Διεθνή

Χάρτης ECDC: “Κοκκίνισε” η Αττική

Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχές με «πράσινο» χρώμα.

Parallaxi
χάρτης-ecdc-κοκκίνισε-η-αττική-722182
Parallaxi

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ECDC για την Αττική, η οποία είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα. Όπως κάθε εβδομάδα, το Eυρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων δημοσίευσε τους αναθεωρημένους χάρτες που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που συνεχίζει να έχει περιοχές με «πράσινο» χρώμα. Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, για πρώτη φορά στον χάρτη του ECDC η Αττική, που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, χρωματίζεται με «κόκκινο» χρώμα, που σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού είναι ίσα ή πάνω από 150.

Ο χάρτης του ECDC για τον δείκτη θετικότητας

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης χρωματίζονται με «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα