Ελλάδα

Αυριανή συνεδρίαση: Παράταση μέτρων και ενδεχόμενο επιστροφής της μουσικής στην εστίαση

Τα μέτρα έχουν ισχύ από τις 23 Δεκεμβρίου

Parallaxi
αυριανή-συνεδρίαση-παράταση-μέτρων-κ-794415
Parallaxi

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, 106 θανάτους και 673 διασωληνωμένους, ενώ εχθές οι νεκροί άγγιξαν τους 101 νεκρούς και οι διασωληνωμένοι τους 672.

Στην αυριανή συνεδρίαση, οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα εισηγηθούν την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, τα οποία είναι σε ισχύ από τις 23 Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και η επιτροπή έχει διχαστεί, οι «σκληροί» δείκτες δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων και είναι άγνωστο το πόσο θα διαρκέσει η παράταση.

Στο επίκεντρο, πάντως, αναμένεται να βρεθεί η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση με το ενδεχόμενο να ανοίξουν με αυτόν τον τρόπο τα κέντρα διασκέδασης και με αποτέλεσμα τελικά, να αυξηθεί ο κίνδυνος διασποράς.

Σχολιάζοντας την χαλάρωση των μέτρων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή, θα σταθμίσει τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν αντανακλαστικά οι αποφάσεις της σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είμαστε τώρα στην πανδημία. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα δούμε αν θα πάμε σε μία περαιτέρω παράταση ή σε κάποια χαλάρωση των μέτρων. Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα πούμε κι εμείς τη γνώμη μας».

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα