Άλλη μία μέρα εξελίξεων για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης

Η πρώτη δημόσια δήλωση του 27χρονου, ο μάρτυρας κλειδί και τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση

Parallaxi
άλλη-μία-μέρα-εξελίξεων-για-την-υπόθεσ-873023
Parallaxi

Με αποκαλύψεις που βγαίνουν στο φως καθημερινά, η υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μοιάζει με ταινία, ενώ λίγο λίγο όλα δείχνουν πως ξετυλίγεται ένα κουβάρι που φανερώνει ένα κύκλωμα, όπως λένε οι πληροφορίες που διαρρέουν, που δρούσε για καιρό σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και όχι μόνο.

  • Η πρώτη δημόσια δήλωση του 27χρονου κατηγορούμενου

Την πρώτη δημόσια δήλωσή έκανε ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Είκοσι ημέρες μετά τις καταγγελίες για βιασμό, ο νεαρός που συνελήφθη από την αστυνομία απέστειλε δήλωση στον ΑΝΤ1, την οποία ο σταθμός πρόβαλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Μέσω της δήλωσής του ο 27χρονος ζητά να έχει ίση αντιμετώπιση με την 24χρονη που προχώρησε στην καταγγελία, καθώς όπως λέει «το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «στη δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια», ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσης, αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός και ότι η μεταξύ τους σωματική επαφή έγινε με «την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της».

  • Κλήθηκαν ή όχι τελικά οι τέσσερις άντρες για κατάθεση;

Νωρίτερα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι τέσσερις άνδρες κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση. Επρόκειτο για τα δύο αδέλφια, Β.Λ και Ε.Λ και τους φίλους τους Κ. Π. και Β. Τ.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η δικαστική συντάκτρια του MEGA, Άννα Κανδύλη, οι τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν έχουν κληθεί ακόμα να καταθέσουν στις Αρχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα δεν είναι πλέον στον εισαγγελέα και πλέον όποιος κληθεί, θα κληθεί για απολογία στην ανακρίτρια.

Παράλληλα, η ίδια εξηγεί πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν θα μπορούσαν να έχουν κληθεί τέσσερα άτομα, αφού μέχρι στιγμής η κοπέλα έχει μιλήσει για δύο ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας έχει παραδεχτεί σεξουαλική επαφή μαζί με την 24χρονη, ωστόσο έχει πει ότι ήταν συναινετικό.

Το σίγουρο είναι πως ξεκίνησαν οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες γίνονται τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

  • Το δείγμα ούρων στο εξωτερικό

Το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υποστελεχωμένο και διαθέτει μόνο μία οργανική θέση ιατροδικαστή. Στο Εργαστήριο εργάζονται ακόμη μία βοηθός τοξικολόγος και μια παρασκευάστρια που προετοιμάζει τα δείγματα και εκτελεί και χρέη γραμματέως. Οι δύο υπάλληλοι νόσησαν από κορονοϊό εναλλάξ ενώ η βοηθός τοξικολόγος ανάρρωσε και επέστρεψε στα καθήκοντά της μόλις τη Δευτέρα.

Όλο αυτό το διάστημα προχώρησαν μόνο όσες εξετάσεις μπορούσαν να γίνουν στα μηχανήματα του ελληνικού εργαστηρίου και από την Δευτέρα «έτρεξαν» οι διαδικασίες για να σταλεί το δείγμα ούρων στο εξωτερικό. Στόχος της αποστολής των τοξικολογικών εξετάσεων στη Βέρνη είναι ο εντοπισμός νέων ναρκωτικών που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δύο μήνες στην παράνομη αγορά και πιθανόν να έχουν χορηγηθεί στην 24χρονη και είναι αδύνατο να προσδιοριστούν από τα ελληνικά εργαστήρια.

  • Οι κάμερες του ξενοδοχείου

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, το ξενοδοχείο που συνέβησαν όλα έχει δώσει στις αρχές υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το υλικό αφορά μόνο κάμερες από τους εξωτερικούς χώρους και όχι από τους ορόφους που βρίσκονται τα δωμάτια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τις 3 Ιανουαρίου το ξενοδοχείο κατέθεσε στις αρχές υλικό από τις κάμερες. Συγκεκριμένα, από την μπροστινή κάμερα ασφαλείας της εισόδου, αλλά και από την πλαϊνή είσοδο.

Δεν κατέθεσε όμως υλικό από κανέναν εσωτερικό χώρο, ενώ έδωσε τα στοιχεία για τα δωμάτια που κοιμήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι στο χαρτί που έστειλε το εν λόγω ξενοδοχείο στις αρχές, το ξενοδοχείο δεν αναφέρει πουθενά ότι δεν έχει κάμερες στο εσωτερικό του.

Τι είναι το «χάπι του βιασμού» και τι επιφέρει στα θύματα

  • Μάρτυρας κλειδί

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του Ant1, υπάρχει μάρτυρας, υπάλληλος του ξενοδοχείου που έχει καταθέσει και δηλώνει πως γνωρίζει όσα έγινα εκείνο το βράδυ. Σύμφωνα με την εκπομπή, ο μάρτυρας συνάντησε την 24χρονη στον 4ο όροφο και ενώ προσφέρθηκε να την πάει στο δωμάτιο της, εκείνη φαίνεται να του είπε πως θα πάει πάλι πίσω στο πάρτι.

  • Η 24χρονη από τη μεριά της, ζητάει από όλες τις κοπέλες να μην φοβούνται. «Θέλω να αποδείξω την αλήθεια και προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Δεν το κάνω μόνο για μένα, το κάνω για όλες τις γυναίκες. Δεν πρέπει να φοβούνται, πρέπει να είναι δυνατές. Δεν έχω να κρύψω κάτι, δεν φοβάμαι. Αν δεν μιλούσα θα το έκρυβα για πάντα.», ήταν το μήνυμά της μέσω του iefimerida.gr.

Νέα κατάθεση αναμένεται να δώσει την Παρασκευή η Γεωργία, παρουσία ψυχολόγου. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Αθανάσιος Ζιώγας, έχει στη διάθεσή του όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα της νεαρής γυναίκας και έχει σκοπό να τα παραδώσει στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα