Ελλάδα

Αντιδράσεις για το πλαφόν καλεσμένων σε γάμους – Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση

Αναμένονται νέες αποφάσεις - Τι λένε ειδικοί και εκπρόσωποι της κυβέρνησης

Parallaxi
αντιδράσεις-για-το-πλαφόν-καλεσμένων-642581
Parallaxi

Αβεβαιότητα επικρατεί σε ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν ή να βαφτίσουν το παιδί τους, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουν το πώς θα μπορέσουν να προγραμματίσουν τις ξεχωριστές αυτές στιγμές στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει αποφασίσει ότι από τον Ιούνιο θα μπορούν να διοργανωθούν δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις δίνοντας ανάσα τόσο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, όσο και στα ζευγάρια που περιμένουν με αγωνία αν θα γίνει ο γάμος τους ή βάφτιση του παιδιού τους.

Επομένως από 31 Μαΐου οι δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων σε εξωτερικούς χώρους επανέρχονται και θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Με επιστημονικά δεδομένα τα 100 άτομα είναι πολλά

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA το πρωί της Παρασκευής, είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Παπαθανάσης: Η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε. Πάντως αρκετοί θεωρούν πως τα 100 άτομα σε μία τόσο σημαντική ημέρα για μία οικογένεια είναι λίγα, ειδικά τη στιγμή που τα μαγαζιά μπορεί να έχουν τον διπλάσιο κόσμο.

Γεωργιάδης: Είναι άδικος ο περιορισμός 100 ατόμων

Αυτό αναγνώρισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο. Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Τι θα γίνει με την μουσική

«Η επιτροπή έχει το εξής σκεπτικό: Όταν πάμε να φάμε και υπάρχει μουσική, είναι σε υψηλή ένταση. Επομένως όταν μιλάμε στο τραπέζι μιλάμε δυνατά. Τα σταγονίδια είναι πολλά και διαχέονται. Μπορούμε να βάλουμε μουσική σε χαμηλότερη ένταση και να μιλάμε κανονικά. Αυτή είναι η εισήγηση, νομίζω, που θα πρέπει να κάνει η επιτροπή. Πιστεύω ότι η επιτροπή την επόμενη εβδομάδα θα κάνει μια διαφορετική εισήγηση, και ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα θα το βελτιώσει. Τα πράγματα θα αλλάξουν αναγκαστικά. Ξεκινούν και οι γάμοι, οι βαφτίσεις, δεν γίνονται χωρίς μουσική», είπε η κ. Παγώνη αναφορικά με την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα