Ελλάδα

ΕΑΝΔιΘ: 100 ημέρες απλήρωτοι ασκούμενοι δικηγόροι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Ενώ προσφέρουν κανονικά την εργασία τους και οι ασφαλιστικές τους εισφορές τρέχουν κανονικά

Parallaxi
εανδιθ-100-ημέρες-απλήρωτοι-ασκούμενοι-845187
Parallaxi

Την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία της εκφράζει η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης σχετικά με τη μη καταβολή των πληρωμών των συμμετεχουσών και των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα άσκησης του ΕΣΠΑ, ενώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές τρέχουν κανονικά. Καταγγέλλουν, επίσης, την αδιαφορία αρμόδιων θεσμών, καθώς και του Υπουργού Δικαιοσύνης. 

Η ανακοίνωσή τους:

Το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης στα Δικαστήρια χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ για ασκούμενους δικηγόρους εκκίνησε στα τέλη Αυγούστου του 2021, και ήδη πολλοί συνάδελφοι έχουν τοποθετηθεί και εργάζονται σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες.

Ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά εδώ και 2 και ½ μήνες και δεκάδες ασκούμενοι/ες συμμετέχουν και προσέρχονται στα Δικαστήρια καθημερινώς προκειμένου να προσφέρουν την εργασία τους, παραμένουν απλήρωτοι για το διάστημα αυτό. Οι ασκούμενοι ενημερώθηκαν πως οι πληρωμές τους θα γίνουν στις 13/12/2021, ήτοι πάνω από 100 ημέρες από την έναρξη της απασχόλησης τους. Επισημαίνεται πως στο διάστημα αυτό οφείλουν να καταβάλουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Με βάση την σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης και ασκουμένου, οι καταβολές επρόκειτο να πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση. Για τον λόγο αυτό και ενώ είχαμε ήδη επισημάνει τους κινδύνους καθυστερήσεων αποστείλαμε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα