Top

Αδειάζουν κλινικές στο ΑΧΕΠΑ για να δημιουργήσουν κλίνες κοροναϊού

Άδειασαν οι δρόμοι στην Αθήνα.

Parallaxi
αδειάζουν-κλινικές-στο-αχεπα-για-να-δη-627254
Parallaxi

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι χθες βράδυ νοσηλεύονταν 180 άτομα στο ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει οι μεταφορές ασθενών από ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης της ψυχιατρικής, χειρουργικής και νευροχειρουγικής κλινικής. Οι ασθενείς μεταφέρονται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, έγινε εκκένωση και άλλων κλινικών, στο νοσοκομείο Παπανικολάου – στην οφθαλμολογική, ΩΡΛ και ψυχιατρική κλινική.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση, ώστε να μπορούν να δεχθούν ασθενείς με Covid.

Υπενθυμίζεται ότι, 65 κρούσματα με κορωνοϊό εντοπίστηκαν στις δικαστικές φυλακές Διαβατών – σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι κρατούμενοι νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κάποια κελιά που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Ενώ ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί πρωϊνές ώρες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης για να κάνει την άσκηση του μετά την απαραίτητη αποστολή του SMS.

Διανύουμε τη δεύτερη μέρα σε καθεστώς lockdown και οι δρόμοι στην Αθήνα είναι άδειοι.

Στη γέφυρα Καλατράβα στη συμβολή Μεσογείων και Κατεχάκη, βρέθηκε το Μega.

Λιγοστά οχήματα περνούν κατά διαστήματα από τη λεωφόρο Μεσογείων. Οι έλεγχοι και τα μπλόκα της Αστυνομίας θα συνεχιστούν και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς.

Την Κυριακή οι τελευταίες επισκέψεις στα κομμωτήρια

Σήμερα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, θα παραμείνουν ανοιχτά τα κομμωτήρια, έξω από τα οποία σχηματίστηκαν ουρές και τα τηλέφωνα πήραν φωτιά μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το lockdown. Μάλιστα η ζήτηση οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να τους δώσει παράταση δύο ημερών μέχρι να κατεβάσουν ρολά, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA παρά την παράταση που δόθηκε η κίνηση μέχρι τις 21:00 ήταν αυξημένη και πολλοί θα ξενυχτίσουν για να μην τους συμβεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη φορά με τα κατ’ οίκον πειράματα.

Κλεισμένα είναι λοιπόν τα ραντεβού και για σήμερα, Κυριακή.

Σημειώνεται ότι για να πάει κάποιος στο κομμωτήριο θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13033 και να επιλέξει τον κωδικό 2, που αφορά την μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα.

Κύρια επιλογή για τις γυναίκες είναι η βαφή, ενώ για τους άντρες το κούρεμα.

Τα μέτρα προστασίας επιβάλλουν λιγότερα άτομα στους χώρους ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των κομμωτών.

400 αστυνομικοί θετικοί στον ιό – Προσπάθησαν να κάνουν πορεία κατά της καραντίνας στην Πάτρα

Περίπου 400 αστυνομικοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό στη χώρα, άλλοι ασυμπτωματικοί σε καραντίνα στο σπίτι τους άλλοι με συμπτώματα και άλλοι σε νοσοκομείο.

Εχουν δοθεί μάλιστα εντολές οι αστυνομικοί να κυκλοφορούν σε μικρότερες ομάδες για τις περιπολίες, ώστε να είναι και πιο εύκολη η ιχνηλάτηση των επαφών σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Στο μεταξύ στην Πάτρα  μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, περίπου 150 άτομα προσπάθησαν να κάνουν πορεία κατά της καραντίνας. Ακολούθησαν κάποια επεισόδια και κυνηγητό στους δρόμους και έγιναν τουλάχιστον εννέα προσαγωγές.

H Λαμία… μένει σπίτι! 

Το πολύβουο κέντρο της πόλης της Πάτρας άδειασε. Ελάχιστοι περαστικοί και λίγα αυτοκίνητα “σπάνε” την ερημιά.

Θετικός στην Covid-19 o αντιδήμαρχος Κιλκίς, Γιώργος Μπαλάσκας

Πηγές: Μega/ Lamianow.gr / in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα