Top

Χαρδαλιάς: Δύο υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

Ο λόγος για ένα self test και ένα rapid test - Τι είπε για τη Μύκονο

Parallaxi
χαρδαλιάς-δύο-υποχρεωτικά-τεστ-την-εβ-762268
Parallaxi

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η υποχρεωτικότητα των δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση.

Όπως είπε, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα, ωστόσο σε σχετική ερώτηση για το που θα βρίσκουν τα δεύτερα είπε πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.

Τι θα συμβεί με τη Μύκονο

Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά.

«Θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», σημείωσε για το ενδεχόμενο παράτασης τους και μετά τις 26/7.

Τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα