Αναστολή AstraZeneca για Ολλανδία – Εμβολιασμό φοιτητών ζητούν στη Γαλλία βουλευτές

Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνίες με 10 χώρες και 20 φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή του Sputnik V παγκοσμίως - Ανησυχία για την Κύπρο.

Parallaxi
αναστολή-astrazeneca-για-ολλανδία-εμβολιασμό-742703
Parallaxi

Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού παγκοσμίως. 

Ολλανδία

Η Ολλανδία ανέστειλε σήμερα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 για τους ανθρώπους κάτω των 60 ετών, έπειτα από τον θάνατο μιας γυναίκας που έλαβε το εμβόλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Περίπου 10.000 προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς θα ακυρωθούν ως αποτέλεσμα της απόφασης, ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Η απόφαση ελήφθη μετά από νέες αναφορές που συγκέντρωσε η υπηρεσία της Ολλανδίας που είναι αρμόδια για την αναφορά παρενεργειών από τα φάρμακα, κέντρο Lareb, και έπειτα από συζητήσεις με τις υγειονομικές αρχές, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η αγγλο-σουηδική φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τις ολλανδικές αρχές για να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερωτήματα έχουν.

«Οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου μας για την προστασία των ανθρώπων από αυτόν τον θανατηφόρο ιό υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», ανέφερε.

Το Lareb ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έλαβε αναφορές πέντε περιπτώσεων εκτεταμένων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που πέθανε.

Το κέντρο πρόσθεσε ότι τα συμβάντα αυτά συνέβησαν 7 έως 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

«Αυτές είναι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 25 και 65 ετών. Τρεις ασθενείς είχαν εκτεταμένες πνευμονικές εμβολές. Μια πέθανε και μια είχε επίσης εγκεφαλική αιμορραγία», ανέφερε.

Περίπου 400.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ολλανδία κατά την περίοδο αυτή και οι αναφορές «φαίνονται συγκρίσιμες με άλλες αναφορές στην Ευρώπη», τόνισε το Lareb.

Η απόφαση της Ολλανδίας ήρθε μια μέρα αφότου η Γερμανία σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Η Ολλανδία καταγράφει περίπου 1,2 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19 και περισσότερους από 16.500 θανάτους από την αρχή της επιδημίας στη χώρα.

Γαλλία

Μια ομάδα Γάλλων βουλευτών ζητούν από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ανοίξει από τον Απρίλιο τους εμβολιασμούς στους φοιτητές, «μια ισχυρή κίνηση προς τη νεολαία», σε μια επιστολή που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

«Επειδή η νεολαία εμπεριέχει το μέλλον της χώρας μας, πρέπει να της προσφέρουμε μια ελπίδα», γράφει ο Ολιβιέ Μπεστ, επικεφαλής των 21 βουλευτών της ομάδας Agir, σε αυτήν την επιστολή προς τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Μπεστ και οι συνάδελφοί του θα ήθελαν οι νέοι να επωφεληθούν από τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου Janssen του αμερικανικού εργαστηρίου Johnson & Johnson, η έναρξη της οποίας έχει προβλεφθεί από τις 19 Απριλίου.

Αυτή η επιλογή θα επέτρεπε να διασφαλιστεί η επιστροφή στα πανεπιστήμια το 2021 με «φυσική παρουσία», υποστηρίζουν οι βουλευτές.

Θα επέτρεπε επίσης στους νέους να «κάνουν τις πρακτικές ασκήσεις τους και να συμμετέχουν σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής την ώρα που η Ευρώπη σκέφτεται ένα υγειονομικό πιστοποιητικό προκειμένου να μπορεί κανείς να ταξιδεύει από μία χώρα στην άλλη από τον προσεχή Ιούνιο», σύμφωνα με την ομάδα.

Ο εμβολιασμός τους θα επέτρεπε, επιπλέον, στους νέους να μπορέσουν να ξαναδούν τους γονείς και τους παππούδες τους, που θα έχουν επίσης εμβολιαστεί και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθεί ξανά ο «δεσμός μεταξύ των γενεών», τονίζουν οι υπογράφοντες.

Το εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson θα διανεμηθεί στην Ευρώπη από τις 19 Απριλίου και η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει περίπου 8 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου, μεταξύ αυτών περίπου 500.000 τον Απρίλιο.

Ο αριθμός των σχολικών τάξεων που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων της Covid-19 υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα στη Γαλλία, ξεπερνώντας τις 11.000, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, λίγες ώρες πριν κλείσουν τα σχολεία, για τρεις με τέσσερις εβδομάδες, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε όλη τη Γαλλία σήμερα δεν λειτούργησαν 11.272 τάξεις (από 3.256 την περασμένη εβδομάδα) σε σύνολο 528.400, δηλαδή το 2,1%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται στα δεδομένα που ανακοίνωσε το υπουργείο.

Από τα 61.500 εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχουν κλείσει τελείως τα 229, εκ των οποίων 187 δημοτικά, 27 γυμνάσια και 15 λύκεια. Περισσότερο έχουν πληγεί, όσον αφορά τον αριθμό των τάξεων που δεν λειτουργούν, τα σχολεία των Βερσαλλιών, του Κρετέιγ και του Νανσί-Μετς.

Από τα 12,4 εκατομμύρια μαθητές, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό 28.738 (ποσοστό 0,23%). Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών ήταν 21.193. Έχουν αυξηθεί επίσης οι μολύνσεις μεταξύ του προσωπικού, στις 2.771, από 2.515 που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Για να ανακόψει τον ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα κλείσουν από απόψε. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως για μία εβδομάδα και οι εαρινές σχολικές διακοπές θα ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τουρκία

Η Τουρκία ξεκίνησε σήμερα να χορηγεί εμβόλια των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19, εισάγοντας ένα δεύτερο εμβόλιο στην εκστρατεία ανοσοποίησης που ξεκίνησε στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τα νέα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Τουρκία έχει έως τώρα διανείμει 16,5 εκατ. δόσεις εμβολίων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων άνω των 7 εκατ. ανθρώπων που έχουν λάβει μια δεύτερη δόση από τα εμβόλια που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech.

Η χορήγηση εμβολίων έως τώρα περιλαμβάνει ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, υγειονομικό προσωπικό και άλλες ομάδες που θεωρούνται ότι έχουν προτεραιότητα.

Συνολικά 2,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer έχουν φθάσει στην Τουρκία, με αυτόν τον αριθμό να αναμένεται να φθάσει τα 4,5 εκατ. τις επόμενες ημέρες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να λάβουν όταν έρθει η σειρά τους, δήλωσε ο Κότζα, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού έως τον Ιούνιο.

Ο Εμρέ Γιαβούζ είπε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech διότι η κόρη τους σπουδάζει στην Ευρώπη και ίσως εκεί να μην γίνονται δεκτοί, όπως είπε ο ίδιος, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Sinovac. “Υπάρχει μια συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το εάν θα γίνει αποδεκτό αυτό (το εμβόλιο της Sinovac) ή όχι. Άρα, επιλέγω αυτό για να είμαι σίγουρος”, δήλωσε αφού έλαβε την πρώτη δόση σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

Η Τουρκία πρόσφατα επέβαλε νέα lockdowns για το σαββατοκύριακο στις περισσότερες επαρχίες, καθώς τα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ σε όλη τη χώρα. Χθες, καταγράφηκαν 40.806 νέα περιστατικά, το υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων διαμορφώθηκε χθες σε 3,358 εκατ. με τον αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 31.713.

Η Τουρκία αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως για τα ημερήσια κρούσματα βάσει του επταήμερου μέσου όρου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Η Τουρκία κατέγραψε 42.308 κρούσματα του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας.

Από τις αρχές του Μαρτίου όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας καταγράφεται μια διαρκής ανοδική πορεία του αριθμού νέων μολύνσεων.

Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων, μεταξύ άλλων την επαναφορά ολικού λοκντάουν τα Σαββατοκύριακα.

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου, θα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι συναθροίσεις για τα παραδοσιακά γεύματα σαχούρ (πριν από το ξημέρωμα) και ιφτάρ (μετά τη δύση του ηλίου). Επίσης, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα σε όλη τη χώρα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3,4 εκατομμύρια, βάσει των επίσημων στοιχείων. Ο αριθμός των θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθε σε 179, με τον απολογισμό των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στους 31.892.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 8.792 νέα κρούσματα κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων 1.764 στη Μόσχα, με τον αριθμό των περιστατικών σε όλη τη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 4.563.056.Ο αρμόδιος ρωσικός φορέας για την αντιμετώπιση το κορονοϊού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 400 ακόμα θάνατοι ασθενών με COVID-19, με τον επίσημο αριθμό των θανάτων στη Ρωσία να φθάνει τους 99.633.

Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rostat) που κάνει την δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει αναφέρει έναν μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, ανακοινώνοντας ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου είχαν πεθάνει περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι από την αρχή της πανδημίας από την νόσο Covid-19.

Οι περισσότερες ξένες φαρμακευτικές εταιρείες με τις οποίες έχει συνάψει συμφωνία η Ρωσία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα αρχίσουν σε πλήρη ισχύ να παράγουν το εμβόλιο από τον Απρίλιο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ είπε επίσης ότι υπάρχου συμφωνίες με 10 χώρες και 20 παραγωγούς εμβολίων συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ήδη, η Ινδία και η Νότια Κορέα παράγουν το ρωσικό εμβόλιο και τον Απρίλιο πολλές από τις φαρμακευτικές αυτές εταιρείες θα το παράγουν σε πλήρη ισχύ.

Το RDIF είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έχει συνάψει συμφωνίες με 20 φαρμακευτικές εταιρείες και περισσότερες από 10 χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Σερβία, η Ιταλία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν.

Οι συμφωνίες μεταξύ του RDIF και των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, θα εξασφαλίσουν εντός του 2021 την παραγωγή επαρκών ποσοτήτων εμβολίων για τον εμβολιασμό 700 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές σε 59 χώρες, ο πληθυσμός των οποίων υπερβαίνει το 1,5 δισ. κατοίκους, ενώ σε περισσότερες από 30 χώρες έχει ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός με το εμβόλιο Sputnik-V.

ΗΠΑ

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και με «χαμηλή επικινδυνότητα» αφού ο οργανισμός είχε καθυστερήσει για εβδομάδες να αναθεωρήσει την οδηγία που αποθάρρυνε όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Η ανακοίνωση για την άρση της οδηγίας των CDC ότι όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια, αναμένεται να αποτελέσει μια τονωτική ένεση για την αμερικανική ταξιδιωτική βιομηχανία που εξακολουθεί να πλήττεται και να αγωνίζεται από τις αρχές του 2020, όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση. Ιδιαίτερα, η νέα οδηγία δίνει το πράσινο φως σε εμβολιασμένους παππούδες και γιαγιάδες να ταξιδέψουν αεροπορικώς για να δουν τα εγγόνια τους.

Μια ένωση που εκπροσωπεί τις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των American Airlines, Delta Air, United Airlines Southwest Airlines και άλλων εμπορικών ομίλων, στις 22 Μαρτίου είχε παροτρύνει τα CDC να επικαιροποιήσουν αμέσως την οδηγία τους συνιστώντας ότι «τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια».

Η νέα οδηγία αναφέρει επίσης ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 πριν ή μετά το ταξίδι τους και δεν χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα μετά το ταξίδι.

Τα CDC τόνισαν ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μπορούν να ταξιδέψουν για να επισκεφτούν τα εγγόνια τους χωρίς να κάνουν τεστ Covid-19 ή να μπουν σε αυτό-απομόνωση αρκεί να ακολουθούν τις συμβουλές των CDC για να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν καταργεί τους περιορισμούς που απαγορεύουν την είσοδο στις ΗΠΑ σε κυρίως μη Αμερικανούς υπηκόους που έχουν πρόσφατα βρεθεί στην Κίνα, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Διατηρεί επίσης την απαίτηση ότι σχεδόν όλοι οι διεθνείς επισκέπτες που φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 πριν ταξιδέψουν στη χώρα.

Τα CDC δεν αναθεώρησαν οδηγίες για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

«Τα εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να επιστρέψουμε σε όσα αγαπάμε στη ζωή, οπότε ενθαρρύνουμε κάθε Αμερικανό να εμβολιαστεί μόλις έχει την ευκαιρία», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια των Κέντρων, Ροσέλ Γουαλένσκι.

Επιπρόσθετα, η νέα οδηγία σημειώνει ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 πριν από το διεθνές τους ταξίδι, εκτός εάν αυτό απαιτείται από την ξένη χώρα – προορισμό τους και τα εμβολιασμένα άτομα που επιστρέφουν από διεθνή ταξίδια δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, εκτός εάν απαιτείται από πολιτειακές ή τοπικές αρχές.

Τα CDC είχαν αρνηθεί επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες να αλλάξουν αυτή την οδηγία και επανέλαβαν ότι εξακολουθούν να αποθαρρύνουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια λόγω της ανησυχίας για τις νέες παραλλαγές του ιού.

Πολλοί Αμερικανοί δεν ακολουθούν τις συμβουλές των CDC. Η αμερικανική υπηρεσία για την Ασφάλεια των Μεταφορών (TSA) κατέγραψε 1,56 εκατομμύρια άτομα σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, λίγο κάτω από τα 1,57 εκατομμύρια την Κυριακή, το οποίο ήταν το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο από τον Μάρτιο του 2020. Την τελευταία φορά που ο αριθμός επιβατών αεροδρομίων ήταν κάτω από 1 εκατομμύριο χρονολογείται στις 10 Μαρτίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει λάβει μέτρα για τη μείωση των διεθνών ταξιδιών και για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα σχεδόν τα μέσα δημόσιας συγκοινωνίας. Η κυβέρνηση δεν αίρει την υποχρέωση χρήσης μάσκας.

Κύπρος

Έναν θάνατο και 705 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

317 κρούσματα προέρχονται από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ 322 κρούσματα από δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

193 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 45 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 59.144 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 46.878, ενώ οι θάνατοι σε 261.

Ο δείκτης θετικότητας ανέρχεται στο 1,19%

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 21.932 περιστατικά κορονοϊού, με 481 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 331.154 διαγνωστικά τεστ, το 6,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Πρόκειται για το ίδιο ποσοστό με χθες.

Το περασμένο εικοσιτετράωρο, τα κρούσματα ήταν 23.649 και 501 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν με covid 19 3.629.000 άνθρωποι. Οι θάνατοι είναι 110.328.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 23 ασθενείς περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους, είναι 245 λιγότεροι. Στο 41% των κλινών των ΜΕΘ, έχουν μεταφερθεί ασθενείς με κορονοϊό.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται σήμερα και πάλι η Λομβαρδία (3.941) και ακολουθούν η Καμπανία (2.057) με πρωτεύουσα τη Νάπολη και η Απουλία (2.044) με κύρια πόλη το Μπάρι. Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Υγείας, η συνολική κατάσταση παρουσιάζει ελαφρά βελτίωση, αλλά ο δείκτης μετάδοσης Rt, o οποίος τώρα είναι 0,98, επιβάλλεται να μειωθεί ακόμη σημαντικά.

 Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα