Επικαιρότητα

Ανάπλαση Αριστοτέλους: Η αντίδραση Νικηφορίδη για το νέο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

«Εδώ είμαστε, θα δούμε πόσο διεθνής θα είναι και ποια αποτελέσματα θα έχει».

Parallaxi
ανάπλαση-αριστοτέλους-η-αντίδραση-νι-555157
Parallaxi

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, έπειτα από το «πράσινο φως» που πήρε ο νέος διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Νικηφορίδης, μαζί με τον B. Cuomo, το 1997 είχαν κερδίσει το πρώτο βραβείο στον τότε διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί για τον ανασχεδιασμό του Μνημειακού Άξονα της Αριστοτέλους, με 99 συνολικά συμμετοχές από 24 χώρες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση του:

Ένας πραγματικά διεθνής διαγωνισμός για τον Άξονα της Αριστοτέλους με 99 συμμετοχές από 24 χώρες του κόσμου με παγκόσμια προβολή που έγινε το 97 και στον οποίο διαγωνισμό κερδίσαμε το Α’ Βραβείο. Η Θεσσαλονίκη είχε ξοδέψει μεγάλα χρηματικά ποσά για αυτό τον διαγωνισμό. Διαβάζω ότι με το νέο διεθνή διαγωνισμός «Επιδιώκουμε μέσα από έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να κεντρίσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτήν την ανάπλαση και με αυτόν τον τρόπο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο για τον άξονα της Αριστοτέλους, που θα ενσωματώνει και θα αποτυπώνει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης και τις στοχεύσεις της. Μέσα από αυτό το έργο επιθυμούμε να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο, να την εντάξουμε σε παλιούς και νέους χάρτες –τουριστικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς- και παράλληλα να αναβαθμίσουμε σημαντικά τον δημόσιο χώρο». Εδώ είμαστε, θα δούμε πόσο διεθνής θα είναι και ποια αποτελέσματα θα έχει. Είδαμε επίσης πόσο προσέχουν τη Νέα Παραλία με τα 12 διεθνή βραβεία και διακρίσεις, το πλέον πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό έργο στην Ελλάδα. Είδαμε επίσης την πρόσφατη προσπάθεια να συκοφαντήσουν τους μελετητές της, αντί να τους επιβραβεύουν! Εδώ Ελλάδα

https://www.facebook.com/prodromos.nikiforidis.1/posts/5018616168180441

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα