Top

20 εκατ. Αμερικανοί μπορούν να εμβολιαστούν φέτος – Δωρεάν το εμβόλιο στη Βουλγαρία

Οι τελευταίες εξελίξεις του κορονοϊού παγκοσμίως

Parallaxi
20-εκατ-αμερικανοί-μπορούν-να-εμβολιαστ-687573
Parallaxi

Το 32,5% του πληθυσμού της Ισπανίας έτοιμο να κάνει ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Το ένα τρίτο του ισπανικού πληθυσμού είναι έτοιμο να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 αμέσως, ενώ το 55,2% μάλλον θα περιμένει μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου CIS.

Μόνο το 8,4% των Ισπανών αρνείται να κάνει οποιουδήποτε τύπου εμβόλιο, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 23 έως 26 Νοεμβρίου. Ο πληθυσμός της Ισπανίας ανέρχεται σε 47 εκατομμύρια.

Ουγγαρία: Η χώρα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ 189 θανάτων από Covid-19 μέσα σε μία ημέρα

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων μέσα σε μια ημέρα από την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού — 189 νεκρούς οι οποίοι αυξάνουν τον συνολικό απολογισμό των θανάτων σε 5.513. Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 6.212 και έφθασαν συνολικά τις 238.056, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Από χθες, Πέμπτη, η Ουγγαρία έχει την τέταρτη υψηλότερη αναλογία θανάτων ανά 100.000 ανθρώπους σε περίοδο δύο εβδομάδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει των δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν επέβαλε πριν από τρεις εβδομάδες μερικό lockdown για να επιβραδύνει τη μετάδοση του ιού. Στα μέτρα περιλαμβάνονται απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. και κλείσιμο των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Ορμπάν δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τα μέτρα που θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα.

Βουλγαρία: Η χώρα θα προσφέρει δωρεάν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Η Βουλγαρία ανακοίνωσε σήμερα σχέδια για τον δωρεάν εμβολιασμό του πληθυσμού της κατά του κορονοϊού μόλις προμηθευθεί τις δόσεις των εμβολίων και ανακοίνωσε πως θα αρχίσει με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους οδοντιάτρους και τους φαρμακοποιούς, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ.

Αυτό το σχέδιο εμβολιασμών, οι οποίοι θα γίνουν σε εθελοντική βάση, προβλέπει στη συνέχεια τον εμβολιασμό ανθρώπων σε οίκους ευγηρίας και εργαζομένων σε εκτροφεία μινκ και θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες και οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών. “Κάθε Βούλγαρος που θα θελήσει να εμβολιασθεί, θα εμβολιασθεί δωρεάν”, τόνισε ο Ανγκέλοφ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

ΗΠΑ – FDA: 20 εκατ. Αμερικανοί μπορούν να εμβολιαστούν φέτος κατά του κορονοϊού

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένει να κινηθεί γρήγορα ύστερα από αξιολόγηση στις 10 Δεκεμβρίου του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε η Pfizer και έως τα τέλη αυτής της χρονιάς μπορούν να εμβολιαστούν 20 εκατ. Αμερικανοί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Στίβεν Χαν. Ο Χαν αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μια απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή τον Δεκέμβριο.

Μόλις η FDA εγκρίνει ένα εμβόλιο, “Θα είμαι ο πρώτος στη σειρά και θα ενθαρρύνω την οικογένειά μου να κάνει το εμβόλιο”, δήλωσε ο Χαν σε συνέντευξή του στο Reuters. Ο Χαν είπε επίσης ότι είχε μια “πολύ καλή συζήτηση” σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον προσωπάρχη Μάρκ Μέντοουζ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ενός εμβολίου. Πολλοί αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών αναμένουν την έγκριση του εμβολίου εντός μερικών ημερών μετά τη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, αν και αξιωματούχος της FDA δήλωσε πρόσφατα ότι η απόφαση για έγκριση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

Ρωσία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 27.403 νέα κρούσματα κορονοϊού και 569 θάνατοι

Ο αριθμός των μολυνθέντων από τον κορονοϊό στη Ρωσία αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατά 27.403, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 2.402.949, ενώ καταγράφηκαν 569 θάνατοι, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ρωσικές αρχές.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 472.021 άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 42.176 θάνατοι. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η θνητότητα λόγω κορονοϊού ( η συνολική μπορεί να προσδιορισθεί μετά το τέλος της πανδημίας) αυξήθηκε για πρώτη φορά από τις 4 Οκτωβρίου φθάνοντας το 1,76% των κρουσμάτων.

Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 28.901 άτομα που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό, υπερβαίνοντας και πάλι το αριθμό των νέων κρουσμάτων, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 1.888.752 άτομα.

Ουχάν: Η πόλη- «σύμβολο» της πανδημίας κάνει τουριστική καμπάνια!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα