωση του top 10. #10 Γιατί όλοι συζητούν για διακοπές στη Λήμνο

limnos.jpg

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι άρχισαν να ψάχνουν που μπορούν να αποδράσουν φέτος στις άδειες τους. Ένα από τα νησιά που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι η Λήμνος, που για πολλούς είναι παρεξηγημένη ως τόπος θητείας φαντάρων, απομονωμένη και χωρίς έντονη νυχτερινή ζωή. Βέβαια η Λήμνος δεν είναι μόνο αυτά αλλά πολλά περισσότερα, καθώς αν την επισκεφτείς θα σε φέρει αντιμέτωπο με ομορφιές που ούτε καν φανταζόσουν.

*Η συνέχεια εδώ. 

#9 Πολίχνη: Μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη

dak-polixnhs-2.jpg

Δεν είναι κάτι νέο αλλά οι δυτικές συνοικίες έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια με ραγδαίους ρυθμούς. Η Πολίχνη και ο Εύοσμος είναι δύο περιοχές που εύκολα μπορείς να βρεις τα πάντα. Η Πολίχνη με το ξακουστό “τρίγωνο” είναι το μέρος που όσοι ζούμε στην περιοχή έχουμε επιλέξει δεκάδες φορές για τις πρωινές αλλά και βραδινές εξόδους μας.

*H συνέχεια εδώ. 

#8 Δύο μεροκάματα για μια βουτιά στη Χαλκιδική

pefkokhori-adeies-karekles-2.jpg

Είσαστε και εσείς από εκείνους που το Σάββατο το απόγευμα κάνοντας τη βόλτα σας στη γειτονιά σας αναρωτηθήκατε «Μα πού έχουν πάει όλοι;».Αναμφίβολα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε σημειώθηκε η πρώτη μαζική έξοδος των Θεσσαλονικιών προς τις κοντινές παραλίες της πόλης και φυσικά προς την Χαλκιδική.

*Η συνέχεια εδώ.

#7 Πως βλέπει τη Θεσσαλονίκη ένα group από τουρίστες

284333644-1068570727374191-3159280443558803479-n.webp

Θεσσαλονίκη. Η μοναδική ελληνική πόλη που κατάφερε να ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίες της Unesco. Η πόλη που πολλοί τουρίστες επιλέγουν για τις χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές τους. Βέβαια όπως είναι λογικό όσοι επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για λίγες μέρες με όσους ζουν καθημερινά σ’ αυτήν μπορεί κάποιες φορές να βλέπουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

*Διαβάστε εδώ. 30 λόγοι που αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη

#6 30 λόγοι που αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη

thessaloniki-25.webp

Τα επίθετα που τη στολίζουν κατά καιρούς της πολλά, οι λόγοι που την αγαπούμε ακόμη περισσότεροι. Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε εδώ εσύ μπορείς να προσθέσεις κι άλλους λόγους που αγαπάς την πόλη που πάντα θα σε κάνει να επιστρέφεις.

*Η συνέχεια εδώ. 

#5 Η θρυλική πλαζ της Αγίας Τριάδας και η ιστορία της

foto.webp

Ένας τόπος ονείρου πλάι στη Θεσσαλονίκη. Εκεί που στα στενάκια του χωριού μπορούσες να βρεις παραδοσιακά σπίτια ψαράδων, τα λεγόμενα προσφυγικά. Εκεί υπήρξε η πλαζ της Αγίας Τριάδας. Μάθε την ιστορία της εδώ. 

#4 Δέκα σημειώσεις για το ξύλινο κατάστρωμα της παλιάς παραλίας

skhedio-3.jpg

Τώρα που η παλιά παραλία μπαίνει πάλι στη συζήτηση, ο Σπύρος Βούγιας γράφει. 

*Η συνέχεια εδώ. 

#3 Πως καταντήσατε έτσι τις παραλίες;

thasos.jpeg

Το να αποζητάς τα καλοκαίρια, στις υπέροχες ελληνικές παραλίες, την ηρεμία έχει αρχίσει να μοιάζει με ανέκδοτο. Χρόνο με τον χρόνο, όλες οι αμμουδιές των παιδικών μας χρόνων και ονειροπολήσεων μεταμορφώνονται σε μπιτσόμπαρα. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο.

*Η συνέχεια εδώ.

#2 Σκοτώνοντας έναν τόπο

288551966-442820880676990-6347763342390706346-n.webp

Υπάρχουν τόποι που δένεσαι μαζί τους για πάντα. Που τους κουβαλάς εντός σου. Για όσα σημαίνουν για σένα και για κείνους που αγαπάς. Η παραλία αυτή, η παραλία της Τρανής Αμμούδας στον Όρμο Παναγιάς, είναι για μένα ένας τέτοιος τόπος. Είναι το μέρος που μεγάλωσαν τα παιδιά μου τα καλοκαίρια. Η θάλασσα του είναι η ”θάλασσα τους” όπως τη λένε ακόμα.

*Η συνέχεια εδώ. Το Κριαρίτσι αλλάζει βίαια

#1 Το Κριαρίτσι αλλάζει βίαια

kriaritsi-11.jpg

Πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στις λιχουδιές της Σιθωνίας προ 25ετίας περίπου, στην ακμή του ραγδαία ανερχόμενου τουρισμού. Αρχικά «ανακάλυψα» τις Καβουρότρυπες κι ύστερα από κάνα δυο καλοκαίρια το Κριαρίτσι, πάντα με τη συνδρομή εποχούμενων φίλων, αφού δεν αξιώθηκα ν’ αποκτήσω αμάξι, ούτε καν δίπλωμα οδήγησης.

*Εδώ η συνέχεια 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα