Ελλάδα

Αττική: Rapid tests από Δευτέρα σε σχολεία, ΜΜΜ και χώρους εργασίας

Tι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας σε εκπομπή.

Parallaxi
αττική-rapid-tests-από-δευτέρα-σε-σχολεία-μμμ-κα-650328
Parallaxi

Από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, θα γίνονται τα rapid tests σε σχολεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους εργασίας στην Αττική, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν εκτεταμένοι έλεγχοι τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε:

χώρους εργασίας

συναθροίσεις στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής

υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που κρίνεται απαραίτητο.

Τα  τεστ αυτά ανιχνεύουν το αντιγόνο του ίδιου του ιού, μέσα σε λίγα λεπτά και η εγκυρότητά του τεστ μπορεί να αγγίζει το 90%.

Πέτσας: Αν χρειαστεί, θα λάβουμε νέα μέτρα για τον κορoναϊό 

Εικόνα Στιγμιότυπο Youtube

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του ιού, εφόσον κριθεί αναγκαίο, λόγω της κατάστασης στην Αττική.

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα για να μην κινδυνέψει η ανθρώπινη ζωή, θα το κάνουμε».

Tόνισε δε ότι η αυτή την στιγμή η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Αττική,  με τα επιπλέον μέτρα να είναι στο τραπέζι σε τοπικό επίπεδο, αν χρειαστεί.

«Η περίπτωση της Αθήνας είναι πιο δύσκολη λόγω του οικιστικού συμπλέγματος και θέλει πολλή προσοχή», είπε ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τουλάχιστον προς το παρόν».

«Αν μας ενδιαφέρει να δούμε πως εξελίσσεται η πανδημία στους ευάλωτους και στις ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέφερε τίποτα σε έναν ηλικιωμένο η απαγόρευση κυκλοφορίας τις πρώτες πρωινές ώρες», συνέχισε λέγοντας.

«Οι εκτιμήσεις των μοντέλων είναι μέσα στην απουσία μέτρων, που θα περιόριζαν την καμπύλη των κρουσμάτων, εμείς παίρνουμε μέτρα για να τιθασεύσουμε την καμπύλη. Θυμίζω ότι η πρόβλεψη για τον Δεκαπενταύγουστο και τέλος Αυγούστου ήταν ότι θα είχαμε ξεπεράσει τα 500 κρούσματα, κι αυτό δεν συνέβη. Όμως πρέπει να κατεβάσουμε τα κρούσματα κάτω από τα 300 γιατί θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τις μάσκες, υπογράμμισε ότι έχει αποδειχθεί πως είναι ένα σημαντικό εργαλείο κι «όσο μπορούμε περισσότερο, καλό θα ήταν να κάνουμε χρήση».

Με πληροφορίες από Mega

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα